Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandzio refliuksas gal kas susidurete?

perskaiciau sita temele. jo, daug zmoniu kankinasi su visokiom skrandzio ir virskinimo ligom. pati budama paaugle turejau skrandzio opalige ir rugstys pastoviai kamuodavo. bet kazkaip viskas susitvarke. buna kartais, bet jau nestipriai. bet va mano vyras apsirgo tuo paciu. jau kokius metus vis skrandi skauda, rugstys kyla, atrodo nevirskina, pilnumo jausmas atsiranda. bando gydytis, jau buvo gerai kelis men ir vel is naujo. as lyg ir turiu tame patirties, juk pati kazkada panasia beda turejau, bet kazkaip sunkiai sekasi jam padeti. bandom ir maista labai rinkti, ir jokio alkoholio, bet kartais atrodo uztenka arbatos puodelio ar kokio sokolado gabaliuko ir vel baisus skausmai.
prisiskaiciau intenete visokiu patarimu, bet ju tiek daug, kur cia viska ir isbandysi.
kita savaite eis vyras pas gydytoja, vel skrandi ziures, bus matyt, kas sikart.
kazkaip reik susiimt ir pasveikti. nes aisku kai jam negerai, ir as nekaip jauciuos.
Atsakyti
QUOTE(zydra30 @ 2008 06 06, 14:59)
jau kokius metus vis skrandi skauda, rugstys kyla, atrodo nevirskina, pilnumo jausmas atsiranda.

Akmenukų tulžyje tegu pasiieško ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 06 06, 20:11)
Akmenukų tulžyje tegu pasiieško  ax.gif

eis kita savaite tyrimu darytis, endoskopini ir echo, bus matyt kas ten viduj daros, tikiuosi.
Atsakyti
gal galetumet kuri rekomenduoti koki gera gydytoja Kaune, kuris padetu issiaiskint vyrui bedas su virskinimu ar skrandziu. Daresi jis endoskopija, pasake kad skrandzio isvarza, liepe gydytis toliau pas gydytojus, jis apsilanke klinikose, ten pasake, kad nieko neturi ko prikibt (dare echoskopija). rugstingumas jis pakamuoja, tai priorase vaistu. Vienu nzodziu kazka gydesi, bet rezultato nelabai. Paskutiniu metu kas dvi savaites atgula dienai, stoja skrandis arba pykina, vemia, vienu zodziu nusprendziau kad reik is naujo priverst ieskot bedu. priesaztis kazkokia vistiek turi buti, bent zinotum ka daryt, ar kokio maisto vengti ir pan. gal reiktu jam virtskinimo fermentus issitirt g.gif
vienu zodziu noretusi Kaune kokio gydytyojo, kuris padetu bedas rast ir jei reikia nusisutu kur ka papildomai tirtis g.gif g.gif
Atsakyti
nu tai kaip merginos begyvenat biggrin.gif braskiu sezonas prasidejo kaip sekas atsispirti pagundai...o gal kertat ir nieko biggrin.gif o as suvalgiau kelias ir nieko gero vel pasaka be galo griauze visur...tiek supykau sakiau visas nurausiu kad pagundu nekiltu biggrin.gif
Atsakyti
tas ezofaginis refliuksas atsiranda dėl to, jog nusilpsta raukas, neleidžiantis grįžti rūgščiam skrandžio turiniui į stemplę,nes kai jis grįžta yra dirginama stemplė,kuri nėra atspari rūgštims,kaip skrandis, iš ten tas vadinamasis rėmuo.
Todėl labai svarbu saugotis nuo to grįžimo: pvz po valgio negalima eit gulėti bent apie 40 min, sportuoti, visaip kilnotis ir pan . Be to, reikia vengti ilgai virškinamo maisto,kuris lb ilgai užsilaiko skrandyje. Valgyt nedidelėm porcijom, bet dažnai
Atsakyti
nebutinai tas raukas turi but nusilpes cia mano nuomone kadangi kiek rijau tiek jis buvo gerai o rugstys vistiek kyla ot kame problema gali daryt ka nori tik uzvalgyk ko negalima ir tuoi man griauze ot sakau liga slyksti negaliu...atsibodo jau visos liaudiskos priemones ir tie vaistai nebegaliu...tokia isvada kad saltalankio sultis ar bulviu sultis begersiu o valgysiu vien avizas su semenim...man tai man bet sunui nepraeina jau 2 men. vaistus gere ir nieko geryn krenkscia kaip senis ir viskas jau ir valgyt bijo ka o vaikas gi augantis nezinau net ka besugalvoti g.gif
Papildyta:
tiesa atsiminiau o kaip jums liezuvis ar baltas nu mano ziuriu toks baltas o giliau net gelsvas dabar galvoju ar nuo refliukso ar kad pries 2 men.antibiotiku daug geriau...anksciau demesio neatkreipdavau zinau kad buvo baltas bet ar stiprei...kaip reiks pas dantiste eit geda net issizioti biggrin.gif o dantys genda tai sakes matyt rugstys ir dantis griauze ne tik stemple g.gif
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 06 17, 22:34)
tiesa atsiminiau o kaip jums liezuvis ar baltas nu mano ziuriu toks baltas o giliau net gelsvas dabar galvoju ar nuo refliukso ar kad pries 2 men.antibiotiku daug geriau...anksciau demesio neatkreipdavau zinau kad buvo baltas bet ar stiprei...kaip reiks pas dantiste eit geda net issizioti biggrin.gif o dantys genda tai sakes matyt rugstys ir dantis griauze ne tik stemple g.gif

Mano sūneliui ta liga ir liežuvis baltas, smarkiai apsinešęs...bandėm valyti su šepetuku bet baisiai nemalonu, vaikas žiaugčioja...o ir dantukai pagelto, tokie paliko dryžiais gelsvi...ir kvapas iš burnytės negeras, nežinau ką daryti g.gif Tas stomatitas tebevargina, burnytė skauda vaikui tai ir dantukus ne kas vakarą valom g.gif
Kažin kas kiek laiko galima skrandžio tyrimą daryti žarną ryjant g.gif Mes jau beveik trys mėnesiai Omeprozolį geriam, kažin ar jie padeda...gydytoja sakė simptomatiškai sprendžia, bet tai kad vaikui simptomų jokių nebuvo, jei ne tas stomatitas tai ir atradę nebūtume, jam jokių požymių nebuvo kad galėtų būti refliuksas g.gif
Atsakyti
matai kaip buna...o as sunui ir nebuciau supratus bet kad pastovus saltieji plauciu uzdegimai buvo net keista buvo pasidare o po sio ir tas krenkstimas dasidejo ir stemples kaitimas bet kas man keisciause pastovi sloga beveik rytais...drauges vaikas ir susirgo veziojo pas kelis daktarus ir jie patvirtino ta pacia deagnoze...sako rugstis uzlieja net plaucius tai ir kartojasi tie plauciu uzdegimai tai dabar galvoju kad ir manajam taip buvo ir ta gal nosele uzpila kad rytais sloguoja...sendiena vaziuosiu registruoti ta zarna ryt neisivaizduoju kaip ten jis prarys seip ne taip daktaro priprasiau nes pas mus tik gulint ligonineje jiems tikrina su uzmigdymu...
Atsakyti
Sveikutes. Man gydytojas paaiskino, kad ilgai vartojamas RANIBERLAS slopina nora myletis,tai patare gerti OMEPROZOLI. Geriau puse metu. Ziema viskas buvo gerai,bet va prasidejo darzoves ir uogytes,tai ir vel viskas is naujo. Beje gydytojas yra sakes, kad turint sia beda ,omeprozolio reikia pagerti kai prasideda uogu sezonas apie menesi ir po to rudeni-vel apie menesi.
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 06 18, 09:22)
neisivaizduoju kaip ten jis prarys seip ne taip daktaro priprasiau nes pas mus tik gulint ligonineje jiems tikrina su uzmigdymu...

Mano mažiukui kai darė tą tyrimą tai sulašino tokius vaistus, vaikas paliko apsvaigęs, ir nieko nejuto nemalonaus...bet gydytoja sakė kad taip daro tik iki 10 metų vaikams, nes mažiukai ramiai nepagulės, manajam tik 5 metai, tai džiaugiausi kad vaikui streso nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 06 17, 23:34)
nebutinai tas raukas turi but nusilpes cia mano nuomone kadangi kiek rijau tiek jis buvo gerai o rugstys vistiek kyla ot kame problema gali daryt ka nori tik uzvalgyk ko negalima ir tuoi man griauze ot sakau liga slyksti negaliu...

Kitos priežasties GERL nėra: tik padidėjęs vidinis skrandžio spaudimas arba nusilpęs raukas. Dar gali būti sutrikus protonų siurblio veikla, bet čia gan retais atvejais.
normaliai skrandžio terpė yra lb lb rūgšti, tad jokie vaistai to rūgštingumo per daug nesumažina,to ir nereikia daryti, nes sutriks visas virškinimo procesas
O stemplės pH yra daug didesnė,todėl kai raukas nelaiko rūgštus turinys iš skrandžio grįžta atgal į stemplę jis ją ir dirgina mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selija: 18 birželio 2008 - 13:33