fililfjonka, dekui kazkaip aiskiau pasidare, bet dar vienas klausimas jauciu irgi durnas
, ka reiskia krestelni? ta prasme kad obuoliai su dziuvesiais susmaisytu ar kaip? uzsikabinau as ant sito pyrago ba ziauriai minkyt teslu nemegstu

QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 11:03)
maka prašom konkrečiau.
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)

Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam


O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt


QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
taip, tikrai šitas!




QUOTE(maka @ 2005 05 12, 13:09)
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)
Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam
T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius ir raitom sausainius. Vsio
O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt

Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)

Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam


O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt


O ka reiskia du kart kildinta tesla? Nesupratau nieko o labainoreciau issikept tu bandeliu

QUOTE(Varvara @ 2005 05 13, 17:39)
O ka reiskia du kart kildinta tesla? Nesupratau nieko o labainoreciau issikept tu bandeliu 

Du kart kildinta, tai kai pakyla raugas:mieles, cukrus, pienas, miltu siek tiek, pakyla, tada uzmaisai jau normalia tesla, ji pakyla ir kepi

QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 14:09)
esmė, kad jis turi persigerti obuolių sultimis, kad sušlaptų, kitaip bus nevalgomas.
va va, man kaip tik tas nevalgomas variantas ir gavosi... ir beje, as "krestelejau"
kaip kazkas sake, tai man visas sviestas ir obuoliai i viena puse subyrejo ir puse pyrago gavosi vien trupiniai...
Na, išbandžiau išgirtą morkų pyragą
Liuks gavosi
Man labai patiko, pažįstamai, mamai irgi, o dukra tai vis prašo, kad dar ir dar kepčiau
Tikrai labai skanus ir jokių morkų nesijaučia
Tik vat vyras tik vieną gabaliuką paragavo (šiaip saldumynų megėjas), jam nelabai. Bet mums užtat daugiau buvo





Dra man čia neaišku dėl to morkų pyrago - per daug čia viskas paprastai atrodo. Kiek tų morkų reikia? Irgi 1 stiklinės? O jos kaip tarkuotos - stambiai ar smulkiai?
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 12, 12:30)
ok.
200 g dziuvesiu
100 g cukraus
3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm)
sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka.
ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus.
jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime.
kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje
200 g dziuvesiu
100 g cukraus
3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm)
sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka.
ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus.
jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime.
kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje
vakar kepiau šitą pyragą, tai ko gero gavosi neblogai


