Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

po truputuka jau pradejom smile.gif
turiu iphone, tai atsiunciau jam visokiu zaidimuku kur dainuoja abeceles, reikia paisyti raidytes ir sprogdinti balionelius su raidytem. tai raidytes kolkas taip mokomes. plius kai piesia tai irgi padedu ir papiesiam raidytes ir pavardinu kur kokia raide.
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2012 04 26, 14:18)
Dukriukas 1m. 5 men. pazino ir pasake visas raides, po poros menesiu ir skaicius.

g.gif mano net nesneka dar, o ka jau apie raidziu zinojima kalbeti doh.gif
Atsakyti
Maniskei 2m. ji moka skaiciuoti iki 7 ir zino keleta raidziu kurias parashant ant lentos gali parodyti kur kuri, dainuoja ir eilerastukus moka,taciau su rankdarbiais prasciau, viska lauzo ir nieko nepadaro iki galo g.gif
Atsakyti
QUOTE(aneta_sayapo @ 2012 05 07, 15:41)
Maniskei 2m. ji moka skaiciuoti iki 7 ir zino keleta raidziu kurias parashant ant lentos gali parodyti kur kuri, dainuoja ir eilerastukus moka,taciau su rankdarbiais prasciau, viska lauzo ir nieko nepadaro iki galo  g.gif

ji ir taip pas jus beveik vunderkindas thumbup.gif
o jei rimtai, tai tikrai lb protinga mergyte turit ir dziugu, kad 2m tiek daug moka 4u.gif
aisku kiekvienas vaikas individualus, bet as asmeniskai linkusi prie tos nuomones, kad mergaites viska ismoksta daryti anksciau.
as turiu berniuka, jam liepa bus 2 ir nesneka jis beveik, neskaiciuoja balsu, raidyciu nepazista. o draugu mergaite jai geguze bus du, tai ir zodeliu daug zino ir moka parodyt kur jos akytes, kojytes ir t.t.
Atsakyti
as tai savo dukrytes nemokau raidziu, nes kol kas ji nerodo susidomejimo jomis. skaiciuoti iki 10 moka, nes mes kai lipame laiptais, tai dazniausiai skaiciuojam laiptukus. Moka ivairiu eilerastuku ir daineliu, tai manau bus dar laiko raideles ismokt smile.gif
Atsakyti
Nu dėl užsiėmimo su vaiku tai labai daug laiko su juo praleidžiu ir užsiėmu. Mokyt per daug nemokau, tiesiog namuose lavinamieji žaidimai, o šiaip tai mokau dar kolkas gyvenimiškų dalykų: atsakomybės, drausmės, savarankiškumo ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akmenukas2012 @ 2012 05 05, 19:13)
Skaityti nemokant raidziu? Nebuvau girdejus dar to. As tik va atkreipiau demesio, kad mano 4- metis taip keistai nezino is kokios raides prasideda zodziai. Pvz sakau, pasakyk kelis zodzius is raides L. Na ir pradeda jis: laivas, stalas, kede, durys... Kaip jusiskaii tokio amziaus, jau skiria?

Na tai visai kita metodika, nes raides tik abstrakcija, susitarimo reikalas. Domano metodika skirta pradeti mokytis skaityt labai maziems vaikuciam, kuriem abecele nieko nereiskia, svarbiau pazinti zodzius, girdetus ir kazka reiskiancius. Esme ne raides, o zodziu atpazinimas. Kazkur kitur forume buvo placiau mamu aprasyta, kas sia metodika taike.

Na mes tik pradedam, nes turbut per velai pradejom, nes labai sunku surasti momenta, kada vaikas tam nusiteikes, nes cia svarbu, kad pats vaikas to noretu. Na ir dar daug laiko uzima korteliu darymas lietuviu kalba.
Atsakyti
na mums du su puse, raideliu dar nesimokem, viskas zaidimo forma vyksta.. skaiciujam laiptukus ju desim tai iki desim skaiciuoti moka.. biggrin.gif atapzysta daug firguru.. angliskai moka skaiciuoja iki 9, viena diena pradejo skaiciuot man net zandikaulis atvepo, nes nemokinau is filmuko ismoko matyt.. eilerastukus moka daineles dainuoja.. fainiausia kai is niekur nieko pasako as tave myliu wub.gif nors keista bet sako "aš taves myliu" lotuliukas.gif zino mazas ar didelis, daug ar mazai ir t.t.. moka daug gyvuneliu pamegdzioti.. tik vis neismoksta kiek jam metu nuo 1,5 sako kad jam trys ir viskas.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirmantas.T @ 2012 04 03, 16:52)
O man štai žmona liepė korteles padaryti su raidėm ir žodžiais iliustruotais paveiksliukais.

thumbup.gif thumbup.gif labai ačiū už pasidalijimą. Jau ir aš padariau korteles, beliko perkelt ant popieriaus.Tikiuos tai paskatins kalbos raidą bigsmile.gif
Atsakyti
nuo 2 metuku kazkur pradejau mokinti skaiciuoti, o raides zymiai veliau
Atsakyti
Rugsėjį bus du metukai, nuo pusantrų labai šnekėti pradėjo, dabar jau sakiniais smile.gif Jau mėnuo, kaip skaičiuoja, vardina kiekvieną pirštuką iki dešimt.
Atsakyti
Nuo mažų dienų taip, žaidimo forma piešiant rašai skaičiukus, raideles, įv. formas. Skaitymo kortelės, kaladėlės ir pan. Lavinamieji filmukai (buvo etapas kai patiko siužetai su raidėmis, su skaičiais, spalvomis; dabar prašo filmukų su įv.formomis) Dukrytei įdomu ir aš tik už ankstyvąjį ugdymą/lavinimą. ! thumbup.gif
Atsakyti