Niekada neperkame margarino, valgom tik natūralų sviestą.
[U]
O kokia konkrečiai nauda sveikatai
Tik neįsižeiskit
, nes tikrai nežinau.
QUOTE(Eleya @ 2012 07 15, 20:13)
... o sveikatai nauda nepalyginama.
O kokia konkrečiai nauda sveikatai


Margarinas tai yra augaliniai riebalai, o sviestas yra pieno riebalai, taip pat margarine yra daug nereikalingu zmogui priedu, o svieste ju nera, taigi as tik uz sviesta, man jis ir zymiai skanesnis
P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE

P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE

QUOTE(zdikara @ 2012 07 17, 16:02)
Margarinas tai yra augaliniai riebalai, o sviestas yra pieno riebalai, taip pat margarine yra daug nereikalingu zmogui priedu, o svieste ju nera, taigi as tik uz sviesta, man jis ir zymiai skanesnis
P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE

P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE

Kuo blogesnis margarinas už sviestą ir ką geriau duoti vaikui manau žino visos

Daržovės, jogurtas (su bifido bakterijomis) ir t.t. žinau kuo naudingi sveikatai.O va sviestą tepam , valgom, nes skaniau duonytę ne sausą valgyti, o apie sviesto naudą sveikatai nieko nežinau

QUOTE(Fatina @ 2012 07 17, 18:37)
Kuo blogesnis margarinas už sviestą ir ką geriau duoti vaikui manau žino visos 
Daržovės, jogurtas (su bifido bakterijomis) ir t.t. žinau kuo naudingi sveikatai.O va sviestą tepam , valgom, nes skaniau duonytę ne sausą valgyti, o apie sviesto naudą sveikatai nieko nežinau

Daržovės, jogurtas (su bifido bakterijomis) ir t.t. žinau kuo naudingi sveikatai.O va sviestą tepam , valgom, nes skaniau duonytę ne sausą valgyti, o apie sviesto naudą sveikatai nieko nežinau

Na, as savo mazajam kolkas duodu tik alyvuogiu alieju is riebalu

O straipsniu apie sviesta daug, pvz is vieno:
Kuo vertingas sviestas
Anot mitybos specialistų - pieno riebalais. Juos reikėtų laikyti ne tik pagrindine sviesto sudedamąja dalimi bet, ko gero, ir pačia vertingiausia pagal maistingumą ir biologines savybes. Pieno riebalai sudaryti iš smulkių 1-5 ?m skersmens rutulėlių, apsuptų plona plėvele, neleidžiančia jiems sulipti. Pieno riebalus sudaro įvairios riebalų rūgštys: sočiosios (apie 60 proc.) ir nesočiosios (apie 40 proc.). Juose taip pat yra cholesterolio (0,01 proc.) ir ergosterolio, kuris, veikiamas ultravioletinių spindulių, virsta ergokalciferoliu, t.y., vitaminu D. Pieno riebaluose ištirpusios pigmentinės medžiagos suteikia šiems gelsvą spalvą.
Svieste pieno riebalų paprastai yra apie 80 procentų, drėgmės kiekis siekia ne daugiau kaip 16 procentų, o maksimalus sausosios neriebalinės medžiagos kiekis lygus 2 procentams. Ant pakuotės pieno riebalų kiekis žymimas tiesiog riebalų kiekiu procentais. Kuo jis didesnis, tuo sviestas tikresnis, tuo jame mažiau drėgmės. Toks sviestas, išimtas iš šaldytuvo, geriau tepamas. O gaminamas jis iš saldžios arba rūgščios grietinėlės. Produkto riebumui tai įtakos neturi, tik skoniui.
Sviesto galiojimo laikas priklauso nuo gamybos proceso, riebumo ir pakavimo medžiagos. Jis geriausiai išsilaiko savo pakuotėje, šaldytuve ar šaltoje patalpoje.
Papildyta:
Arba cia pasiskaityti dar galite:
https://docs.google....UJS3UCR3s-YKucw
Papildyta:
Tiesiog iveskit i google sviesto nauda ir tikrai daug ka rasite, yra ir straipsniu kuo naudingas jis vaikams.
Tik sviestas, margarino ir patys neperkame

QUOTE(aiste_ja @ 2012 07 30, 10:07)

QUOTE(aiste_ja @ 2012 07 30, 11:07)
SUTINKU

Nagrinejau apie vaiko mityab straipsnius, amrgarino iki 1metu vaikui negalima.
Sviestas kuo naturalesnis, o jei nera sveisto geriau i tyre deti salto spaudimo alyvuogiu aliejaus.
Sviestas kuo naturalesnis, o jei nera sveisto geriau i tyre deti salto spaudimo alyvuogiu aliejaus.
Geriau sviestukas. Šiaip, žmogui reikalingi ir gyvuliniai riebalai, todėl dėl to nebijokite. O margarinas gaunamas iš augalinio aliejaus dažniausiai hidrinimo būdu. Jo metu susidaro trans izomerų, kurie, manoma, turi neigiamą poveikį sveikatai (kokį - tikrai nepasakysiu, nes tiksliai ir nežinau). Tai va, gamintojam reikalingi kieti augaliai aliejai, kuriuose yra tų trans izomerų, bet mes, namuose gaminančios, šito "gėrio" vartojimą galime sumažinti
.
