Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

cray.gif cry.gif cray.gif cry.gif cray.gif cry.gif cray.gif cry.gif cray.gif cry.gif cray.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotita @ 2008 05 15, 12:17)
Atleiskit dar karta, vel as del phaleonopsio stiebo pjovimo  blush2.gif  nusprendziau, kad reiktu nupjauti, nes ir taip nezemas mano augaliukas, bet dar kart suabejojau kur tiklsiai, va iesiu foto abieju stiebu, kad matytumet situacija  mirksiukas.gif 
http://public.fotki....es/pic0001.html gal galima plauti panasiai su remiancio stiebelio virsumi? toje vietoje yra ir ta "akis" (paskutine)
http://public.fotki....geles/pic6.html o sitoje sakoje paskutine "akis" ties ta vieta, kur yra sakute, kuri dar su ziedais...
ar tureciau pjauti ties "akimis", jei noriu kad ji nebutu tokiaa auksta? kazkaip baisu, kad nenumarinciau jos  verysad.gif

Aš pjaučiau lauk visas išnaudotas akeles viršūnėje blush2.gif pjaučiau biškutį aukščiau paskutinės miegančios akelės, iš kurios dar gali augti šakelė rolleyes.gif

QUOTE(Salza @ 2008 05 15, 13:49)
cray.gif  cry.gif  cray.gif cry.gif  cray.gif cry.gif  cray.gif cry.gif  cray.gif cry.gif  cray.gif cry.gif

Niu ko čia taip graudžiai verki? Imk balionėlį ir pasakok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotita @ 2008 05 15, 13:17)
Atleiskit dar karta, vel as del phaleonopsio stiebo pjovimo  blush2.gif  nusprendziau, kad reiktu nupjauti, nes ir taip nezemas mano augaliukas, bet dar kart suabejojau kur tiklsiai, va iesiu foto abieju stiebu, kad matytumet situacija  mirksiukas.gif 
http://public.fotki....es/pic0001.html gal galima plauti panasiai su remiancio stiebelio virsumi? toje vietoje yra ir ta "akis" (paskutine)
http://public.fotki....geles/pic6.html o sitoje sakoje paskutine "akis" ties ta vieta, kur yra sakute, kuri dar su ziedais...
ar tureciau pjauti ties "akimis", jei noriu kad ji nebutu tokiaa auksta? kazkaip baisu, kad nenumarinciau jos  verysad.gif

Tiktai kai nukirpsi ziedstebius butinai patepk kirpimo vieta su cinamonu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotita @ 2008 05 15, 13:17)
Atleiskit dar karta, vel as del phaleonopsio stiebo pjovimo  blush2.gif

o as nepjauciau schmoll.gif , pas mano viena jau visi metai vis skleidzia naujas sakeles ir vis zydi g.gif
o kita taip ir stovi su zaliais stagarais, kai prades dziut tada ir nupjausiu ax.gif

QUOTE(mieganti-saulute @ 2008 05 15, 13:46)
Bandau ideti savo orchidejytes nuotrauka. jąa turiu jau nuo kovo pradzios. O virsutiniai ziedukai kaip neissiskleidzia pilnai taip neissiskleidzia  schmoll.gif
Papildyta:
Neiseina doh.gif  unsure.gif per Browse

nuotraukas gali imesti per http://keep4u.ru/
kai uzsikraus nuotrauka 2 nuoroda nukopink ir dek cia mirksiukas.gif

QUOTE(Salza @ 2008 05 15, 14:49)

zinok ieskojau as tavo kirmeliu per google, kazkaip sunkiai kazkaip man sekesi, bet pirmu reikalu as nurinkciau didziasias tas grazuoles ir ispurksciau aktaru, (na jis siaip nuo visu kenkeju padeda), o po savaites pakartociau procedura g.gif
2gr aktaro as skiesciau ant 5l g.gif
tai cia bent jau as taip daryciau ax.gif smile.gif
Atsakyti
Merginos, per kiek laiko mazdaug turi issiskleist phalaenopsio ziedeliai? Pas mane ant sakeles sukrauti 5 didesni pumpurai ir dar trys mazuciai, bet kaip stovi toj pacioj stadijoj, taip stovi. Gal jau antra savaite nejuda i prieki ir ne vienas pumpuras neprasiskleidzia, kazin kodel? Tresiu kas antra savaitele guano trasomis, darau karsta dusa, nu nzn, kazkaip bijau, kad neprazys, nors pumpurai zali, grazus. Ta pati orche augina ir keiki, sakau gal visa savo energija skiria vaikiuko auginimui. Kaip manot?
Atsakyti
aciu labai uz paguoda ir patarimus... angel_sadangel.gif todel ir asaroju, kad nerandu niekur kas cia per monstrai... matyt pirkau kartu su jais... baisiausia, kad mano superinis calamondincikas neuzsikrestu, salia stovejo. bet kol kas nesimato nieko ant jo. lens.gif bet tie zarazos gudrus ir greiti, slapstosi... ph34r.gif
Atsakyti
O man iškilo toks klausimas: kai phelenopsis išaugina naują žiedstiebį, kaip įkišti atramą į vazoną, kad prisegti tą žiedstiebį? Juk bekišant į substratą tą atramą, galima lengvai pažeisti storas phelenopsio šaknis (nesimato juk viduje kaip ten ta atrama eina)... g.gif Gal ir kvailas mano klausimas, bet va iškilo ir mąstau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2008 05 15, 12:19)
O man iškilo toks klausimas: kai phelenopsis išaugina naują žiedstiebį, kaip įkišti atramą į vazoną, kad prisegti tą žiedstiebį? Juk bekišant į substratą tą atramą, galima lengvai pažeisti storas phelenopsio šaknis (nesimato juk viduje kaip ten ta atrama eina)... g.gif Gal ir kvailas mano klausimas, bet va iškilo ir mąstau... doh.gif

va sitas ir man labai idomu g.gif
Atsakyti
As tai visa laika tuos kuoliukus palieku, net kai ir nezydi, kad paskui nepazeist saknu. Bet dabar belieka atsargiai kist, o ka daugiau daryt?
Atsakyti
Bandau ideti dar karta foto savo geles user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vilmonas @ 2008 05 15, 15:16)
Merginos, per kiek laiko mazdaug turi issiskleist phalaenopsio ziedeliai? Pas mane ant sakeles sukrauti 5 didesni pumpurai ir dar trys mazuciai, bet kaip stovi toj pacioj stadijoj, taip stovi. Gal jau antra savaite nejuda i prieki ir ne vienas pumpuras neprasiskleidzia, kazin kodel? Tresiu kas antra savaitele guano trasomis, darau karsta dusa, nu nzn, kazkaip bijau, kad neprazys, nors pumpurai zali, grazus. Ta pati orche augina ir keiki, sakau gal visa savo energija skiria vaikiuko auginimui. Kaip manot?

Geriausiai phalenopsiai jaučiasi 60-70% drėgmėje. Jei mažesnis jos lygis – augs, tačiau žiedai bus mažesni, jų pačių bus mažiau, augimo procesas bus lėtesnis. Patariama grupuoti augalus, kad palaikyti aukštesnę drėgmę, tačiau reikia užtikrinti gerą oro cirkuliaciją tarp jų.
gal dregmes trukumas g.gif

QUOTE(Salza @ 2008 05 15, 15:17)
aciu labai uz paguoda ir patarimus...  angel_sadangel.gif  todel ir asaroju, kad nerandu niekur kas cia per monstrai... matyt pirkau kartu su jais... baisiausia, kad mano superinis calamondincikas neuzsikrestu, salia stovejo. bet kol kas nesimato nieko ant jo. lens.gif bet tie zarazos gudrus ir greiti, slapstosi...  ph34r.gif

eik purksk aktaru biggrin.gif

QUOTE(Susiena @ 2008 05 15, 15:19)

as tai kisau palei pat vazunelio krasta ir kazkaip pasiseke ikist ax.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 05 15, 15:40)
As tai visa laika tuos kuoliukus palieku, net kai ir nezydi, kad paskui nepazeist saknu. Bet dabar belieka atsargiai kist, o ka daugiau daryt?

drinks_cheers.gif as irgi, bet turiu kas buna kad istraukia doh.gif biggrin.gif

QUOTE(mieganti-saulute @ 2008 05 15, 15:42)
Bandau ideti dar karta foto savo geles

wub.gif grazuole
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 15 gegužės 2008 - 14:47
QUOTE(rena @ 2008 05 15, 15:46)
[wub.gif grazuole

Aciu 4u.gif Dabar svajoju apie ryskiai rozine (i violetinuma) orchideja. Jau greitai vestuviu metines bus, tai reiks savajam uzsiminti smile.gif O šita baltoji, kur ikeliau, tai ir buvo taip padekoruota:su paukstuku antsakeliu ir vazonelyje permatomam su baltu ideklu buvo smile.gif
Atsakyti