Įkraunama...
Įkraunama...

Margarinas ar sviestas?

Tik sviestas, nors anksčiau margarinas buvo kasdien. Dabar sviestą laikome kambario temperatūroje, tepti taip pat lengva, kaip ir margariną, o sveikatai nauda nepalyginama.
Atsakyti
Niekada neperkame margarino, valgom tik natūralų sviestą.
Atsakyti
[U]
QUOTE(Eleya @ 2012 07 15, 20:13)
... o sveikatai nauda nepalyginama.


O kokia konkrečiai nauda sveikatai g.gif Tik neįsižeiskit 4u.gif, nes tikrai nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatina: 16 liepos 2012 - 18:06
Margarinas tai yra augaliniai riebalai, o sviestas yra pieno riebalai, taip pat margarine yra daug nereikalingu zmogui priedu, o svieste ju nera, taigi as tik uz sviesta, man jis ir zymiai skanesnis thumbup.gif

P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zdikara @ 2012 07 17, 16:02)
Margarinas tai yra augaliniai riebalai, o sviestas yra pieno riebalai, taip pat margarine yra daug nereikalingu zmogui priedu, o svieste ju nera, taigi as tik uz sviesta, man jis ir zymiai skanesnis  thumbup.gif

P.s. margarine daznai naudojami riebalai, kurie yra is genetiskai modifikuotu soju, todel grieztas jam NE  schmoll.gif


Kuo blogesnis margarinas už sviestą ir ką geriau duoti vaikui manau žino visos smile.gif

Daržovės, jogurtas (su bifido bakterijomis) ir t.t. žinau kuo naudingi sveikatai.O va sviestą tepam , valgom, nes skaniau duonytę ne sausą valgyti, o apie sviesto naudą sveikatai nieko nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatina @ 2012 07 17, 18:37)
Kuo blogesnis margarinas už sviestą ir ką geriau duoti vaikui manau žino visos  smile.gif

Daržovės, jogurtas (su bifido bakterijomis) ir t.t. žinau kuo naudingi sveikatai.O va sviestą tepam , valgom, nes skaniau duonytę ne sausą valgyti, o apie sviesto naudą sveikatai nieko nežinau  g.gif


Na, as savo mazajam kolkas duodu tik alyvuogiu alieju is riebalu smile.gif
O straipsniu apie sviesta daug, pvz is vieno:

Kuo vertingas sviestas
Anot mitybos specialistų - pieno riebalais. Juos reikėtų laikyti ne tik pagrindine sviesto sudedamąja dalimi bet, ko gero, ir pačia vertingiausia pagal maistingumą ir biologines savybes. Pieno riebalai sudaryti iš smulkių 1-5 ?m skersmens rutulėlių, apsuptų plona plėvele, neleidžiančia jiems sulipti. Pieno riebalus sudaro įvairios riebalų rūgštys: sočiosios (apie 60 proc.) ir nesočiosios (apie 40 proc.). Juose taip pat yra cholesterolio (0,01 proc.) ir ergosterolio, kuris, veikiamas ultravioletinių spindulių, virsta ergokalciferoliu, t.y., vitaminu D. Pieno riebaluose ištirpusios pigmentinės medžiagos suteikia šiems gelsvą spalvą.

Svieste pieno riebalų paprastai yra apie 80 procentų, drėgmės kiekis siekia ne daugiau kaip 16 procentų, o maksimalus sausosios neriebalinės medžiagos kiekis lygus 2 procentams. Ant pakuotės pieno riebalų kiekis žymimas tiesiog riebalų kiekiu procentais. Kuo jis didesnis, tuo sviestas tikresnis, tuo jame mažiau drėgmės. Toks sviestas, išimtas iš šaldytuvo, geriau tepamas. O gaminamas jis iš saldžios arba rūgščios grietinėlės. Produkto riebumui tai įtakos neturi, tik skoniui.

Sviesto galiojimo laikas priklauso nuo gamybos proceso, riebumo ir pakavimo medžiagos. Jis geriausiai išsilaiko savo pakuotėje, šaldytuve ar šaltoje patalpoje.

Papildyta:
Arba cia pasiskaityti dar galite:

https://docs.google....UJS3UCR3s-YKucw
Papildyta:
Tiesiog iveskit i google sviesto nauda ir tikrai daug ka rasite, yra ir straipsniu kuo naudingas jis vaikams.
Atsakyti
Tik sviestas, margarino ir patys neperkame ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aiste_ja @ 2012 07 30, 10:07)
Tik sviestas, margarino ir patys neperkame ax.gif

drinks_cheers.gif ir mes taip pat
Atsakyti
QUOTE(aiste_ja @ 2012 07 30, 11:07)
Tik sviestas, margarino ir patys neperkame ax.gif



SUTINKU thumbup.gif
Atsakyti
Tik sviestą naudojam, bet kartais seneliai savaitgaliais atsiveža tepų riebalų mišinį "saulutė" doh.gif , tai rytais dukra kartais jo iš šaldytuvo prigriebia. doh.gif tai pykstu nesvietiškai..... gun_bandana.gif. Kad ir kiek uošvių prašiau šitų nesąmonių nesivežti, bet su uošviais nepasiginčysi..... doh.gif
Atsakyti
Nagrinejau apie vaiko mityab straipsnius, amrgarino iki 1metu vaikui negalima.
Sviestas kuo naturalesnis, o jei nera sveisto geriau i tyre deti salto spaudimo alyvuogiu aliejaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelmius: 27 rugpjūčio 2012 - 10:33
Geriau sviestukas. Šiaip, žmogui reikalingi ir gyvuliniai riebalai, todėl dėl to nebijokite. O margarinas gaunamas iš augalinio aliejaus dažniausiai hidrinimo būdu. Jo metu susidaro trans izomerų, kurie, manoma, turi neigiamą poveikį sveikatai (kokį - tikrai nepasakysiu, nes tiksliai ir nežinau). Tai va, gamintojam reikalingi kieti augaliai aliejai, kuriuose yra tų trans izomerų, bet mes, namuose gaminančios, šito "gėrio" vartojimą galime sumažinti smile.gif .
Atsakyti