Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 02 20, 21:17)
Del rachito nepades joks primaitinimas schmoll.gif Tam reikia gerti vitD bei buti daznai lauke.
Jei vaikas priauga normaliai svori, jei telpa i visas normas-primaitinima kietu maistu pradekite nuo 5 menesiu 4u.gif Patikekit, visko jusu mazylis gauna.

D dabar liepe 3l. 2k.dienoj(vandeninis) ir sake Zuvu tauku nusipirkt, tai kazkas uzsimin, kad jie kudikiui negerai, nu kazkokia nesamone, nezinau kas nuo ko ir prie ko, bet neskubu kist visokio brudo vaikui, reikia apie tuos taukus pasiskaityt g.gif
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2009 02 20, 22:01)
Dauguma čia pulte užpuola klausiančias mamas kaip ir kuo primaitinti mažučiukus, tai ir aš su tuo pačiu klausimu, jau pasiruošiau atakai biggrin.gif O jei rimtai, mum dabar 3mėn. ir 1sav., gydytoja po sav.liepė pradėt pratint kruopų košes valgyt, kad nuo 4 mėn jau normaliai tai darytų. Nuo 2,5 mėn ji mum bananą ir obuolį sakė po truputį duot, tai daviau kelias dienas vieno kelias kito šaukštelį, bet paskui nutariau kad reikia dar palaukt, nors vaikui patiko, taigi iki šiol tik mišinuką duodu. Oi galvos skausmas man čia doh.gif
priauga tai super gerai vaikas, bet įtariami rachito požymiai, tai gal tikrai reiktu jį pratint prie košės dėl kokių tai medžiagų trūkumo g.gif

O kokiu tikslu jums reikia sitaip anksti primaitinti? Del kokiu priezasciu gydytoja jums pataria taip daryti?
Nelabai to suprantu, ypac jeigu vaikas priauga gerai g.gif
Rachitas su primaitinimu nesusije dalykai.
QUOTE(cadilac @ 2009 02 20, 22:30)
D dabar liepe 3l. 2k.dienoj(vandeninis) ir sake Zuvu tauku nusipirkt, tai kazkas uzsimin, kad jie kudikiui negerai, nu kazkokia nesamone, nezinau kas nuo ko ir prie ko, bet neskubu kist visokio brudo vaikui, reikia apie tuos taukus pasiskaityt g.gif

Musu gydytoja irgi kazkodel nerekomenduoja zuvu tauku, tai geriam aliejini vitamina D, jis mums patogesnis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 20 vasario 2009 - 20:53
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 02 20, 21:17)
Jei vaikas priauga normaliai svori, jei telpa i visas normas-primaitinima kietu maistu pradekite nuo 5 menesiu 4u.gif Patikekit, visko jusu mazylis gauna.

Va, matot, kokiu gydytoju buna, kurie be jokio pagrindo siulo primaitinimus anksciausiai doh.gif Apie tai as ir kalbejau kitoje temoje su Jumis mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(cadilac @ 2009 02 20, 21:01)
O jei rimtai, mum dabar 3mėn. ir 1sav., gydytoja po sav.liepė pradėt pratint kruopų košes valgyt, kad nuo 4 mėn jau normaliai tai darytų. Nuo 2,5 mėn ji mum bananą ir obuolį sakė po truputį duot, tai daviau kelias dienas vieno kelias kito šaukštelį, bet paskui nutariau kad reikia dar palaukt, nors vaikui patiko, taigi iki šiol tik mišinuką duodu. Oi galvos skausmas man čia doh.gif
priauga tai super gerai vaikas, bet įtariami rachito požymiai, tai gal tikrai reiktu jį pratint prie košės dėl kokių tai medžiagų trūkumo g.gif
tik manau palauksiu 4 mėn tai darysiu po biskį ir turbūt nuo daržovių o ne nuo kruopų.Su pirmu vaiku buvo kita "politika"
Barkit patarkit, ar niekas nesusidūrėt su rachitu ir dėl jo neteko primaitinti anksčiau

Bent jau as tai net neklausyciau tokiu gydytoju pasiulymu, kurie neturi jokio rimto pagrindo, tik blogiau maziukui doh.gif
Na, jeigu skaitet paskutinius puslapius, tai tada neverta labai kartotis del tokio ankstyvo primaitinimo zalos kudikiui, tikiuosi viska apmastet ir nuspresit teisingai mirksiukas.gif
O primaitinti galima pradeti arba nuo kruopu, arba nuo darzoviu - nei vienas, nei kitas nepakenks. Bet apie tai galvociau tik nuo kokiu 5 menesiu, nes dar 3 men. kudikio organizmas nera visiskai subrendes virskinti kietesni maista, tad neeksperimentuociau su 3 men. vaikeliu schmoll.gif Nera kur skubeti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 20 vasario 2009 - 21:48
del zuvu tauku, tai juos iprastai rekomenduoja pradeti 6men vartoti, anksciau duoti tik tuo atveju jei yra problemu su viduriukais- jei jie uzkieteje g.gif mes davem nuo 6men, bet ir nutraukem, lauksim metuku, nes vaikui tai privede iki viduriavimo doh.gif

net jei misinuku maitinamas ir priauga normaliai svorio galima drasiai laukti 5menesiu ir tik tada pradeti primaitinima, siulyciau nuo darzoviu pradeti, nes dazniausiai jei pradedama nuo vaisiu, tuomet vaikutis nevalgo darzoviu g.gif bet cia ne visada, bet sitaip siulo norint isvengti sito smile.gif

del rachito- jis gydomas vit D 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2009 02 20, 20:30)

vitaminas d reikalingas...primaitinimas ankstyvas gali tik pakenkt....žuvies taukai tik nuo metų...nes riebalai yra didelė apkrova kūdikio kepenims...
o patarimas mano būtų nuoširdus- pakeisti pediatrę....na ryškiai trūksta jūsiškei info 4u.gif
laikykitės, mamyte- viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 20, 23:29)
o patarimas mano būtų nuoširdus- pakeisti pediatrę....na ryškiai trūksta jūsiškei info 4u.gif

Pirma aš dar jai paskambinsiu iškvost kodėl ji man šitų dalykų prisakė(taukai, primaitinimai ir t.t.)gal ji man kokį svarų argumentą turės, jei ne tai viskas su ja aišku unsure.gif O šeip straipsnyje apie rachitą skaičiau, kad visgi trukstant D sutrinka kalcio ir fosforo pusiausvyra ir pasisavinimas, manyčiau kad gal ji dėl tų medžiagų atstatymo tą maitinimą kiša g.gif taip skubėjom lėkt po apžiūros iš jos, kad tik susakė susakė ir nei paaiškino, reikia dabar iškamantinėt...Visgi savas vaikas, turiu žinot kodėl jam vieną ar kitą duodu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 20, 22:35)
Va, matot, kokiu gydytoju buna, kurie be jokio pagrindo siulo primaitinimus anksciausiai  doh.gif Apie tai as ir kalbejau kitoje temoje su Jumis  mirksiukas.gif

Tikrai buna tokiu daktaru, ir del tokiu pakeitimo pilnai sutinku su jumis drinks_cheers.gif O kitoj temoj mudvi gincijomes del daug rimtesnes priezasties-del primaitinimo reikalingumo esant katastrofiskai mazam kudikio svoriui. cool.gif

QUOTE(Agotė @ 2009 02 20, 23:29)
žuvies taukai tik nuo metų...nes riebalai yra didelė apkrova kūdikio kepenims...

Zuvies taukai rekomenduojami drasiai nuo puses metu ir is tiesu jie duoda kur kas mazesne apkrova, nei nuo pusmecio vartojama mesa. Tik skirtingai nuo mesos, zuvu taukai turi daug polinesociuju riebalu, reikalingu kudikio normaliam vystymuisi. Jau vien ko vertas imuniteto stiprinimas thumbup.gif Tai ne tie sintetiniai vitaminai. Tik yra kita blogybe-kai kurie mazyliai buna alergiski jiems doh.gif
Atsakyti
AS tai pakarciau tokius daktarus doh.gif ,kur 3men,kudikeliuj koses!mums pediatre parekomendavo.nuo4m.vaisin,tyres,o nuo5 jau darzovenes,ir mesa,apie kruopas dar nieko nesake mirksiukas.gif ,as maitinu MP,tai ji neuskrauna man to maisto,tik patare,svoris 7.700kgpo sav 6men.sesele sake kai 6men,skiepuka padarysim ,galima bus apie kropas galvoti.mano daktare naudojasi lentele,panasia turiu HIPP lankstinuke,pirma vaika maitinau panasiai,nora daktare buvo visai kita,bet irgi jokiu maistu iki 4men.o paskuj panasiai,bangik jej nori obuolioko duoti,bananiuka,bet jokiu kropu,palauk dar.ir jej ira galimybe keisk pediatra butinai.jo lab misinukas,gali drasiai iki 4nem laukt,juk ir tyres tik nuo4men.
Papildyta:
Dauguma čia pulte užpuola klausiančias mamas kaip ir kuo primaitinti mažučiukus, tai ir aš su tuo pačiu klausimu, jau pasiruošiau atakai biggrin.gif O jei rimtai, mum dabar 3mėn. ir 1sav., gydytoja po sav.liepė pradėt pratint kruopų košes valgyt, kad nuo 4 mėn jau normaliai tai darytų. Nuo 2,5 mėn ji mum bananą ir obuolį sakė po truputį duot, tai daviau kelias dienas vieno kelias kito šaukštelį, bet paskui nutariau kad reikia dar palaukt, nors vaikui patiko, taigi iki šiol tik mišinuką duodu. Oi galvos skausmas man čia doh.gif
tik manau palauksiu 4 mėn tai darysiu po biskį ir turbūt nuo daržovių o ne nuo kruopų.Su pirmu vaiku buvo kita "politika"
Barkit patarkit, ar niekas nesusidūrėt su rachitu ir dėl jo neteko primaitinti anksčiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natalikas: 21 vasario 2009 - 09:03

mano vaikams abiems buvo rachito pozymiai, net gydomasias dozes vit d gerdavo (po 10 lasu per diena), bet primaitinti nereikejo, nes svoris augo normaliai. Tiesa, kai su dukryte del tridienes karstines puses metu atsidurem ligoninej, viena gydytoja labai kreivai i mane ziurejo, kad dar nedamaitinu. sake, cituoju : "su tais mamos pienais taip ir buna pastoviai, vaikui tai rachitas, tai dar kas nors, mamos nedavalgiusios, isivaizduoja, kad cia labai gera ka duoda su tuo savo pienu...". man akys ant kaktos isprogo, bet nuomones nepakeiciau. dukryte damaitinti pradejau 6 su puse men. sunu 6 men. damaitinau darzoviene (nes buna, kad jei pirmiau vaikas paragauja kruopu koses, tai po to nebenori darzoviu, nes kruopiene yra saldi!) tavo vietoje, vaikiuko dar nedamaitinciau, nes skrandukas dar per mazai subrendes, kad iveiktu kitoki maista. mano abu vaikai auga sveikut sveikuteliai, retkarciais sezoniskai pasloguoja, rimtesniu ligu nematom. beje, kokie rachito pozymiai? gal prakaitavimas tik? jei tik prakaituoja (pvz migdydamasis), gali buti, kad piene truksta kokiu elektrolitu, bet tai visiskai nekenksminga (bent jau mane pacia taip koncultavo)
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 02 21, 08:31)
Zuvies taukai rekomenduojami drasiai nuo puses metu ir is tiesu jie duoda kur kas mazesne apkrova, nei nuo pusmecio vartojama mesa. Tik skirtingai nuo mesos, zuvu taukai turi daug polinesociuju riebalu, reikalingu kudikio normaliam vystymuisi. Jau vien ko vertas imuniteto stiprinimas thumbup.gif Tai ne tie sintetiniai vitaminai. Tik yra kita blogybe-kai kurie mazyliai buna alergiski jiems doh.gif

Na aš kiek kalbėjau su įv. medikais...tai žuvies taukus rekomenduoja visgi ne anksčiau kaip nuo metų...matyt daug skirtingų nuomonių....aš asmeniškai kolkas neduodu nei jų...nei kitų vitaminų ar maisto papildų...prioritetus atiduodu...geram sveikam maistui.........
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 21, 18:12)
sake, cituoju : "su tais mamos pienais taip ir buna pastoviai, vaikui tai rachitas, tai dar kas nors, mamos nedavalgiusios, isivaizduoja, kad cia labai gera ka duoda su tuo savo pienu...".

gal ji tiesiog pavydėjo doh.gif ...nu gi paprastai negalėtų taip sakyt biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 21, 19:12)
beje, kokie rachito pozymiai? gal prakaitavimas tik? jei tik prakaituoja (pvz migdydamasis), gali buti, kad piene truksta kokiu elektrolitu, bet tai visiskai nekenksminga (bent jau mane pacia taip koncultavo)

Čia jau bus ne į temą, juk reiktų apie maitinimą blush2.gif
Na plaukiukai pakaušy nusitrynė ir kitur slenka po biskiuką, delnukai ir pedukės šlampa, neramus jis visada buvo(o gal riesiog aktyvus ir reiklus), tai gal čia ne prie ko...(valgom mes mišinuką). Bet man jau visai susisuko galva ir sumasčiau kad gal reikėtų pirma tyrimą kažkokį pasidaryt ir nustatinėt ar tikrai trūksta to D, Ca, P ar dar ko kito ir tik tada skirt didesnę D dozę, nes kai perdozuosim tai bus čia mum, o ką jau apie taukus kalbėt doh.gif viskas - eisim pas kitą gyd. pasikonsultuot...
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2009 02 21, 21:46)
nes kai perdozuosim tai bus čia mum, o ką jau apie taukus kalbėt doh.gif viskas - eisim pas kitą gyd. pasikonsultuot...

Perdozavimas yra tik tada, kai vit D geriama po 20 lasiuku per diena(atsiklausiau, nes irgi bijojau padidinti nuo 3 lasiuku iki 6) mirksiukas.gif Tad drasiai po 6 lasiukus galit gerti 4u.gif
Atsakyti