Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

QUOTE(braske83 @ 2008 06 04, 21:42)
Noriu VGMgymdyti tik del to kad galima isrinkti sau padeti ir del to kad yra vonia gymdimui.

Koks konkrečiai VGN gydytojas leidžia pasirinkti padetys gimdymui? (būtent stumimui)
Atsakyti
Grįžau papasakoti gimdymo įspūdžius, kol dar viskas "nauja" smile.gif
Esu labai patenkinta ir dėkinga visam VGN personalui už nuostabią gimdymo patirtį, dėmesį 4u.gif
Prieš keletą dienelių pagimdžiau ir neturiu priekaištų niekam - ten dirbantys žmonės rūpestingi ir nuoširdūs, jokių tarakonų ir antisanitarijos nebuvo (atvirkščiai pasirodė labai tvarkinga: pastoviai keičiama patalynė, krūvos švarių vystyklų mažučių higienai, palutės mamai ir naktinukai, gali paprašyti kada nori, o šiaip keičia - kasdien. Kasdien sutvarkoma ir valoma palata). Gulėjau palatoje ne viena, bet nejaučiau jokio diskomforto, su kita mamyte viena kitai padėjom.
Maistas turbūt - skonio reikalas: man patikdavo pusryčiai, pavakariai ir vakarienės (pieno produktasi, apkepai ir pan.), pietūs man būdavo nelabai prie širdies (rieboka ir įvairūs maltiniai, makaronai..).
Labai daug paramos suteikdavo akušerės, kantriai aiškino kaip tvarkytis su vaikeliu, pastoviai teiraudavosi dėl žindymo (kaip sekasi ir mokino kaip tai reikia atlikti. Man antras gimdymas tai mažiau reikėjo, bet šalia gulinčiai "pirmakartei" labai padėjo).
Gimdant irgi viskas vyko sklandžiai: ramiai viską paaiškindavo kas, kaip, kodėl, nenurodinėjo, nesibarė, niekas nerėkė, siūlė kaip palengvinti sąrėmius natūraliai, viską išaiškino ir dėl nuskausminimo (jei norėčiau). Gimdžiau gimdykloje su sukūrine vonia, bet tiesiog nebuvo laiko ja naudotis, naudojausi tik kamuoliais ax.gif
Naktinukus duodavo kasdien, per gimdymą porąsyk keitė, į gimdyklą nueiti priėmime gavau ir chalačiuką. Taigi gimdymui prireikė tik šlepečių ir mineralinio vandens. Gimdykloje buvo labai šilta, įjungtas net elektrinis šildytuvas.
Vaikeliui rūbelių gimdykloje paprašė prieš perkeliant į palatą: tik gimusį dėjo ant nuogos krūtinės, o vėliau - susupo į vystyklus.

Didžiausias minusas - lovos pogimdyvinėse palatose doh.gif Gyva kančia, o ne baldas biggrin.gif Kankinimo ir inkvizijos įrankis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 06 07, 13:13)
Gimdant irgi viskas vyko sklandžiai: ramiai viską paaiškindavo kas, kaip, kodėl, nenurodinėjo, nesibarė, niekas nerėkė, siūlė kaip palengvinti sąrėmius natūraliai, viską išaiškino ir dėl nuskausminimo (jei norėčiau). Gimdžiau gimdykloje su sukūrine vonia, bet tiesiog nebuvo laiko ja naudotis, naudojausi tik kamuoliais ax.gif
Naktinukus duodavo kasdien, per gimdymą porąsyk keitė, į gimdyklą nueiti priėmime gavau ir chalačiuką. Taigi gimdymui prireikė tik šlepečių ir mineralinio vandens. Gimdykloje buvo labai šilta, įjungtas net elektrinis šildytuvas.
Vaikeliui rūbelių gimdykloje paprašė prieš perkeliant į palatą: tik gimusį dėjo ant nuogos krūtinės, o vėliau - susupo į vystyklus.

Tai i gimdykla nereikia imti savo drabuziu, viska duoda? Paskui tik po gimdymo savais apsirengei?
Papildyta:
QUOTE(zyzlute @ 2008 06 03, 16:36)

taciau dabar istorija...patologiniame gulejau su panele, kuri pagimdziusi isvaziavo i santariskes( ten ir susitikome)jos sunelis buvo su stafilokoku, su ja taip pat gulejo dar viena moteris atvykusi is VGN su ta pacia diagnoze...o geguzes 26d. pagimde mano seses drauge ja tik siandien paleido, nes" atlikinejo" vaikui tyrimus del alergijos..istate kateteri i galva ir laide antibus unsure.gif panele jauna, tai gydytojai jaucia turi  teise  apgaudineti g.gif  o beria aplink bambute ir akys puliuoja, zandai irgi baltai nuberti....medikai issisukineja pasakyti kas...gal bijo kad bus pareikalauta kompensaciju...va tau ir geriausia aplinka naujagimiui, kaip skelbia iskaba ant paradinio iejimo rolleyes.gif

isties kiek susiduriau VGN medikai silti ir faini, zmogiski, pati rinkausi ir gimdziau pas gydytoja butent is ten, del kitu priezasciu vykome i antakalni...tad mamos bukite atidzios, juk tik nuo musu priklauso vaikucio sveikata ir ateitis 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jei akytes vaikui puliavo, tai gali buti mamos kalte, reikia kruopsciai prisiziuret, kad pries gimdyma nebutu "negeru" isskyru. Man gydytoja taip aiskino. ax.gif
Atsakyti
Rasma, o vaikiukams tik vystykliukai, ar yra drabuziuku kokiu paprastu irgi?
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 07, 15:19)

Aš galiu atsakyti ir RASMĄ papildyti - pagimdžiau prieš tris dieneles, viskas dar šviežia mirksiukas.gif - tai rūbiukus ir vaikiukui duoda, jei savų neturi ar nenori naudoti. Palučių ten tikrai neša krūvomis kiek nori, tai manau ir rūbiukų duotų kiek paprašytum 4u.gif

Sutinku su visais Rasmos pastebėjimais - nežinau kodėl, tačiau šį kartą (priešingai pirmai patirčiai su pirmagime) man VGN namuose jautėsi tikrai daug komforto: neturiu jokio priekaišto personalui (ypač akušerėms-sesutėms, kurios nerealiai rūpinosi ir buvo tikrai geranoriškos), net sanitarėms.....Maistas man buvo skanus (arba aš nerealiai išbadėjusi po gimdymo lotuliukas.gif ), palatos švarios, jaukios, labai šiltos (aš buvau vienvietėje mokamoje, kur greta tualetas).

Atsakyti
As ir ka tik po gimdymo, ir mano patirtis viasi kitokia.
Gimdymo skyriuje viskas liuks. Is pradziu mane priziurejo gydytojas Loda, po to pasikeite pamaina ir pakliuvau gimdyti pas gydytoja Skutaite ir akusere Valerija (jei gerai prisimenu). Tiek Loda, tiek Skutaite, buvo tikrai labai malonus, niekas su niekuo nesitare, pinigu nezadejom, bet neziurint to, tikrai demesio ir patarimu negailejo ir padejo. Akusere ir pasitaike gera, pagimdziau labai greitai, be plysimu ir kirpimu.
Nu bet jau 3 aukstas, pogimdyvinis, tai atsiprasau. Gulejome palatoje dviese su kita mamyte, kuri labai nukraujavo ir paprase pakeisti patalyne, as kazkaip maziau kraujavau, nors kaldra siek tiek susitepe krauju, paprasiau kad ir man pakeistu, tai akusere, pasake, kad cia nedaug sutepta, nieko tokio blink.gif ir nekeite.
Demesio nulis, man tai antras vaikas, kazka zinau, prisimenu, o tai mamytei pirmas, tai nei pampersa neparode kaip uzdet. Gulejau 1,5 paros (po to isisprasiau namo, nes neistveriau) tai pirma para akusere buvo atejusi 2 kartus, ryte vaika aptvarkyt ir vakare ir viskas, per visa diena, nieko, gal del to, kad buvo sestadienis, nezinau. Neziurjo nei kaip maitinam, nieko.
Manau vistik viskas priklauso nuo zmogaus.
Ai, o kieciausias bajeris, kai paprasiau atskiros palatos, kad galetu vyras likti, tai akusere pasake, nera vietu ir jei jums reikia komforto, gimdykit Baltijos Amerikos klinikoje. Daugiau su vyru neturejom ka pasakyti. Norejau tik greiciau namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo urgit@: 07 birželio 2008 - 18:56
QUOTE(Lena.lt @ 2008 06 07, 14:39)
Tai i gimdykla nereikia imti savo drabuziu, viska duoda? Paskui tik po gimdymo savais apsirengei?

Aš turėjau savo naktinius po gimdymo, bet taip ir nepanaudojau, visas dienas prašiau VGN naktinukų ir netgi ne po vienąkart per dieną, nes vis netyčia sutepdavau blush2.gif Galėjau nesivežt, tikrai būtų užtekę turėti tik šlepetes, įklotus su kelnaitėmis ir rankšluostį (nes ėjau maudytis dušan kasdien porąkart ax.gif )

QUOTE(alfa159 @ 2008 06 07, 15:19)

QUOTE(Mazule @ 2008 06 07, 19:14)
tai rūbiukus ir vaikiukui duoda, jei savų neturi ar nenori naudoti. Palučių ten tikrai neša krūvomis kiek nori, tai manau ir rūbiukų duotų kiek paprašytum  4u.gif

Aš, skirtingai nei Mažule, nemačiau vaikiškų rūbelių... Gimdykloje buvo vystykluose, o prieš perkeliant į palatą (po poros valandų po gimdymo) paprašė vyro atnešt iš mašinos rūbelius vaikui, kuriuos "dėl viso pikto" buvom pasiėmę g.gif Ir kasdien, ryte per vaikiukų patikrinimą gyd. išrengdavo mažių ir po to sakė rengti nauju komplektuku, t.y. ne tuo pačiu kaip anksčiau ax.gif

labai šiltos (aš buvau vienvietėje mokamoje, kur greta tualetas).

Aš buvau paprastoje dvivietėje, bet kai atsilaisvino kitos palatos, tai akušerės atėjusios klausė ar nenorėtume su kaimyne skirtis ir būti po vieną smile.gif Bet mes su palatos kaimyne susigyvenome, viena kitai nekliudėme, galų gale tik porą dienų teko pabūti, tai nesikraustėme ax.gif
Tiksliai, palatose labai šilta, miegodavom atsidarę duris, kad oras geriau cirkuliuotų..o dieną išeidavom ir bandydavom atidarę langus išvėdint rolleyes.gif
Atsakyti
Žinot, paskaičiau ir toks kvailas juokas užėjo - pagalvojau, kad mes su RASMA (abi forumo moderatorės) čia kaip kokios VGN reklamuojančios ar su jais sutartį sudariusios giriame lotuliukas.gif Bet patikėkite - tikrai taip nėra biggrin.gif
Manau, savaip teisios ir tos mamos, kurioms daug kas VGN nepatiko - susiduriame su skirtingais žmonėmis, ir pačios esam skirtingos, su kitokiais lūkesčiais ir viltimis 4u.gif
Dar labai svarbu, ar pirmą, ar antrą leliuką gimdote - man su pirmu irgi atrodė, kad buvo mažai dėmesio, pagalbos, užuojautos - norėjosi, kad sesutė nuolat būtų, patartų - bet juk realiai tai neįmanoma..........Iš kitos pusės jos visada sako - "jei kas - ateikit į mūsų kambariuką - padėsim".

Sėkmės jums visoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2008 06 08, 18:47)
Žinot, paskaičiau ir toks kvailas juokas užėjo - pagalvojau, kad mes su RASMA (abi forumo moderatorės) čia kaip kokios VGN reklamuojančios ar su jais sutartį sudariusios giriame  lotuliukas.gif Bet patikėkite - tikrai taip nėra  biggrin.gif
Manau, savaip teisios ir tos mamos, kurioms daug kas VGN nepatiko - susiduriame su skirtingais žmonėmis, ir pačios esam skirtingos, su kitokiais lūkesčiais ir viltimis  4u.gif

Na,nepanasios jus i reklamuojancias mirksiukas.gif .Pati issniukstinejau visus Vilniuje esancius gimdymo namus ir TIKRAI niekur kitur negimdyciau tik VGN,tiesiog kiek ten lankiausi nei karto nemaciau surugusio ar pernelyg susireiksminusio veido,i klausimus maloniai atsako ir t.t. Zinoma,po gimdymo(jei vistik nevaziuosiu gimdyt i Kauna biggrin.gif ) manau galesiu nuomone pasakyt tiksliau,bet abejoju ar ji pasikeis.Pvz,kiek teko lankytis AK ,tiek ...na ,uzteks pasakyt kad nupurto prisiminus ax.gif ,o cia visai priesingai.
Atsakyti
gimdziau vgn,,,ir viskas ok, visiais patenkinta, nors ir su niekuom nesitariau ,,ir nikeo is vis nedaviau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 06 02, 17:53)
Pasižiūrėjau gimdyklas. Nr. 7, kainuojanti 200 Lt/para įspūdžio nepadarė.

Ar tikrai para 200 Lt? Nes mes tiek mokėjom už visą prabūtą laiką, t.y. 2,5 paros. Čia buvo tiesiog bendra kaina už tos palatos užėmimą.
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2008 06 09, 16:43)
Ar tikrai para 200 Lt? Nes mes tiek mokėjom už visą prabūtą laiką, t.y. 2,5 paros. Čia buvo tiesiog bendra kaina už tos palatos užėmimą.

o kokia nuomone liko apie sia palata?
Atsakyti