Sveikos,
Vakar buvau pas pediatre ir kadangi vaikas nevalgus, patare i kose ideti sviesto. Sakau dedu margarino. Tai isklausiau gydytojos morala, kaip margarinas yra negerai, kad sviestas nuo seno musu kaime naudojamas ir jokie neaiskus margarinai jo neatstos.
Net suglumau, gi dabar spaudoj raso, kad margarine yra alieju, kurie naudingi organizmui, kad margarine augalines kilmes riebalai, o svieste gyvulines.
Gydytoja manes apskritai nesuprato, o ka jus duodate savo vaikams? Kas jiems is tiesu sveikiau margarinas ar sviestas?
As dedu tik sviesta. Ir mazylei ir patys naudojame sviesta.
i kosytes idedu sviesto, o ant duonytes ar skrebucio uztepu margarino jei mano mazoji pasima margarino indeli, taj gali valgyti su sauksteliu kaip koki jogurta
bet realiai idomu, kas pagal sudeti yra sveikiau vaikui? Ir apskritai, idomu, kodel margarinas pigesnis? Cai del gamybos proceso ar del ko?
Mes naudojam sviestuką.
Mes gyvulinės kilmės riebalų nenaudojam visai.. išskyrus ką natūraliai gauni iš pieno produktų ir mėsytės (jautienos, vištienos). Papildomai tikrai nereikia. O į košes, ant makaronų ar daržovių troškinius pilam šiek tiek alyvuogių aliejaus. Stengiuosi vaikui nuo mažumės įdiegti sveiką maitinimosi būdą.
QUOTE(Sūrelis @ 2008 05 14, 21:43)
bet realiai idomu, kas pagal sudeti yra sveikiau vaikui? Ir apskritai, idomu, kodel margarinas pigesnis? Cai del gamybos proceso ar del ko?
Todel kad margarinas nei sveika, nei gerai vaikiukui !!!
taip galva sukasi beskaitinejant tuos visus E, o kа bekalbant apie tai, kiek dar visko neparasyta... Ai, bet vis tiek man kazkaip sviestas toks priimtinesnis, nei margarinas ar tie visokie tepus riebalu misiniai... sviestas yra butinas vaiko organizmui, ten yra geri riebalai
QUOTE(Tainka @ 2008 05 15, 15:43)
sviestas yra butinas vaiko organizmui, ten yra geri riebalai
nu klausykit, nuo kada gyvūliniai riebalai yra geri riebalai? jie didina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, kenkia kraujagyslėms ir t.t. geri riebalai yra augaliniai riebalai.
O margarinas yra blogai ne tik dėl visų tų E, bet ir dėl to, kad darant jį iš augalinių riebalų, ir juos sukietinant, tie riebalai virsta į transriebiąsias rūgštis, kurios dar blogesnės nei gyvūliniai riebalai.
Taip kad, mamos, pratinkit vaikus prie aliejaus į košes, jei nenorit, kad jie turėtų vėliau problemų su antsvoriu ir sveikata.
ir vaikučiui į košytę ir patys naudojam tik sviestą nors jo padauginti irgi nereikėtų :mirksiukas
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 15, 22:21)
nu klausykit, nuo kada gyvūliniai riebalai yra geri riebalai? jie didina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, kenkia kraujagyslėms ir t.t. geri riebalai yra augaliniai riebalai.
O margarinas yra blogai ne tik dėl visų tų E, bet ir dėl to, kad darant jį iš augalinių riebalų, ir juos sukietinant, tie riebalai virsta į transriebiąsias rūgštis, kurios dar blogesnės nei gyvūliniai riebalai.
Taip kad, mamos, pratinkit vaikus prie aliejaus į košes, jei nenorit, kad jie turėtų vėliau problemų su antsvoriu ir sveikata.
O margarinas yra blogai ne tik dėl visų tų E, bet ir dėl to, kad darant jį iš augalinių riebalų, ir juos sukietinant, tie riebalai virsta į transriebiąsias rūgštis, kurios dar blogesnės nei gyvūliniai riebalai.
Taip kad, mamos, pratinkit vaikus prie aliejaus į košes, jei nenorit, kad jie turėtų vėliau problemų su antsvoriu ir sveikata.
o sita gi ar zino kad ir svieste yra tu transriebalu, skaiciau kazkada cia Seimininkes laikrastyje issamu straipsni apie sviesta margarina ir kitus augalinius misinius. Stukas yra pareiskes, kad svieste yra ir cholesteriolio ir trans riebalu, margarine tran riebalu...o E raideliu , kur ju tik nera siais laikais....juk visur. tik ar blogieji riebalai esantis svieste ar daug e raideliu margarine blogiau tai sunku pasakyti....
QUOTE(spain @ 2008 05 16, 13:13)
tik ar blogieji riebalai esantis svieste ar daug e raideliu margarine blogiau tai sunku pasakyti....
dėl to pas mus namuose yra tik grynų gryniausias šalto spaudimo alyvuogių aliejus.. jokių mišinių beigi margarinų nevalgom ir kitiem nerekomenduojam..