Mums bus 20 savaiciu,kai taisysiu dantis.Tai paciu laiku suplanavau kelione i Lietuva.Kazin,ar kiekviena stomatologe turi nuskausminamuju,kurie nekenkia leliukams?
QUOTE(sigita salkauske @ 2008 05 15, 18:21)
Mums bus 20 savaiciu,kai taisysiu dantis.Tai paciu laiku suplanavau kelione i Lietuva.Kazin,ar kiekviena stomatologe turi nuskausminamuju,kurie nekenkia leliukams?
Aš irgi laukiuosi 8 savaitė...kaip tik klausiu gydytojos ar galiu eit taisytis dantis ir ar galima nuskausminti dantį

geriausia tvarkytis dantis 2 trimestre, o ir nuskauminantys yra specialiai nesciosioms be adrenalino

As kalbejau su savo dantuku gydytoja ar galima nestumo metu taisyt dantis. tai ji pasake taip: iki 12 savaiciu tik krastutiniu atveju. nes leidziami vaistai vistiek kelia stresa vaikui. o po dvylikos savaiciu be problemu

As jau patiriau ta "malonuma", danties plombavima, buvo gal 30-ta savaite. Daugiau neisiu, kol nepagimdysiu, leliukui labai nepatiko, nerealiai spardesi, laikiau pilva abiem rankom, labai baisu buvo. Siaip nebijau dantu gydymo ir skausmo nebijau, bet si karta buvo labai jautru ir labai skaudejo, gydytoja neleido nuskausminamuju.
As irgi visa antra trimestra vaiksciojau pas stomotologe, sutvarke visus dantukus, bet vienas dar liko, tai nezinau, ar palikti po gimdymo, ar susitvarkyti dabar? Nes kazkur girdejau, kad III-iam trimestre jau nelabai gerai tvarkytis dantukus

QUOTE(Mytee @ 2008 05 22, 10:59)
geriausia tvarkytis dantis 2 trimestre, o ir nuskauminantys yra specialiai nesciosioms be adrenalino 

Nors spec vaistai yra bet retai juos naudoja- sako na pakentek be ju

QUOTE(Lasyte @ 2008 06 06, 00:57)
As irgi visa antra trimestra vaiksciojau pas stomotologe, sutvarke visus dantukus, bet vienas dar liko, tai nezinau, ar palikti po gimdymo, ar susitvarkyti dabar? Nes kazkur girdejau, kad III-iam trimestre jau nelabai gerai tvarkytis dantukus

Jei neskubu, nera didelio karieso palikciau po gimdymo. Jei jau en 1a dantuka tvarkai tai gal tuos skubiausius jau sutvarke

Bet kad netvarkingi dantys yra infekcijos saltinis, o tai yra blogai nestukei. Man su pirmu liepe tuoj pat pasitikrint dantis ir susitvarkyt
as kai laukiausi liepe butinai taisytis , nes juk dideja infekcijos rizika, neveltui daktarai liepia atnesti pazyma is stomatologo. as per nestuma susitvarkiau ne viena, yra specialus vaistukai nuskausminamieji, mano vienai draugei nesciai net rove dantuka 
tik reik butinai perspeti odontologa apie esama padeti

tik reik butinai perspeti odontologa apie esama padeti

as plombavo danti visai nestumo gale. lankiausi tikrai prabangioj stomatologijos klinikoj, tai net nustebau, kad kai paprasiau nuskausminamuju spec nesciosiom-pasake, kad tinka ir paprasti
bet jau nebuvo kur dingti. daugiau ten neisiu.

Man terapeute sake, kad butina susitvarkyti dantis ir kad neliktu jokiu skyluciu, nes kiekviena skylute gali buti infekcijos saltinis ir gimdyti reikia idealiai sutvarkyta burnyte. Pasiklausiau gines, ji sake, kad trecia trimestra galima dantis taisytis, o nuskausminamieji apima per maza plota, kad galetu leliui pakenkti.
Taciau apturejau as bedu vasara taisydama savo dantukus, nes kabinete taip tvanku, kad emiau ir praktiskai nualpau ant kedes... nei bijojau skausmo, nei skaudejo, o se tau ir isdziuvo burna, karstis ispyle, rankos kojos nutirpo... issigando stomatologe, bet is karto nuleido kedes galvugali zemyn, uzdejo salta kompresa ant galvos ir susitvarkiau, tik kokias 5 minutes gulejau apspangusi
Tai va, jei kam istiktu beda tokia, tai paprasykit, kad kedes atlosa nuleistu zemiau ir uzdetu salta kompresa ant kaktos, jeigu yra galimybe, tuo saltu kompresu pamasazuoti reikia dar ir smilkinius -padeda
Taciau apturejau as bedu vasara taisydama savo dantukus, nes kabinete taip tvanku, kad emiau ir praktiskai nualpau ant kedes... nei bijojau skausmo, nei skaudejo, o se tau ir isdziuvo burna, karstis ispyle, rankos kojos nutirpo... issigando stomatologe, bet is karto nuleido kedes galvugali zemyn, uzdejo salta kompresa ant galvos ir susitvarkiau, tik kokias 5 minutes gulejau apspangusi

Tai va, jei kam istiktu beda tokia, tai paprasykit, kad kedes atlosa nuleistu zemiau ir uzdetu salta kompresa ant kaktos, jeigu yra galimybe, tuo saltu kompresu pamasazuoti reikia dar ir smilkinius -padeda

man irgi vakar mano gine pasake, kad butina iki gimdymo susitvarkyti visus dantukus