Įkraunama...
Įkraunama...

Margarinas ar sviestas?

Sviestas thumbup.gif
Atsakyti
Sviestas yra vertingesnis g.gif , nei marginas kuriame daug konservantu. As tik uz sviesta smile.gif
Atsakyti
Baikit jokus. Jokio margarino ir suaugusiam nepatarciau. Cia yra marketongas ir apgaule del cholesterolio. Pasidomekit plauciau
Atsakyti
Tik sviestas thumbup.gif As tai darausi ghi sviesta ir naudinga ir ilgai laiko ir kvapnus thumbup.gif
Atsakyti
Nėra ka lyginti. Vienareikšmiškai geras margarinas su vitaminais.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai smile.gif

Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.

P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.
Atsakyti
Aš tik už sviestą smile.gif
Atsakyti
AS irgi tik uz sviesta! pati nevalgau margarino ir kitiems nesiulau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ndl @ 2011 11 28, 22:42)
Nėra ka lyginti. Vienareikšmiškai geras margarinas su vitaminais.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai smile.gif

Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.

P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.


Įdomu, prisijungė tam, kad margariną pareklamuoti schmoll.gif
Atsakyti
sviestas smile.gif ir dar karteli sviestas 4u.gif 82 proc
Atsakyti
Sviestas thumbup.gif
Atsakyti
Sviestas
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2011 12 14, 09:35)
Įdomu, prisijungė tam, kad margariną pareklamuoti schmoll.gif


Siaip tai tam, kad tokias neišmanėles ir paranojikes kaip tu atvesčiau į protingą kelią.

O kitoms: pasidomėt reikia kas geriau, prieš rašant, kas skaniau. Džiaukitės savo cholesteroliu smile.gif Beje, man sviestas irgi skanesnis, jei tik nebutu nuodas.
Atsakyti