QUOTE(Vilmonas @ 2008 05 15, 15:16)
Merginos, per kiek laiko mazdaug turi issiskleist phalaenopsio ziedeliai? Pas mane ant sakeles sukrauti 5 didesni pumpurai ir dar trys mazuciai, bet kaip stovi toj pacioj stadijoj, taip stovi. Gal jau antra savaite nejuda i prieki ir ne vienas pumpuras neprasiskleidzia, kazin kodel? Tresiu kas antra savaitele guano trasomis, darau karsta dusa, nu nzn, kazkaip bijau, kad neprazys, nors pumpurai zali, grazus. Ta pati orche augina ir keiki, sakau gal visa savo energija skiria vaikiuko auginimui. Kaip manot?
Geriausiai phalenopsiai jaučiasi 60-70% drėgmėje. Jei mažesnis jos lygis augs, tačiau žiedai bus mažesni, jų pačių bus mažiau, augimo procesas bus lėtesnis. Patariama grupuoti augalus, kad palaikyti aukštesnę drėgmę, tačiau reikia užtikrinti gerą oro cirkuliaciją tarp jų.
gal dregmes trukumas
QUOTE(Salza @ 2008 05 15, 15:17)
aciu labai uz paguoda ir patarimus...

todel ir asaroju, kad nerandu niekur kas cia per monstrai... matyt pirkau kartu su jais... baisiausia, kad mano superinis calamondincikas neuzsikrestu, salia stovejo. bet kol kas nesimato nieko ant jo.

bet tie zarazos gudrus ir greiti, slapstosi...
eik purksk aktaru
QUOTE(Susiena @ 2008 05 15, 15:19)
O man iškilo toks klausimas: kai phelenopsis išaugina naują žiedstiebį, kaip įkišti atramą į vazoną, kad prisegti tą žiedstiebį? Juk bekišant į substratą tą atramą, galima lengvai pažeisti storas phelenopsio šaknis (nesimato juk viduje kaip ten ta atrama eina)...

Gal ir kvailas mano klausimas, bet va iškilo ir mąstau...
as tai kisau palei pat vazunelio krasta ir kazkaip pasiseke ikist
QUOTE(Tina* @ 2008 05 15, 15:40)
As tai visa laika tuos kuoliukus palieku, net kai ir nezydi, kad paskui nepazeist saknu. Bet dabar belieka atsargiai kist, o ka daugiau daryt?

as irgi, bet turiu kas buna kad istraukia
QUOTE(mieganti-saulute @ 2008 05 15, 15:42)
Bandau ideti dar karta foto savo geles

grazuole