Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

QUOTE(Junda @ 2008 07 10, 22:55)
Sakykite, neseniai gimdžiusios VGN, ar tikros tos kalbos apie dažną auksinio stafilokoko parsivežimą iš VGN? Visai nemažai atvejų teko girdėt ir ima siaubas.

deja, nors as ir likau patenkinta VGN, bet stafilokoka atsivezem, vaikas tai nedaug, bet va mano piene tai labai daug, teko su laktostazem ( kurias irigi jis sukelia) dar karta ten pagulet,,neduokit sesdelem rodyti su rankom kaip taisyklingai maitinti, nes jos tiesiog kisa ir vaiko burnyte ir savo pirstu jum prie kruties unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(menininke @ 2008 07 14, 11:21)
Sveikos.,ar esat susitarusios su daktarais?Kiek mokesit?Koki daktara pasirinkot? 4u.gif

As nesitariau schmoll.gif
1. Nezinau su kuo tartis, nes nepazistu daktaru, ju ten daug ir apie kiekviena yra kaip geru atsiliepimu taip ir blogu.
2. Dabar ivestas oficialus mokestis i kasa uz pasirinkta gydytoja, o tai susidaro jau nemaza suma doh.gif Mums su Leliu situ pinigeliu dar prireiks.
3. Palaikymas, svelnus zodis man daug svarbesnis is vyro, kuris bus salia, negu gydytojos standartines frazes.
4. Niekas uz mane nepagimdys.
5. Nei vienas gydytojas nedarys tau tycia kazka blogo.
6. Turiu kelias pazistamas, kurios sumokejusios pinigus, turejo sveikatos problemu, kaip mamytes taip ir vaikuciai. Pinigai negarantuoja sveikatos.
Cia dar ne visi mano argumentai biggrin.gif
Manau ziuresim pagal situacija ir jei viskas bus gerai, liksim patenkinti, tiesiog jau po visko atsidekosim. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, prasau pagelbeti, gal galite nurodyti VGN tinklalapi, nerandu kontaktu, planuoja lankytis cia. aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzekle @ 2008 07 14, 22:51)
Sveikos, prasau pagelbeti, gal galite nurodyti VGN tinklalapi, nerandu kontaktu, planuoja lankytis cia. aciu 4u.gif

www.sveikapradzia.lt

hmm, kiek zinau gimdymo namai savo tinklalapio neturi, bet si mokykla yra isikurusi ten.

As irgi nuo kito menesio ruosiuos ten lankytis gal susitiksim drinks_cheers.gif
Atsakyti
Lena.lt thumbup.gif ir ziuriu kad mum panasiai gimdyti, kur galoji gimdyt? mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu as tai susitarus VGN su daktaru,nes jau teko vakar pabuvot apziuroje ir pamatyti ten kitus daktarus,tai galvoju,kad man ramu ,kad esu susitarus ir dar
pas tikrai gera daktara smile.gif
Nes ten maciau priimamajam jau toki grubu daktara blink.gif ,kad pagalvojau ,nu jau pas ji tikrai negaleciau gimdyt,labai grubus,nes tiesiog as esu labai jautrus zmogus ir grubumo labai nemegstu.
Aisku cia tik mano nuomone,nes kitoms tai visai nesvarbu tas smile.gif
Bet jau vakar kiek daug gimdyviu buvo VGN blink.gif
Atsakyti
Ieškančioms VGN koordinačių:
VĮ "Vilniaus gimdymo namai", Tyzenhauzų 18A,
(šalia "Vėtros" (buvęs "Lokomotyvo") stadiono,
nėra toli geležinkelio ir autobusų stotys, Aušros vartai).
VGN Konsultacinio centro tel. 269 54 63 ( darbo dienomis nuo 8 iki 13 val.)
VGN Priėmimo sk. tel. 262 24 55 (visą parą).
VGN tinklapio nėra.

Informacija apie mokymus VGN - www.sveikapradzia.lt
Motinystės ir tėvystės mokykla "Sveika pradžia",
VGN, 7-as įėjimas, tel. 8~ 676 00330
El. paštas: info@sveikapradzia.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 15 liepos 2008 - 09:06
QUOTE(ikeja @ 2008 07 14, 22:42)
deja, nors as ir likau patenkinta VGN, bet stafilokoka atsivezem, vaikas tai nedaug, bet va mano piene tai labai daug, teko su laktostazem ( kurias irigi jis sukelia) dar karta ten pagulet,,neduokit sesdelem rodyti su rankom kaip taisyklingai maitinti, nes jos tiesiog kisa ir vaiko burnyte ir savo pirstu jum prie kruties unsure.gif

labai daznai stafilokokas patenka i piena (o is ten ir pas leliuka) ir "is vidaus", pvz., esant nesveikiems dantims, urogenitalines sistemos infekcijai ar kitokiems letiniams infekcijos zidiniams. t.y infekcija "prabunda". Aisku, gali ir nuo ranku. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnis: 15 liepos 2008 - 09:18
Ka tik grizau is VGN..siuo metu perpildyta biggrin.gif per sia nakti 16 gimdymu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 06 07, 15:13)
Grįžau papasakoti gimdymo įspūdžius, kol dar viskas "nauja" smile.gif
Esu labai patenkinta ir dėkinga visam VGN personalui už nuostabią gimdymo patirtį, dėmesį 4u.gif
Prieš keletą dienelių pagimdžiau ir neturiu priekaištų niekam - ten dirbantys žmonės rūpestingi ir nuoširdūs, jokių tarakonų ir antisanitarijos nebuvo (atvirkščiai pasirodė labai tvarkinga: pastoviai keičiama patalynė, krūvos švarių vystyklų mažučių higienai, palutės mamai ir naktinukai, gali paprašyti kada nori, o šiaip keičia - kasdien. Kasdien sutvarkoma ir valoma palata). Gulėjau palatoje ne viena, bet nejaučiau jokio diskomforto, su kita mamyte viena kitai padėjom.
Maistas turbūt - skonio reikalas: man patikdavo pusryčiai, pavakariai ir vakarienės (pieno produktasi, apkepai ir pan.), pietūs man būdavo nelabai prie širdies (rieboka ir įvairūs maltiniai, makaronai..).
Labai daug paramos suteikdavo akušerės, kantriai aiškino kaip tvarkytis su vaikeliu, pastoviai teiraudavosi dėl žindymo (kaip sekasi ir mokino kaip tai reikia atlikti. Man antras gimdymas tai mažiau reikėjo, bet šalia gulinčiai "pirmakartei" labai padėjo).
Gimdant irgi viskas vyko sklandžiai: ramiai viską paaiškindavo kas, kaip, kodėl, nenurodinėjo, nesibarė, niekas nerėkė, siūlė kaip palengvinti sąrėmius natūraliai, viską išaiškino ir dėl nuskausminimo (jei norėčiau). Gimdžiau gimdykloje su sukūrine vonia, bet tiesiog nebuvo laiko ja naudotis, naudojausi tik kamuoliais ax.gif
Naktinukus duodavo kasdien, per gimdymą porąsyk keitė, į gimdyklą nueiti priėmime gavau ir chalačiuką. Taigi gimdymui prireikė tik šlepečių ir mineralinio vandens. Gimdykloje buvo labai šilta, įjungtas net elektrinis šildytuvas.
Vaikeliui rūbelių gimdykloje paprašė prieš perkeliant į palatą: tik gimusį dėjo ant nuogos krūtinės, o vėliau - susupo į vystyklus.

Didžiausias minusas - lovos pogimdyvinėse palatose doh.gif Gyva kančia, o ne baldas biggrin.gif Kankinimo ir inkvizijos įrankis cool.gif

Sakyk prasau, o tu mokejai kazkiek gygytojams ar gal buvai is anskto susitarus? Labai taip jaukiai ir siltai nupasakojai savo gymdyma net man ramu pasidare,,, nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Lena.lt @ 2008 07 13, 22:30)
Na dabar turesiu daug klausimu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
O toje pagerintoje palatoje apart WC ir dusas yra? 50Lt, tai cia para tiek kainuoja, ar uz visas 3 dienas tiek mokejot? Kaip Leliuka aprengia? Reikia, kad vyras paduotu savo drbuziukus ar valdiskais aprengia? Ir dar del klizmutes ir depiliacijos norejau paklausti blush2.gif Jei reikia tai ten viska padaro? Na del depiliacijos tai prisiziuri, bet nera ten visai plikai, palieku kelis melimetrus.  blush2.gif Kazkas sake geriau tureti savo vienkartinius peiliukus.

Stalo yrankius, WC popieriu jau isidejau. Del lovu jau irgi esu perspeta ir pasiruosusi, visos skundziasi  biggrin.gif

Labutis,ne dusas yra tik vienas aukste.taip kaina uz visas dienas,tik as buvau ne viena,mane pagulde pas pazystama(susipazinom ligonineje),kadangi nei jos nei mano vyras neliko miegoti tai dviem buvo visai smagu,aisku mokejom abi po 5oLt,nes jei liktu vyras miegoti,ir tu butum viena reiktu sumoketi 50Lt uz ji.o ta palata uz 200Lt yra gimdykla,kuria transformuoja i palata po gimdymo,zodziuten pagimdai ir lieki,jos matyti neteko buvo uzimta.
Man liepe klizma statyti daktaras,del depiliacijos nezinau,bet namie skutausi.
as ir buvau nusiteikus su niekuo nesitarti,mano terminas buvo birzelio 12,o gimdziau tik 28,taigi paskutiniaja savaite gulejau ligonineje del pernesiojimo,maciau,kad reikalai nelabai juda,bijojau,kad leliui viskas butu gerai,todel ejau tartis su daktaru,po jo apziuros prasidejo saremiai,apsidziaugiai bet neilgai,saremiai buvo skausmingi ir nelabai atsiverinejo,prisiminiau savo pirmaji gimdyma viskas tas pats,o uztruko 28val. sikart 4su virs.daktaras leido skatinamuosius,kai labai jau skaudejo tai biski nuskausminamuju i vena(i stubura nerekomenduoja jeigimdymas letas) ir per gimdyma ne biskio neplysau nors vaikas svere 3650g,o su pirmu plysau smarkiai svere tik3200g.aisku tas tarimasis buvo toks,isvakaro pakalbejom,o kita diena buvo jo pamaina.pirmavaika gimdziau ne Lietuvoje.
cia kiekvieno reikalas tartis nesitart.gailapinigu,bet kai pagulejau ir prisiklausiau visko....o be to priklauso nuo situacijos.kas jauciakad reikia tartis tegul tarias.
vyras pergimdyma daug padejo,saltus kompresus dejo,vandens paduodavo,pamasazuodavo,tik po gimdymo jam buvo sunkiau atsigauti ir jis ejo daktarui atsidekoti,kad nereikejo taip ilgai kankintis.
svarbiausia yra gerai nusiteikti,pasitiketi savimi nepamirsti kvepuoti ir zinoti,kad kiekvienas iskestas saremis veda tikslo link biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(renata33 @ 2008 07 14, 23:53)
Lena.lt  thumbup.gif  ir ziuriu kad mum panasiai gimdyti, kur galoji gimdyt? mirksiukas.gif

Na, jei jau esu sitam skyrelyje, tai VGN ir planuoju gimdyti ax.gif Kitu variantu, net nesvarsciau. thumbup.gif
Atsakyti