
Sviestas

Baikit jokus. Jokio margarino ir suaugusiam nepatarciau. Cia yra marketongas ir apgaule del cholesterolio. Pasidomekit plauciau
Tik sviestas
As tai darausi ghi sviesta ir naudinga ir ilgai laiko ir kvapnus


Nėra ka lyginti. Vienareikšmiškai geras margarinas su vitaminais.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai
Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.
P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai

Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.
P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.
Aš tik už sviestą

AS irgi tik uz sviesta! pati nevalgau margarino ir kitiems nesiulau

QUOTE(ndl @ 2011 11 28, 22:42)
Nėra ka lyginti. Vienareikšmiškai geras margarinas su vitaminais.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai
Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.
P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.
Kodėl:
1. Margarine nėra tiek daug sočiūjų riebalų, todėl netaip kyla LDL cholesterolis ir ne taip mažinamas HDL cholesterolis.
2. Su visa pagarba, bet jums galvose įkalta, kad margarinas blogai, dėl to, kad ankstesnė jo gamybos technologija buvo neišdirbta ir jį tiesiog hidrindavo, dėl ko atsirasdavo daug transizomerų (~3g/100g), kurie labiausiai ir kenkia. Naudojant dabartinę technologiją - ty. dedant palmių aliejaus, o ne hidrinant jį, transizomerų kiekis jame būna 0-0.5g/100g (svieste ~0.3g/100g).
3. Margarine su priedais yra pakankamai vitaminų - tų pačių kaip ir svieste (A, D, E.. ir kt.)
4. Svietas - gyvulinės kilmės riebalas, margarinas - augalinės. Manau, neverta aiškint, kuris geriau.
5. Pirma išsiaiškinkit, kad reiškia tos "E", tada tik skieskit, kaip jos blogai

Taigi, apibendrinus - kam valgyti gyvulinės kilmės riebalą, pilna sočiųjų riebalų, kurie kelia blogojo cholesterolio kiekį už 2x didesnę kainą, kai galima gauti lygiai ta pačia naudą (vitaminų atžvilgiu), naudojant sveikesnį ir pigesnį produktą? Aišku, kad retorinis klausimas.
P.S. - Aš nedirbu margarino gamintojui. Esu paprastas vartotojas.
Įdomu, prisijungė tam, kad margariną pareklamuoti

sviestas
ir dar karteli sviestas
82 proc


Sviestas

Sviestas
QUOTE(Nebijoklė @ 2011 12 14, 09:35)
Siaip tai tam, kad tokias neišmanėles ir paranojikes kaip tu atvesčiau į protingą kelią.
O kitoms: pasidomėt reikia kas geriau, prieš rašant, kas skaniau. Džiaukitės savo cholesteroliu
