QUOTE(-ciute- @ 2008 10 27, 12:36)
Kiek aš žinau, kaip tik nepatariama duoti iškart kelių produktų, nes jei sualergizuos - nežinosit nuo ko.
Jus pradzioj isiskaitykit

Juk parase, jog duoda visas kruopas, tame tarpe ryziu-kukuruzu miksa, kuriorganizmas puikiai toleruoja ir niekas nealergizuoja. Tai jei i ta miksa imaisys manu kruopu ir vaika isbers-bus tikrai aisku, nuo ko
QUOTE(ragnez @ 2008 10 27, 14:38)
viskas priklauso nuo to, apie kokio amziaus vaika kalbam.
jei kalbetume apie koki metinuka - taip, jam galima butu bandyti duoti ir manu koses, ir karves pieno. zinoma, po truputi - kaip ir rasote. bet tik ne 6 menesiu kudikiui, kurio zarnynas vis dar nebrandus ir pralaidus - todel nesuskaidyti baltymai is maisto gali lengvai patekti i kraujotaka ir sulekti alergine reakcija.
Kadangi 6 metus(neskaitykim to laiko, kai dekrete buvau) dirbau vaiku maisto gamyboje, tad prasedejau privalomai tiiiiek pediatru konferencijose, jog jau ir pati disertacijas rasyti galeciau

VISU Lietuvos pediatru sutikimu, VISOS kruopos, ju tarpe ir manai, galimi duoti nuo puses metu be baimes

Kai kurios kruopos, pvz ryziai, kukuruzai, grikiai(jei nealergizuoja)-nuo 4 menesiu.Produktai is kvietiniu, ruginiu miltu-duonos kampas, barankyte kokia-sekmingai duodama vaikui paziautaroti TARP maitinimu(tai neturi buti pagrindinis patiekalas).
Del karves pieno nesigincysiu, jo nerekomenduoja iki metu, nors as pati, taikydama toki principa-po truputi, po lasiuka, sekmingai paneigiau daktaru baimes nuo 4 menesiu jau antram vaikui(pirmas buvo labai alergiskas nuo misiniu). Siaip jus maisot savokas "alergija pieno baltymams" ir "laktozes netoleravimas"

Tai du skirtingi dalykai. Ne visu, pabreziu, ne visu vaiku organizmas skaido pieno baltyma, tad ir nerekomenduojama del tos baimes duoti karves pieno, tu vaiku, kuriu skaido, pvz mano-o kodel tada pumpuoti sintetinius misinius, ar ne?

Juk ne todel, kad taip raso knygose.
Laktozes netoleruoja tik 2 procentai zmoniu, tai tokia sukelta baime, kuria vienas kitas turi, ir ji pasireiskia kraujingom ismatom is zarnyno ar viduriavimu-pirmas pozymis, kad netoleruoja laktozes. Taciau ta problema jau isspresta-gaminama pienas be laktozes arba sumazintu laktozes kiekiu.