QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 07, 12:22)
Prieskoniai, kuriuos perku Basanavičiaus gatvėj, tai ant pakuotės parašyta, kad gamintojas Vokietija. Nesvarbu ar ten anyžiai, ar cinamono lazdelės ar dar kas. Manau, kad ten pat ir augina, nes šiaip privalu yra parašyti kilmės šalį.
Na, kad ir Saldvos prieskoniai, supakuota Lt, kilmės šalis Indija. Tai gal tie vokiški geresni?
Cinamonas Vokietijoje tikrai neauginamas, čia turbūt tik sumalamas

,
Vikipedija rašo, kad cinamonas paplitęs tropiniuose ir subtropiniuose regionuose.
Man cinamonas labai patinka, bet turiu jus perspėti, kad Vokietijoje nuo 2006 m. perspėjama, kad jis gali būti kenksmingas. Vengti reikia būtent dažniausiai parduodamo ir vartojamo
Cinnamomum cassia , dar kitaip
Cinnamomum aromaticum dėl jame esančio Cumarino (kiti pavadinimai: 1,2-Benzopyron,2H-1-Benzopyran-2-on, o-Cumarsäurelacton, Tonkabohnencampher, Chromen-2-on, α-Benzopyron).
Skandalas kilo, kai ypač dideli kiekiai sveikatai kenkiančio Cumarino buvo rasti kalėdiniuose kepiniuose. Mažiems vaikams galima suvalgyti tik keturis sausainius su cinamonu per dieną, suaugusiems tik 8.
O šiaip reiktų pirkti Ceylono cinamoną, nors jis retesnis ir ne taip kvepia kaip Cassia cinamonas.
Papildyta:
Va, pažiūrėjau, kokį aš pati cinamoną nusipirkau: ekologiškas, bet rašo, kad tai Ceylono (70%) ir Cassia (30%) mišinys, dar radau perspėjimą "dėl Cumarino vartoti saikingai". Neseniai pirkau, tad dar net neišbandžiau, kaip jis ten kvepia.