QUOTE(Fjell @ 2012 06 04, 06:06)
Sunku ir pasakyti iš tikro. Svieste daugiau mononesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios skatina cholesterolio didėjimą kraujyje, o margarinas padarytas augalų pagrindu, bet jame yra transmononesočiųjų rūgščių, kurios irgi nėra geros, tačiau dabar jų dedama labai labai mažai 

Jų nededama, jos atsiranda hidrinimo metu. Skysti aliejai turi nesočias jungtis, hidrinimo metu ( kietinant riebalą - kietų augalinių riebalų dažnai reikia gamintojams dėl jų kepimo savybių, juos lengviau transportuoti ir t.t.) nesočiosios rūgštys yra paverčiamos sočiosiomis, ir ne jos duoda neigiamą poveikį sveikatai, bet jų trans izomerai(koks tiksliai poveikis - nežinau).

