Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

Noriu paklausti tu mamyciu kurios leidzia savo vaikucius i airiska darzeli-ar yra grazinama kazkokia tai suma nuo sumoketos sumos.Nes kainos darzeliu tai tikrai siaubingos...Pav anglijoje mazai uzdirbancioms seimoms yra sugrazinama beveik-80 proc.
O cia niekur negaliu rasti jokios info apie tai.Buciau labai dekinga uz info. 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti tu mamyciu kurios leidzia savo vaikucius i airiska darzeli-ar yra grazinama kazkokia tai suma nuo sumoketos sumos.Nes kainos darzeliu tai tikrai siaubingos...Pav anglijoje mazai uzdirbancioms seimoms yra sugrazinama beveik-80 proc.
O cia niekur negaliu rasti jokios info apie tai.Buciau labai dekinga uz info.
Atsakyti
QUOTE(boruze34 @ 2008 02 17, 20:36)

kažkaip man neteko nieko girdėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze34 @ 2008 02 17, 20:36)

apie grazinima nieko neteko girdet dar... gal yra toks dalykas, reiktu pasidomet..

bet zinau ta, kad yra galimybe vesti vaika i darzeli nemokamai... tai studentai, vienisos mamos ir pan. soc. grupes zmoniu... kiekvieno atvejis individualus.. bet pabandyti pasiteirauti galima... manau, social office ar pan. istaigose.. g.gif
Atsakyti
Merginos ir moterys, gyvenancios Airijoje. Labai prasyciau Jusu pagalbos atsakant i anketos klausimus apie gyvenima Airijoje ir integravimasi i visuomene. Esu VU magistrante, rasau baigiamaji darba apie lietuviu moteris, gyvenancias Airijoje, Graikijoje ir Vokietijoje (su kokiomis problemomis susiduriate, kokios gyvenimo salygos ir pan). Jusu atsakymai butu labai naudingi mano darbui. Jei galite sugaisti kelias minutes laiko, parasykite man tiesiogiai, atsiusiu anketa. Buciau labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Emigrantė @ 2008 02 27, 15:40)
Merginos ir moterys, gyvenancios Airijoje. Labai prasyciau Jusu pagalbos atsakant i anketos klausimus apie gyvenima Airijoje ir integravimasi i visuomene. Esu VU magistrante, rasau baigiamaji darba apie lietuviu moteris, gyvenancias Airijoje, Graikijoje ir Vokietijoje (su kokiomis problemomis susiduriate, kokios gyvenimo salygos ir pan). Jusu atsakymai butu labai naudingi mano darbui. Jei galite sugaisti kelias minutes laiko, parasykite  man tiesiogiai, atsiusiu anketa. Buciau labai dekinga.

O kur rasti anketą g.gif ?
Atsakyti
Gerbiamos mamos,norejau paklaust,as esu vienisa,bet dirbanti,mano sunus si rudeni prades lankyt airiska mokykla,anglu kalba nulis pas ji,ir jisai del to labai jaudinasi vaikas,o ir as pati pergyvenu,kaip cia dabar bus,jisai anglu kalbos nemoka,o reiks dar airiu mokintis jam,kaip jis vaikas iskart ismoks ir anglu,ir airiu,nesuprantu,gal ka patarsit?Ir apie mokykline apranga,ar kazkiek kompensuotu man ta apranga mokykline,jai taip tai kur man reiktu kreiptis ar ka daryt?Isanksto dekoju jums.
Atsakyti
QUOTE(raudona26 @ 2008 04 21, 19:42)
Gerbiamos mamos,norejau paklaust,as esu vienisa,bet dirbanti,mano sunus si rudeni prades lankyt airiska mokykla,anglu kalba nulis pas ji,ir jisai del to labai jaudinasi vaikas,o ir as pati pergyvenu,kaip cia dabar bus,jisai anglu kalbos nemoka,o reiks dar airiu mokintis jam,kaip jis vaikas iskart ismoks ir anglu,ir airiu,nesuprantu,gal ka patarsit?Ir apie mokykline apranga,ar kazkiek kompensuotu man ta apranga mokykline,jai taip tai kur man reiktu kreiptis ar ka daryt?Isanksto dekoju jums.

del kalbos nesijaudink, ismoks, gaus papildoma mokytoja, kuris ji mokins anglu k. atskirai, tokio amziaus vaikai greit persilauzia, pamatysi po puses metu jau kalbes, maniskis 1 metus turejo papildoma mokytoja, o dabar lietuviskai vos sakini surezga, nors namie bandraujam lietuviskai
del kompensacijos uniformai, zinau kad ji yra, bet kam, kaip, ir kodel ilysk pas airiukes, ten zinanciu manau atsiras
sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif gal galite patarti kaip pasielgti? Planuojame liepos menesi vaziuoti i Airija. Na pradzioje gyvensim pas gimines netoli GALWAY, as eisiu i drabely (Galway mieste), o vyras bus su suneliu kuriam bus 1,5m. Noreciau kad vaikutis po kelias valandas eitu i darzeli, bendrautu su bendraamziais smile.gif o siek tiek veliau gal jau vesti visai dienai? Ar geriau palaukti kol paaugs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(raudona26 @ 2008 04 21, 20:42)

Labas,del kalbos tai nepergyvenk labai,vaikai labai greitai ismoksta.O del aprangos tai nueik i socialini ir paprasyk forma mokyklos reikmem gauti,ja uzpildysi ir gausi vienkartine pasalpa man atrodo nuo 100-200 euru skiria kaip vienisai.As pati jos nepildziau,nes mano dar mazas,bet va bendradarbe vienisa su dviem vaikais visada pildo ir kiek zinau gauna.Jei ka parasyk cia as jos tiksliai paskambinusi paklausiu ir duosiu tau zinot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arnaaa: 24 balandžio 2008 - 19:21
QUOTE(arnaaa @ 2008 04 24, 18:18)
Labas,del kalbos tai nepergyvenk labai,vaikai labai greitai ismoksta.O del aprangos tai nueik i socialini ir paprasyk forma mokyklos reikmem gauti,ja uzpildysi ir gausi vienkartine pasalpa man atrodo nuo 100-200 euru skiria kaip vienisai.As pati jos nepildziau,nes mano dar mazas,bet va bendradarbe vienisa su dviem vaikais visada pildo ir kiek zinau gauna.Jei ka parasyk cia as jos tiksliai paskambinusi paklausiu ir duosiu tau zinot.

Aciukas mergaites!Butu malonu,kad suzinotum,isanksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raudona26 @ 2008 04 24, 23:46)
Aciukas mergaites!Butu malonu,kad suzinotum,isanksto aciu  4u.gif

Labas.Ta forma vadinasi back to school yra vienas lapas,ji uzpildyt reikia nuo birzelio iki rugsejo per ta laika kol pradeda eit i mokykla vaikas.Jei esi dirbanti jie paskaiciuoja ir gauni kazkiek maziau,bet jei nedirbanti tai gali gaut iki 200 euru aprangaii ir knygom.Ta forma pasiimt gali Citizen centre arba paklausk jusu miestelio socialiniam skyriuj.
Atsakyti