tik sviestukas

taip, tik sviestas. Taigi ten daugiau visokių medžiagų, o margarinas kas? Riebalų mišinys, susintetinta ten viskas

Mamytes
, o nuo kiek laiko maziukam i kosyte pradejote deti sviestuka?

QUOTE(maskanyte @ 2011 05 19, 10:56)
Kai tik pradejau virt koses,tai visada i virimo pabaiga dar ipildavau laseli alyvuogiu aliejau,arba svieto gabaleli.
mes irgi dedam tik sviestuka, margarinas bent jau man neskanus
tik sviestukas

QUOTE(babajoska @ 2011 05 12, 00:24)
Sviesto nerekomenduoja gydytojai didesniais kiekiais vartoti tik širdininkams, nes ten daugiau cholesterolio. O vat margarino nerekomenduoja gydytojai niekams. Nes ten riebalai paversti į trans cheminę konfiguraciją, o ji jau ten kažkaip negerai organizmui.
gaminant margarinus susidaro transizomerai kaip mononesočiosios riebalų rūgštys, tik kad jos nėra natūralios, o dirbtinės struktūros, todėl didėja pvz., aterosklerozės rizika, tai kam tai reikalinga vaikui

Margarino mūsų šeimoje visiškai nėra, išskyrus kepiniams, kartais kai kepam ką nors.
Sviestuką dedu į košytes, striubytę, tačiau geriausiais yra ghee sviestukas (išvalytas)
Kartais pilu ir geros kokybės alyvuogių aliejų

tik sviestas !!!
Skaičiau skaičiau ir visgi nutariau- SVIESTAS!
Kažkas šioje temoje minėjo, kad margarine daug vitaminų pridėta... Manau nėra nieko sveikiau už natūralų produktą. Palyginimui dingtelėjo motinos pienas ir mišinukas. Mišinuke irgi rašo kiek ten visokių vitaminų...tačiau motinos pienas yra natūralus ir nieko vaikui geriau nerasi.
Mano uošviai naudoja nuolat margariną, kadangi kartu gyvename, kažkaip nesipriešinome. Dabar mūsų mažiukas auga, ir vis domiuosi ką mes valgome ir ar tai gerai. Taigi, margariną palieku uošviams, einu pirkti sviesto (tik ne riebalų mišinio) ir šalto spaudimo alyvų aliejaus
Kažkas šioje temoje minėjo, kad margarine daug vitaminų pridėta... Manau nėra nieko sveikiau už natūralų produktą. Palyginimui dingtelėjo motinos pienas ir mišinukas. Mišinuke irgi rašo kiek ten visokių vitaminų...tačiau motinos pienas yra natūralus ir nieko vaikui geriau nerasi.
Mano uošviai naudoja nuolat margariną, kadangi kartu gyvename, kažkaip nesipriešinome. Dabar mūsų mažiukas auga, ir vis domiuosi ką mes valgome ir ar tai gerai. Taigi, margariną palieku uošviams, einu pirkti sviesto (tik ne riebalų mišinio) ir šalto spaudimo alyvų aliejaus

sviests