Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 02, 17:38)
Na,neįsižeiskit mamos,bet čia paskaičius,susidariau nuomonę, "kad medikai nieko neišmano" apie primaitinimą doh.gif  Nemanau,kad jie liepia šiaip sau primaitint. O jeigu kyla kažkokių abejonių,galima pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju (kaip aš ir padariau).

kai kurie išmano mirksiukas.gif ....pvz. gyd.Vingras.....griežtai primaitinti liepia tik nuo 6 mėn.....tai sako, todėl, kad remiasi naujausiais duomenimis, tyrimais, beabėjo praktika ir kt.....beje l.kompetetingas žmogus..

o su tuo primaitinimu nuo 3mėn....tai beabėjo l.norėtųsi žinoti priežastį.... 4u.gif
Atsakyti
Paklauskit savo pediatrių, kada mažylio žarnynas SUBRĘSTA, kai jos siūlo primaitint tokius mažulėlius nuo 3 mėn... blink.gif
Atsakyti
Priežasčių garsiai aš nevardinsiu vien dėlto,kad nemaža dalis mamyčių čia beskaitančių,tas priežastis pradeda pritaikyt savo vaikams be gydytojų žinios.Užtat ir tokios temos atsiranda paskui.
Na,nors vieną priežastį galiu įvardinti.Mano mažutė maitinama mišinuku,kurio praktiškai atsisako,ko pasekoje priaugo mažai svorio.O iš čia išplaukia visos kitos problemos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 03, 09:12)
Na,nors vieną priežastį galiu įvardinti.Mano mažutė maitinama mišinuku,kurio praktiškai atsisako,ko pasekoje priaugo mažai svorio.O iš čia išplaukia visos kitos problemos ax.gif

Panasu, kad neskaitet sios temos nuo pradzios, nes ji visa tiesiog garsiai skamba-JEI VAIKAS PRIAUGA PER MAZAI SVORIO-PRIMAITINIMAS BUTINAS.
Bet kam primaitinti vaika nuo 3 menesiu, kuris priauga po 1-1,5kg per menesi, jauciasi puikiai, yra sveikas, jus man pasakykit? g.gif
Auginau vaikus skirtinguose laikmeciuose. Auginau juos visaip-bet net tarybiniais metais taip anksti primaitinti SVEIKO ir NORMALIAI augancio mazylio nerekomendavo schmoll.gif Taip, buvo patarimu duoti morku sultis, obuoliu sultis po lasa per diena, bet cia daugiau del vitD trukumo. Dabar vit D puikiausiai yra skystame pavidale, kuri palasini i misini(ar mp) ir vaikas gauna dienos doze be jokio skrandzio erzinimo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 03, 08:44)
Bet kam primaitinti vaika nuo 3 menesiu, kuris priauga po 1-1,5kg per menesi, jauciasi puikiai, yra sveikas, jus man pasakykit? g.gif

Kai kurie gyd. liepia primaitinti anksčiau kai priauga vaikas per daug svorio.Jei kas mėnesį priauga 1,5kg tai irgi nėra gerai. (Kaip tas primaitinimas veikia antsvorį nežinau, nes man neaktualu, bet pažįstu keleta mamų,kurioms liepta primaitinti dėl per didelio svorio 4u.gif )
Atsakyti
morkyte alergizuoti gali. Bet, jei alergines reakcijos nera, tai morkyte labai gerai smile.gif bet tik, zinoma ne nuo 3 menesiu blink.gif

QUOTE(sanele @ 2009 03 02, 16:01)
as skaiciau ne vienam saltini kad nuo morkytes pradeti reiktu blush2.gif

Atsakyti
blink.gif kazkokia nesamone... primaitinti del didelio svorio... ir kas yra tas per didelis svoris kudikiui? g.gif

QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 03, 08:53)
Kai kurie gyd. liepia primaitinti anksčiau kai priauga vaikas per daug svorio.Jei kas mėnesį priauga 1,5kg tai irgi nėra gerai. (Kaip tas primaitinimas veikia antsvorį nežinau, nes man neaktualu, bet pažįstu keleta mamų,kurioms liepta primaitinti dėl per didelio svorio 4u.gif )

Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 03, 09:53)

Bandau logiskai sumastyti:per daug priaugamas svoris neigiamai veikia sirdies darba. Gali buti, kad gydytoja, siulydama primaitinima, tikisi, kad vaiko alki uzkis kokia darzove, kuri yra maziau kaloringa ir lengvai pasalinama, bet soti, nei misinys. g.gif Kito logisko paaiskinimo nezinau schmoll.gif O maitinamam mp kudikiui, net priaugus po 1,5kg-is viso niekas nieko(bent jau musu balandukiu tarpe) siulyti neturi, nes mp puikiai susivirskina ir pasisalina pats(ten kitokia sudetis).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 03, 09:18)
Bandau logiskai sumastyti:per daug priaugamas svoris neigiamai veikia sirdies darba. Gali buti, kad gydytoja, siulydama primaitinima, tikisi, kad vaiko alki uzkis kokia darzove, kuri yra maziau kaloringa ir lengvai pasalinama, bet soti, nei misinys. g.gif Kito logisko paaiskinimo nezinau schmoll.gif O maitinamam mp kudikiui, net priaugus po 1,5kg-is viso niekas nieko(bent jau musu balandukiu tarpe) siulyti neturi, nes mp puikiai susivirskina ir pasisalina pats(ten kitokia sudetis).

Na,apie MP aš iš vis nešneku.Juo maitinant viskas yra normalu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 03, 10:20)
Na,apie MP aš iš vis nešneku.Juo maitinant viskas yra normalu 4u.gif

Tai va, ir jums atrodo normalu, o atsiranda tokiu daktariu, kurios siulo maitinamam mp vaikui(kai net svoris priaugamas idealiai) primaitinima nuo 3 menesiu(is baimes-o gal ko truksta jam) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 03, 09:27)
Tai va, ir jums atrodo normalu, o atsiranda tokiu daktariu, kurios siulo maitinamam mp vaikui(kai net svoris priaugamas idealiai) primaitinima nuo 3 menesiu(is baimes-o gal ko truksta jam) doh.gif

Na,tuomet sunku ką ir pasakyti. Sakyčiau,tokiu atveju turėtų daryti kraujo tyrimą ir tik tuomet kažką rekomenduoti.
Jaučiuos tuomet "susivėlusi",jeigu iš tikrųjų tokių gydytojų yra doh.gif Tokiu atveju,reikėtų informuoti poliklinikos vadovybę už gydytojo (net nežinau kaip įvardinti) gal neišmanymą g.gif Toks gydytojas turėtų per naują "apsiginti" savo kvalifikaciją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 03, 08:53)
mėnesį priauga 1,5kg

maniškė antrą mėn priaugo 1,6....bet tik ant mp smile.gif .....tai aišku čia nieko tokio.......

tačiau visgi kūdikį pradėt primaitint nuo 3mėn....yra kaip reikiant ankstoka 4u.gif

na bet kiekvieno pasirinkimas- svarbu kad tas pasirinkimas būtų pagrįstas, motyvuotas ir nekenktų kūdikėlio virškinimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 03 kovo 2009 - 13:23