Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(Miracle @ 2009 03 02, 15:23)
jeigu svorio priaugama gerai, tai primaitinti reikia nuo 6 men. pradedama nuo darzoviu, nuo bulvytes, jeigu jokiu reakciju nera, tai po savaites galima kita darzove prideti, pvz. kalafijora ar kopusta. Morkytes ir spalvotos darzoves pridedamos veliausiai. Po to galima pratinti prie vaisiu, o dar veliau galima kruopu koseles. 4u.gif

Yra skirtingos gydytoju stovyklos:vieni sako, kad primaitinima reikia pradeti nuo darzoviu(beje, irgi girdejau, kad nuo bulves ir morkos, o kopusta, kaip pilva puciancia darzove, veliausiai ivesti), kiti sako, kad pirmiausia reikia pradeti nuo ryziu, avizu kruopu kosiu, kaip nealergizuojanciu ir puikiai zarnyna balansuojanciu produktu(kas maitina klijukais, tai is viso pradeda nuo gimimo kruopu nuovira duoti be baimes).
Ka pirma pasirinks mama-jokio skirtumo. Svarbu, kad butu LAIKU pasirinkta(ne per anksti ir ne per velai) mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, galima pasirinkti viena is dvieju primaitinimo variantu:
1. Darzoves, darzoves su mesa, kruopos;
2. Kruopos, darzoves, darzoves su mesa.

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 02, 18:05)
Yra skirtingos gydytoju stovyklos:vieni sako, kad primaitinima reikia pradeti nuo darzoviu(beje, irgi girdejau, kad nuo bulves ir morkos, o kopusta, kaip pilva puciancia darzove, veliausiai ivesti), kiti sako, kad pirmiausia reikia pradeti nuo ryziu, avizu kruopu kosiu, kaip nealergizuojanciu ir puikiai zarnyna balansuojanciu produktu(kas maitina klijukais, tai is viso pradeda nuo gimimo kruopu nuovira duoti be baimes).
Ka pirma pasirinks mama-jokio skirtumo. Svarbu, kad butu LAIKU pasirinkta(ne per anksti ir ne per velai) mirksiukas.gif

O tai klijukai nuo pat gimimo, tai skaitosi paciu LAIKU? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 01 21, 00:24)
Tai as ir sakau, kad jeigu svoris auga normaliai ir nera kitokiu problemu, tada kam tas ankstyvas primaitinimas? Kam tas kietas maistas dar tokiam mazuciukui, nesubrendusiam organizmui g.gif
O jus kalbat, "jeigu visos priemonės išbandytos,o mažiai atsisako visokių mišinukų, pieno,klijukų", tai vadinasi yra kazkokios problemos, ir jeigu vaikas nevalgo jusu minetu misinuku, pieno, tai ir svoris turetu nepakankamai augti, vadinasi tada tikrai reikia kazka daryti.
Tad, mes kalbam apie du skirtingus dalykus  rolleyes.gif
Papildyta:
O remiantis ta tarybine literatura kiek laiko pavyko maitinti savo pienuku vyresni vaikiuka?

Vienas pasakys, kad "balta" - yra spalva, o kitas - kad spalvos nebuvimas. Ir abu bus teisūs mirksiukas.gif

Nei kiek ne ilgiau maitinau MP unsure.gif Tai va, ne pieno gamybai, matyt man didelės krūtys duotos doh.gif Pirmasis - neišnešiotukas ir per Cezario pjūvį gimęs, plius visokios komplikacijos ir pan. Pienelio lygiai tiek pat - 3 savaitės ir viskas verysad.gif vėliau lašai.
O kas liečia nesubrendusį ir nesugebantį virškinti kieto maisto kūdikių skranduką, tai vaikas vaikui nelygus, jei dantys pasirodo 3mėn. (dukrytei)-4mėn.(sūnučiui), tai tikrai ne dėl sunkiai virškinamo mažyliui maisto rolleyes.gif

Na kodėl tu taip įsitikinus,kad natūralus maitinimas duotas kiekvienai? Deja, tikrai taip nėra, aš išbandžiau daug būdų, kad tik nedingtų pienukas - deja verysad.gif
Pienas dingsta ir dėl mums nežinomų priežasčių. Mano draugei pienas iš krūtų upeliais sruvo iki 2 metų, o man su 3 savaite jis dingsta. Jau 2 kartus taip buvo, sakysi prisiklausiau sovietinių bobučių lotuliukas.gif Noro buvo su kaupu, žinojau,kad mano vaikams to reikia ir viską dariau dėl jų, bet pastangos buvo bergždžios - prieš fiziologiją pepašokinėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katukė: 02 kovo 2009 - 17:00
QUOTE(sanele @ 2009 03 02, 16:01)
as skaiciau ne vienam saltini kad nuo morkytes pradeti reiktu blush2.gif

taip ir daviau...nors galima morkytę su bulve ir sumaišyt....o jei matai, kad kas ne taip tada nuiimi morką...
žodžiu ateis laikas ie išbandysit 4u.gif
Atsakyti
Na,neįsižeiskit mamos,bet čia paskaičius,susidariau nuomonę, "kad medikai nieko neišmano" apie primaitinimą doh.gif Nemanau,kad jie liepia šiaip sau primaitint. O jeigu kyla kažkokių abejonių,galima pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju (kaip aš ir padariau).
Man liepė pradėt primaitint nuo 3 mėn. ir 2sav. Nukeliavau aš pas kitą gydytoją,ji pasakė lygiai tą patį.Ir kaip bebūtų keista,bet abi jos ne pensininkės bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 02, 19:38)
Na,neįsižeiskit mamos,bet čia paskaičius,susidariau nuomonę, "kad medikai nieko neišmano" apie primaitinimą doh.gif  Nemanau,kad jie liepia šiaip sau primaitint. O jeigu kyla kažkokių abejonių,galima pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju (kaip aš ir padariau).
Man liepė pradėt primaitint nuo 3 mėn. ir 2sav. Nukeliavau aš pas kitą gydytoją,ji pasakė lygiai tą patį.Ir kaip bebūtų keista,bet abi jos ne pensininkės bigsmile.gif

O del kokiu priezasciu liepe primaitinti pasake? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 03 02, 18:00)
O del kokiu priezasciu liepe primaitinti pasake?  blink.gif

Taip pasakė,nes aš paklausiau.Visuomet tokiem ankstyviem primaitinimam yra priežastys,tik visuomet reikia nepatingėti paklausti. O tai paskui ir gaunasi SM tokios temos.Nemanau,kad medikai rekomenduos kažką netinkamo tokiam mažam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 02, 18:38)
Na,neįsižeiskit mamos,bet čia paskaičius,susidariau nuomonę, "kad medikai nieko neišmano" apie primaitinimą doh.gif  Nemanau,kad jie liepia šiaip sau primaitint. O jeigu kyla kažkokių abejonių,galima pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju (kaip aš ir padariau).

O as cia paskaicius susidariau nuomone, kad dauguma mediku butent siaip sau liepia primaitinti, net nepasistengia paaiskinti mamai del ko taip anksti liepia primaitinti g.gif Juk ankstyvas primaitinimas siaip sau negali buti, jam turetu buti labai rimta priezastis.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 03 02, 18:14)
O as cia paskaicius susidariau nuomone, kad dauguma mediku butent siaip sau liepia primaitinti, net nepasistengia paaiskinti mamai del ko taip anksti liepia primaitinti  g.gif Juk ankstyvas primaitinimas siaip sau negali buti, jam turetu buti labai rimta priezastis.

Manau pačios mamos pirmiausiai daro klaidą,nepklausdamos kame reikalas.O jeigu jau kyla nepasitikėjimas gyd.,visuomet galima rinktis kitą ar bent pasikonsultuot su kitu.
Na,nenoriu aš čia ginčitis ar pyktis.Paprasčiausiai aš jau pasitikiu savo gyd. ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 03 02, 17:20)
O tai klijukai nuo pat gimimo, tai skaitosi paciu LAIKU?  g.gif

Geriausia yra mp 4u.gif
O toliau jau renkasi vel mamos, jei to mp neturi:
1. Misinukas(sausi pieno milteliai)
2. Klijukas su pienu.

Abu variantai irgi geri, tik reikia moketi paruosti. Kitas dalykas-atmetam alergiskus vaikus, kuriems netinka niekas, nei misiniai, nei klijukai su pienu, tinka tik sojos pagrindu pagaminti misiniai.
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 02, 19:13)
Taip pasakė,nes aš paklausiau.

O kokia ta priežastis (jei ne paslaptis), mum irgi taip pačiai, tik sakė dėl to kad medžiagų nepritruktų, nes valgo misinuką, o auga super gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 02, 19:13)
Taip pasakė,nes aš paklausiau.Visuomet tokiem ankstyviem primaitinimam yra priežastys,tik visuomet reikia nepatingėti paklausti. O tai paskui ir gaunasi SM tokios temos.Nemanau,kad medikai rekomenduos kažką netinkamo tokiam mažam vaikui.

tikrai, butu idomu suzinoti priezastis g.gif
Atsakyti