Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius prieskonius pirkti?

QUOTE(agnuta @ 2008 05 05, 10:06)
ne tik universaliuose, bet praktiskai visuose prieskoniu misiniuose. sakiau reiks pirkt atskirai visokius prieskonius g.gif kazin, kaip kitos daro ir kur juos perka? ax.gif

Atsisakiau mišinių ir visokiausių sultinio kubelių. Stengiuosi naudoti šviežias prieskonines žoleles:baziliką, kalendrą, krapus, petražoles,šalaviją, raudonėlį, mairūną-auginuosi pati namuose ar pardėj vazonėliuose nusiperku. Žaliuoja ilgai, tik reikia palaistyti. Tiesa, verdant šviežias žoleles reikėtų berti pabaigoje, kad jos neprarastų skonio, labiau jaustųsi. Nebent tai būtų koks čiobrelis, tai jam reikia laiko aromatiniams aliejams išskirti. Žinokit thumbup.gif
O visokius džiovintus kai prireikia, tai perku Maxej ar Iki, kartais Rimi. Tik pagrindinė taisyklė- jokių mišinių ir jokių skonio stipriklių. Specializuotose prieskonių parduotuvėse nesilankau. Kažkaip užtenka ir to kas yra didžiuosiuose centruose ar darže, ar ant palangės ax.gif

Balta, tikrai ačiū 4u.gif 4u.gif
Iš tikrųjų Nivea pradžiugino labai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziezulablond: 05 gegužės 2008 - 09:25
Vegeta tai tik natrio gliutamatas ir druska, feee.
O šiaip basanavičiaus gatvėj yra "skonio studija", l.daug prieskonių. Kai krišnaitiškiem patiekalam ieškojau, tai tik ten visus radau - ožragės sėklos, juodosios garstyčios ir pan. Dažniausiai perku dar nemaltus, kad prieš pat gaminimą paruošt, nes tada išsaugomas aromatas ir skonis.
Atsakyti

Aš perku daržovių sultinį, bet žiūriu, kad būtų kuo didesnė dalis daržovių jame. Ir perku tik iš ekologiškų prekių skyrelio, tada nebūna jokių skonio stipriklių.

Prieskonines žoleles vazonėliuose irgi nusiperku, na bet vis tiek čia man nei krapai taip kvepia, nei svogūnai ryškų skonį turi verysad.gif . Dažnai šviežius susipjaustau ir užsišaldau, vyras net pyksta, kad šaldymo kamera pilna žolių lotuliukas.gif

xskix, o su kuo mali prieskonius?
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 05, 11:44)
, tai nustebau, kad Optima prekės ženklo karis, jei tikėt įpakavimu, tai be jokių E, tik prieskoniai  bigsmile.gif tik va, neapsisprendžiu tikėt ar ne  g.gif jei kas nors patvirtintų, kad tie skonio stiprikliai kainuoja daugiau nei ciberžolė, tai tada patikėčiau, kad maxina grynai iš taupumo neįdėjo jų hihihi.gif

Bet jau skonis to kario... wacko.gif doh.gif Namie karis baigėsi, o artimiausioje parduotuvėje buvo tik šito, tai vos dantų neišsilaužiau valgydama doh.gif Kažkokių žievelių ten pilna biggrin.gif Žodžiu, mečiau lauk tokį karį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 05 05, 08:06)
ne tik universaliuose, bet praktiskai visuose prieskoniu misiniuose. sakiau reiks pirkt atskirai visokius prieskonius g.gif kazin, kaip kitos daro ir kur juos perka? ax.gif
Papildyta:
Balta, aciu 4u.gif



Aš pirkdavau prieskonių krautuvėj Basanavičiaus g., bet neseniai atradau sveriamų prieskonių krautuvytę Klaipėdos g., tai man labai patiko tie vokiški prieskoniai, dėl to ar yra juos glutamato tai nežinau (nerašo), bet užtat jie švieži būna. Ten vienintelėj vietoj Vilniuj nusipirkau žvaigždinio anyžiaus arbatai, nes labai man Prancūzijoj patiko anyžinė arbata (nors visa kita iš anyžių labai nepatinka).
Atsakyti

Jei kas skaitote vokiškai, čia yra labai labai daug prieskonių mišinių receptų
Atsakyti
Malu su elektrine kavamale, pagaminta SSRS lotuliukas.gif o jei kokia džiovinto imbiero šaknis, tai su metaline tarka, kur skirta labai smulkiai sutarkuot.
Beje, natrio gliutamato deda ir į parduotuvines mišraines ir salotas. Kai rimi ar kur ten buvo skandalas dėl salmoneliozės, tai dar aptiko, kad skonio stiprintojus ir konservantus deda "iš akies", kaip prieskonius blink.gif nors turėtų būti nustatytos normos kokiam kiekiui kiek reikia. Tai daugiau jokio "fast foodo" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 05 05, 13:18)
Malu su elektrine kavamale, pagaminta SSRS  lotuliukas.gif o jei kokia džiovinto imbiero šaknis, tai su metaline tarka, kur skirta labai smulkiai sutarkuot.



Su kavamale malu tik kavą. Vienąkart kažką kita sumaliau, bet paskui neįmanoma normaliai išvalyti. Juk nuo kiekvieno produkto lieka "pėdsakai" g.gif

Imbierą tarkuoju tik šviežią - arbatoms sergant ir kaip prieskonį ką nors kepant. Naudokit imbierą kartu su česnaku, jie labai pagerina vienas kito puikiąsias savybes mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 05, 14:34)
Jei kas skaitote vokiškai, čia yra labai labai daug prieskonių mišinių receptų

Vokiškai neskaitau, o labai gaila. bet turiu vertimo programų, tai gal pavyks išversti, tik va tų EL ir TL neverčia. Kas čia per vienetai?
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 05 05, 18:20)
Vokiškai neskaitau, o labai gaila. bet turiu vertimo programų, tai gal pavyks išversti, tik va tų EL ir TL neverčia. Kas čia per vienetai?



EL - valgomasis šaukštas
TL - arbatinis šaukštelis

4u.gif
Atsakyti
dar apie prieskonius...
Th Philipp radau labai ivairiu prieskoniu misiniu (firma Mara) ant kuriu ipakavimu parasyta be skoniu stiprikliu
O mes jau kokie 5 metai nenaudojam prieskoniu misiniu ir del E, ir del to, kad po kurio laiko supratau, kad visas maistas pasidaro vienodo vegetos skonio.

O apie fastfood - pradejau as namie jau daryt ir mesainius - vaikai ju nori, tai prasom lotuliukas.gif

O jeigu kuri zinot kaip cipsu pasigamint - parasykit mirksiukas.gif ir dar ka galvojat apie koncentruotas sultis?

Atsakyti
na pasidalinsiu savo žiniomis apie prieskonius:
prieš keletą metų buvau vienam seminare, kuriam paskaitas skaitė mūsų savivaldybės ekologas ir dar moteriškė iš maisto ir veterinarijos tarnybos. ten buvo daug kalbama apie ekologiškus produktus. tai jie sakė, kad parktiškai visi prieskoniai, kurie atvežti pas mus iš tolimų azijos šalių (tailandas, šri lanka, filipinai ir kt) yra ten dezinfekuojami švitinant radioaktyviais spinduliais blink.gif (na atseit, ten baisi nešvara, neįmanoma sukontroliuot, kas ten kokiom rankom juos renka, todėl švitinama, kad užmušt visą tą brudą). ir tuo metu buvo lietuvoj neprivalomas ženklinimas dėl to, nes atseit ta spinduliuotė labai minimali ir žalos nedaro blink.gif . dabar jau nebežinau kaip yra su tuo ženklinimu, pvz santa marija prieskoniai yra lygtai iš filipinų rinkti, bet aš kažkaip nepastebėjau, ar yra ten koks ženklinimas.
na mums tada patarė pirkt prieskonius, rinktus ES šalyse (pvz ispaniškus), nes čia uždraustas jų švitinimas.
na žodžiu, nežinau kaip ten yra iš tikrųjų, bet mane labai nemaloniai nuteikė tas švitinimas ir aš praktiškai nebeperku azijietiškų priekonių, nebent vyras nuperka ką nors doh.gif . aš mėsai dažniausiai perku ekologiškus raudonėlius, jie labai tinka visiems mėsos patiekalams, pridedu dar pipirų, druskos, ir skani mėsytė gaunas thumbup.gif . o šiemet tai iš vis prisisėjau savų visokių prieskonių, tai iš vis tikiuosi nieko nebereiks pirkt.

dar tam seminare sakė, kokie mūsų prekybcentriuose esantys įprasti produktai turi mažiausiai konservantų. ne viską atsimenu, bet ką pamenu galiu paminėt - iš kečupų - HEINZ, iš majonezų - Helmans (o lietuviški majonezai tai sakė iš vis tragiški tuo atžvilgiu doh.gif ), iš aliejų - perla, iš miltų - kauno grūdų EXTRA. tai vat aš stengiuosi ir pirkt arba ekologiškus, arba šiuos produktus.
Atsakyti