MERGYTES RENKAMES CIA

Sveikutės
Turiu ir aš tą ligą, apsigydau ir neblogai atrodo, bet kas blogiausia kad tą pačią ligą rado mano beveik 5 metų sūneliui
Stemplėje didelis uždegimas ir jau atsiradusi erozija, paskyrė gerti Omeprozolį du mėnesius paskui pasirodyti gydytojui
Prieš tai kai jam atrado tą ligą, jam buvo hemoglobinas sumažėjęs, gėrėm geležį, o paskui po skrandžio tyrimo gydytojai uždraudė bet kokius vitaminus, susakė maždaug ką galima duoti ko ne, bet va vaikui dingo apetitas(greičiausiai kad hemoglobinas vėl nukrito), sunku ką nors įsiūlyti
Dabar pergyvenu kad nenusilptų visai, valgo labai mažai, nors atrodo kad jaučiasi gerai
Laukiu kad greičiau ateitų mėnesio galas, važiuosim pas gydytoją, bent pasitarsim, ką toliau pasiūlys
O mūsų gydytojas labai nenorėjo duoti mums siuntimo, pati užsispyriau važiuoti į Vilnių kad vaiką ištirtų, nes labai vargino stomatitas - apie porą metų, nusprendžiau kad tam turi būti priežastis - ir rado
Bet vat tos skrandžio bakterijos tyrimo irgi nedarė - sakė nereikia...nu labai neramu 
Mergaitės, patarkit dėl maisto - ką galima valgyti ko ne
Gydytoja leido duoti paprastus varškės sūrelius, vanilinius kur be glaisto, pieniškas košes, bet internete radau kad pieniškų ir varškės produktų nerekomenduojama

Mergaitės, patarkit dėl maisto - ką galima valgyti ko ne

QUOTE(klaida @ 2008 05 09, 11:32)
Sunku, kai tokiam maziukui reikia taip kenteti.
O po 2 men vel jam skrandzio tyrimus darys? Ar nebe, jei gerai jausis.
O bakterijos man irgi netikrino, nors turejau ir ta tablete. Gal jie mato per tyrima ar yra kas ar ne

O po 2 men vel jam skrandzio tyrimus darys? Ar nebe, jei gerai jausis.
O bakterijos man irgi netikrino, nors turejau ir ta tablete. Gal jie mato per tyrima ar yra kas ar ne

Nu kad vaikas sako niekas neskauda, net neįtarėm tokios ligos, tik vat tos nuolatinės žaizdos burnoje nedavė ramybės, užtai nusprendžiau vežti į Santariškes kad vaiką ištirtų kame čia gali būti reikalas

O dabar nežinau ar darys tą tyrimą, aišku gal geriau būtų kad darytų, juk vaikas ir prieš tai skrandžiu nesiskundė ir dabar nesiskundžia tai ir nematome ar yra pagerėjimas ar ne...tik va tos žaizdos burnytėje tai jau porą savaičių neatsiranda, tai gal čia ir pagerėjimas, vaistus jau beveik 1,5 mėnesio geriam

O šiaip vaikas labai jautrus, daržely jam be proto sunku buvo, ir dabar nenori eiti, užtai retai ir telankom, gal jam tie stresai pakenkė, o gal paveldėjo iš mūsų nes ir man refliuksas yra ir vyrui stemplės diafragmos išvarža

zinokit del to testuko tai idomei man daktare liepe butinai mat skrandininke esu o sese pas tapace daktare ejo ai sako nebutinai.. radau internete toki dalyka parasyta jeigu zarna ryjant nerasta skrandzio uzdegimo bet bakterija yra jos negydo ..bet jeigu yra kokie paraudimai skrandyje tada reik gydyti butinai tai vat kiek rijau tiek skrandis paraudes todel man visada ir liepia ta tyrima daryti....bet kai pagalvoji gi reikia apsidrausti vat rastu skrandi raudona o tu nezinai ar yra ta bakterija ar ne...taip as galvociau gal...
seip paskutines naujienos tokios kad susirgo ir mano 10 metu sunus ir zinok irgi buvo stamatitas bet tas krenkstimas nepatiko tai ir ka refliuksa radom tai po vaistu gerimo 2 savaites vel buvo stamatitas gal sakau nuo vaistu bet praejo kazkaip greiciau negu iprastai..bet apetito irgi nebera matyt vaistai savo daro...

Ne visais atvejais omeprozolis ar dar kiti vaistai padeda issigydyti skrandzio refliuksa. Gal kam pades sitas budas - reikia svariai nuplauti keleta bulviu ir sutarkuoti (aisku, jei bulves pirktos is turgaus ir nezinia kokiom trasom trestos, verciau nuskusti, bet siaip visi vitaminai toj lupenoj), isspausti sultis ir kiekviena ryta isgerti po stikline.
Mano tevelis ta refliuksa gydesi daugiau net metus, taip sakant "sukudo",nes dienom nevalgydavo, kadangi vis jausdavo skrandzio srityje maudima, "grauzima", pilnuma, sotuma, vaistu galybe isbande ir jokio pagerejimo. O va sitos "rytmetines sultys" padejo 100 procentu.
Mano tevelis ta refliuksa gydesi daugiau net metus, taip sakant "sukudo",nes dienom nevalgydavo, kadangi vis jausdavo skrandzio srityje maudima, "grauzima", pilnuma, sotuma, vaistu galybe isbande ir jokio pagerejimo. O va sitos "rytmetines sultys" padejo 100 procentu.
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 05 09, 17:38)
seip paskutines naujienos tokios kad susirgo ir mano 10 metu sunus ir zinok irgi buvo stamatitas bet tas krenkstimas nepatiko tai ir ka refliuksa radom tai po vaistu gerimo 2 savaites vel buvo stamatitas gal sakau nuo vaistu bet praejo kazkaip greiciau negu iprastai..bet apetito irgi nebera matyt vaistai savo daro...
Ko gero kad tas stomatitas nuo to refliukso yra, nes man pačiai irgi labai dažnai būna, ir mano vaikui taip pat, kai pageriu Omeprozolį kuriam laikui praeina tos žaizdos, paskui vėl pradeda lįsti, o vaikui būdavo ištisai - viena žaizdelė gyja, atsiranda kita ir dar po kelias būna

Beje, omeprozolis vartojamas ilgai. Kaip man gydytoja pasakojo kai kuriais atvejais, tai net puse metu, paskui pora menesiu padaryti pertrauka ir vel is naujo. O daznai ir visa likusi gyvenima, nes istiktuju refliuksas neisgydomas,o tik panaikinami jo sukeliami simptomai, bet tik pasikartos priezastis ir vel jis paumes
Mano atveju refliuksas yra "stresinis" ir jis man tiesiogiai skrandziui neduoda jokiu simptomu.Tiesiog pradedu jaust gerkles perstejima ir vis dazniau pries pradedama kalbet pirmiausia atsikrenksciu. Toks ale "gerkles uzdegimas prasidetu". Tada jau zinau, kad reikia pristabdyti veiklos tempa, gerai pailseti, o jei ir tai nepadeda tai kuri laika pavartoti omeprozoli (mano atveju kolkas uztenka poilsio,na, blogiausiu atveju viena dezute tu vaistuku). Istikruju negalima nekreipti demesio i ta pastovu gerkles kirbinima, nes viskas eina i balso stygas. Kol to nezinojau buvau "prisizaidus"
iki balso praradimo.
O kad suzinot refliukso priezasti, tiesiog reikia labai atidziai stebet save, o mamytems savo vaikucius, ir ne tik ka valgom, bet ir emocine bukle.

Mano atveju refliuksas yra "stresinis" ir jis man tiesiogiai skrandziui neduoda jokiu simptomu.Tiesiog pradedu jaust gerkles perstejima ir vis dazniau pries pradedama kalbet pirmiausia atsikrenksciu. Toks ale "gerkles uzdegimas prasidetu". Tada jau zinau, kad reikia pristabdyti veiklos tempa, gerai pailseti, o jei ir tai nepadeda tai kuri laika pavartoti omeprozoli (mano atveju kolkas uztenka poilsio,na, blogiausiu atveju viena dezute tu vaistuku). Istikruju negalima nekreipti demesio i ta pastovu gerkles kirbinima, nes viskas eina i balso stygas. Kol to nezinojau buvau "prisizaidus"

O kad suzinot refliukso priezasti, tiesiog reikia labai atidziai stebet save, o mamytems savo vaikucius, ir ne tik ka valgom, bet ir emocine bukle.
nuo stamatito as jam daviau saltalankio alieju gal nuo to jam greiciau praejo pameginkit kam tokios problemos gal macys o del bulviu suzinojau is tokios zolininkes kad senos atseit nebetinka sultis spausti tik sviezios ...as kaiptik meginau kai sviezios buvo su visa odele tai super tikrai..

Girdėjau, kad morkų sultys padeda nuo skrandžio opų. Man jos rūgšies nekelia. Tai gal pabandykit morkų sulčių duoti gerti . Ypač gerai jos, kai kraujas bei imunitetas nusilpęs. Tik svarbu jų nepadauginti.
Jungiuosi ir aš prie jūsų
Irgi sergu GERL geriu vaistus jau nebesuskaičiuoju kelintą mėnesį
ir nepasakyčiau kad man geriau, gal tik truputi kol geriu vaistus. Be Raniberlo 300 jau neįsivaizduoju kaip galima gyvent

Irgi sergu GERL geriu vaistus jau nebesuskaičiuoju kelintą mėnesį

ir nepasakyčiau kad man geriau, gal tik truputi kol geriu vaistus. Be Raniberlo 300 jau neįsivaizduoju kaip galima gyvent

Kantrybės, kažkada ir tau pagerės. Bet iš esmės tai šita liga visam laikui.