Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(JurgaSim @ 2009 02 07, 13:47)
O kodel norit pradeti primaitinima? Blogai priauga svorio? Yra sveikatos problemu? Jei mergaite visiskai sveika ir turite pakankamai savo pieno, tai numalsinkit savo nora ir dziuginkit dukryte MP smile.gif Kol kas ji tikrai per maza papildomam maistui.

Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas - nuo 6 men papildomai reikia primaitinti, o isimtiniais atvejais, gydytojo nurodymu nuo 4 men., todel dar palaukite su visokiais obuoliuku skutimais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita25 @ 2009 02 08, 14:55)
Pagal pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijas - nuo 6 men papildomai reikia primaitinti, o isimtiniais atvejais, gydytojo nurodymu nuo 4 men., todel dar palaukite su visokiais obuoliuku skutimais  rolleyes.gif

Man si informacija puikiai zinoma, patarimo teiravosi herra11 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2009 02 01, 21:35)
labai teisingos mintys ir labai 6aun8s pavyzdžiai, mamoms nuo 3 mėn kišančios vaikams beleką susimąstykit.

sveikos , as savo MP nemaitinau ( tiksliau neeme verysad.gif ) traukiau kiek buvo , bet po menesio baiges . nors nuo gymimo maitinau ir misinukais ir nutrauktu MP ,paskui tik misinuku ji suvalgydavo 150ml , tad similako bankes uztekdavo 2,5 dienom , pasidare perbrangu ir dabar nuo 2 men.verdu klijukus ,pakaitom duodu ryziu ir aviziniu dribsniu , ryziu maziau nes kieteja viduriukai , auga geri nuo gimimo jau priaugom 2,4kg thumbup.gif ,bet kosytem ,obuoliais ar morkom tikrai nemaitinsiu be 4 men ax.gif nes kol auga svoris ir ji sveika nemanau kad verta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidilute-g @ 2009 02 09, 15:54)
nuo 2 men.verdu klijukus ,pakaitom duodu ryziu ir aviziniu dribsniu , ryziu maziau nes kieteja viduriukai , auga geri nuo gimimo jau priaugom 2,4kg thumbup.gif

Man plaukai siausiasi nuo tokiu kalbu apie visokius klijukus blink.gif Cia jau turbut kokia mama ar teta, ar anyta pasistenge nepagaileti sovietiniu patarimu.
Jus paskaitykit auksciau pateikta straipsni, nejaugi jums nebaisu sitaip anksti kisti kazkokius klijus, negaila tokio maziuko, nesubrendusio skranduko apkrauti tokiais maistais g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 02 09, 16:12)
Man plaukai siausiasi nuo tokiu kalbu apie visokius klijukus  blink.gif Cia jau turbut kokia mama ar teta, ar anyta pasistenge nepagaileti sovietiniu patarimu.
Jus paskaitykit auksciau pateikta straipsni, nejaugi jums nebaisu sitaip anksti kisti kazkokius klijus, negaila tokio maziuko, nesubrendusio skranduko apkrauti tokiais maistais g.gif

mama ar anyta koks skirtumas , svarbu mano mazyle auga gerai ,neserga ,ir viduriukai geri( cia apie tustinimasi ) del svorio ir nesiskundziam mirksiukas.gif as pati taip uzaugau ir sveika po siolei bigsmile.gif musu daktaryte irgi leidzia mums juos valgyt ,svarbu gi kad soti ,neisberta ir auga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 02 09, 15:12)
Man plaukai siausiasi nuo tokiu kalbu apie visokius klijukus  blink.gif Cia jau turbut kokia mama ar teta, ar anyta pasistenge nepagaileti sovietiniu patarimu.

o kas cia jau tokio blogo? g.gif nors maitinu dukryte savo pienu,bet nematau tame nieko bloga!o tais sovietiniais metodais dauguma musu ir uzaugom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidilute-g @ 2009 02 10, 00:57)
mama ar anyta koks skirtumas , svarbu mano mazyle auga gerai ,neserga ,ir viduriukai geri( cia apie tustinimasi ) del svorio ir nesiskundziam  mirksiukas.gif  as pati taip uzaugau ir sveika po siolei bigsmile.gif musu daktaryte irgi leidzia mums juos valgyt ,svarbu gi kad soti ,neisberta ir auga thumbup.gif

Na, jeigu jums negaila toki maza organizma, kuris dar pakankamai nera subrendes, kad apkrauti sitokiu maistu, tada pirmyn doh.gif
Siaip bedu gali atsirasti zymiai veliau del tokio maitinimo sitaip anksti. Tad linkiu, kad po tokiu eksperimentu su vaiku veliau netektu gailetis 4u.gif
P.S. turbut beklausant bobuciu patarimu ir pienukas dingo, taip? doh.gif

QUOTE(Cobretti @ 2009 02 10, 01:21)
o kas cia jau tokio blogo? g.gif nors maitinu dukryte savo pienu,bet nematau tame nieko bloga!o tais sovietiniais metodais dauguma musu ir uzaugom lotuliukas.gif

Tie sovietiniai metodai daugumai mamu pradangino pienuka, ir jos net nesuprato del ko taip atsitiko, nes nesidomejo. Tad linkiu, kad jums taip neatsitiktu, pasitelkus i pagalba sovietinius metodus. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes, siaip apie tuos klijukus kalbant tai ir gydytoja liepia teisingiau pataria kuriu vaikai atpilineja virti klijukus, kaip anksciau, o as irgi nieko blogo nematau, dabar cia mes visos tokios tinginiukes pasidare kas nemaitina savo pienu tai perka misinukus ir nereikia terliotis, taciau pazistu kelias mamas kurios verda, nors pinigeliu turi ir uz mane daugiau ir uz jus kitas tikriausia, bet sako o ka daryti jeigu vaikui skrandukas net motinos pieno nepriima. Tai vat nematau nieko blogo, butu reikeje buciau ir as virusi bet nereikejo
Atsakyti
QUOTE(zaliaake25 @ 2009 02 10, 13:57)
sveikutes, siaip apie tuos klijukus kalbant tai ir gydytoja liepia teisingiau pataria kuriu vaikai atpilineja virti klijukus, kaip anksciau, o as irgi nieko blogo nematau, dabar cia mes visos tokios tinginiukes pasidare kas nemaitina savo pienu tai perka misinukus ir nereikia terliotis, taciau pazistu kelias mamas kurios verda, nors pinigeliu turi ir uz mane daugiau ir uz jus kitas tikriausia, bet sako o ka daryti jeigu vaikui skrandukas net motinos pieno nepriima. Tai vat nematau nieko blogo, butu reikeje buciau ir as virusi bet nereikejo

Tai jus nieko blogo nematote, kad kudikis primaitinamas kosemis nuo 2-3 men.? blink.gif Manau, jeigu nebutu prisiklausyta bobuciu sovietiniu patarimu, tai vaikas butu maitintas mamos pienu, ir nereiktu visokias koses kisti nuo 2 men. doh.gif
Atsakyti
prie ko cia koses, as tik apie klijukus, o primaitinti nereikia is vis iki kokiu 7 menesiu, jeigu kudikiui viskas gerai. Jus ne taip mane supratote, nei puse zodzio apie koses nerasiau. Vienu zodziu kas kaip nori tas taip supranta. Matosi kad pirma vaika auginate ir nesusidurete dar su kai kuriomis problemomis
Atsakyti
QUOTE(zaliaake25 @ 2009 02 10, 14:22)
prie ko cia koses, as tik apie klijukus, o primaitinti nereikia is vis iki kokiu 7 menesiu, jeigu kudikiui viskas gerai. Jus ne taip mane supratote, nei puse zodzio apie koses nerasiau. Vienu zodziu kas kaip nori tas taip supranta. Matosi kad pirma vaika auginate ir nesusidurete dar su kai kuriomis problemomis

Tai jeigu jus butumete idemiau paskaiciusi apie tai, kada mama rasiusi apie klijukus pradejo primaitinti kudiki, ir butumete tada parasiusi, kad "pritariu klijuku gaminimui, bet nepritariu ankstyvam primaitinimui", tada butumet pilnai suprasta.
Ir prie ko cia tai, kiek as vaiku auginu? blink.gif Tiesiog reikejo aiskiau parasyti ir butu viskas gerai, nes tema ir yra apie tai, ar primaitinti kudiki nuo 3 men. mirksiukas.gif
Atsakyti
neperskaiciau visos temos, nes neturiu laiko tiek, o primaitinti gali tik ne viso proto mamos, siaubas atsiprasau uz toki issireiskima, tai gal reikia is karto tik parsivezame kudiki is ligonines ir duodame tyreles, ai cia kaip kas nori taip tas eina is proto. BAISU
Atsakyti