Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

na, nereiks čia visos algos atiduoti mirksiukas.gif
darželį vaikui daug smagiau su vaikais, nei su aukle namie sėdėt rolleyes.gif
Atsakyti
O tu Dieve, na gi apie darželius, Indruliux, reikia galvot prieš važiuojant į svečią šalį, o ne jau išvykus wink.gif Anyway, aš nežinau kaip yra Airijoj, nes pati gyvenu UK, bet kiek esu girdėjus tai tvarka ten pas jumis panaši į mūsiškę, taigi siūlau pasidomėt ar yra kokios lengvatos (pašalpos) darželiui jūsų šalyje.
Atsakyti
nu jeigu full time darzelyje tai nesakykit daug kainuoja.Nu bet vistiek juk us vaika gautum.Nors nedaug bet vis dasidetu
Atsakyti
na aciu uz nuomone verysad.gif , bet jei kas nors ka nors suzinosite prasau parasyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edutukas @ 2007 09 12, 11:26)
nu jeigu full time darzelyje tai nesakykit daug kainuoja.Nu bet vistiek juk us vaika gautum.Nors nedaug bet vis dasidetu

na ir part time nemažai, pradžioj mano megytė part time lanke, už 12 dienu po 3 val mokejom 200 eur, o full time 520eur už mėnesį ir pietus gaudavo, ir valandų tikrai nemžai išbūdavo nuo 9 iki 6 - visai normali kaina, auklės už tokią kainą neradom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valkirija @ 2006 07 31, 01:27)
Aš tai labai patenkinta darželiu, kurį Margiris lanko. Ir vaikšto jis noriai, ir išmoksta tikrai daug... Galėtų tik pietukų pamigdyt, nors dabar jau pripratom be pietų miego  visą dieną išbūt, tik tenka vakare anksti guldyt. Kas nėr blogai, patiems vakaras ramesnis...  thumbup.gif

Sveika, atvykstu vasary į Korką, o vasarą atsivešiu ir berniukus; Mažąjam 5.5 m., kurioj vietoj darželis ? smile.gif
Ir prieš kiek laiko ten reikia pasirodyti ir užsiregistruoti ar kaip ten ? kokia tvarka?

QUOTE(madam@ @ 2007 09 07, 11:35)
labuks.as irgi domejausi del darzelio savo mergaiciukei,tai man pasirode brangoka,savaitei ~200euru,jei pilna diena,jei puse,tai ir ne ka maziau.ir visdelto mes namie,nes as pati dazniausiai dirbu vakarais ir savaitgaliais,tai vyras daboja mazyle.o kad vaikui bendraut su vaikais but tikrai smagiau,nes jau tokia aktyviste bigsmile.gif  verysad.gif

O šis kurioj vietoj ? smile.gif Domiuosi iš anksto daržiukais Korke savo berniukui. wink.gif

Ir dar dėl mokyklos. Berniukas bus LT baigęs 5ias klases. Į mokyklą reiks tiesiog nueiti ir užsirašyti ? Ar mokyklos mokamos ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 14 gruodžio 2007 - 22:05
QUOTE(murzinyte @ 2007 12 14, 19:50)
Sveika, atvykstu vasary į Korką, o vasarą atsivešiu ir berniukus; Mažąjam 5.5 m., kurioj vietoj darželis ? smile.gif
Ir prieš kiek laiko ten reikia pasirodyti ir užsiregistruoti ar kaip ten ? kokia tvarka?

Ir dar dėl mokyklos. Berniukas bus LT baigęs 5ias klases. Į mokyklą reiks tiesiog nueiti ir užsirašyti ? Ar mokyklos mokamos ?

Sveika. Tavo mazajam jau bus pats laikas i mokykla, nes cia vaikai pradeda eit 4-5 m. 2 pirmi metai kaip paruosiamosios klases, o po to jau skaitosi pirma klase. Mokyklos cia nemokamos, yra rinkliava ugdymo priemomems, musu mokykloje renka 30 eu metams. Reikia pirkti uniforma, knygas ir sasiuvinius. Bet cia kiekvienoj mokykloj skirtingai mirksiukas.gif Kad uzsirasyti i mokykla, reikia gimimo liudijimo, as nebuvau issivertus, tai pakisau pasa ir viskas smile.gif Dickiui isiverskit popierius is lt mokyklos, dalyku ivertinimus. Mes buvom 3jose mokyklose, vienoj iskart pasake, kad ner vietu, uzsirasyt reik is anksto, pries kelis metus. Kitoj pareiske, kad dar svarstys. O trecioj prieme nuo kitos savaites, o buvo jau mokslo metu vidurys ax.gif
Atsakyti
Ačiū Meya už išsamų atsakymą 4u.gif
bandysim tvarkytis smile.gif Kitoj temoj kažkas minėjo kad vyresniam reiks laikyti anglų k. testą prieš priimant į mokyklą, ar tai tiesa ?

Ir kaip tavo mergaitei sekasi mokytis? bigsmile.gif Kokia tavo nuomonė apie mokyklą? Kažkaip man nedrasu pasidarė mažąjį į mokyklą leisti, čia, LT, juk džiunglės mokyklose - baisūs dalykai dedasi... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 15 gruodžio 2007 - 02:00
mano sunus 1-2 kl baige lt, cia atvyko be anglu k, priime be jokio testo, po pusmecio kalbejo super, geguzes men kartu su visa klase priejo pirma komunija anglu kalba,po metu tapo klases seniunu, adaptavosi lengvai, visi gerenoriskai padejo, kalba mokino papildomas mokytojas,apie lt mokykla vaikas nieko gero neprisimena, cia jam labiau patinka,kas lt mokyklose darosi, zinau, baisu net skaityt, ka jau kalbet ten leist vaika, siaubas doh.gif
as atvaziavau neturedama jokios info apie nieka,be anglu kalbos su 2iem vaikais, buvo baisoka bet viskas greit issisprende, tu atvaziuoji pirma pati o tik paskui vaikus atsivezi, tai turesi laiko viska susizinoti vietoje, nepergyvenk viskas bus gerai thumbup.gif
vaikai greiciau pripranta naujoje aplinkoje, jie greit prie visko prisitaiko
sekmes 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, aš žinau kad viskas bus gerai:), tik noriu surinkti kuo daugiau informacijos ir padaryti ką reikia dar būnant LT smile.gif
Atsakyti
Mamos, gal galit papasakoti aplamai apie mokyklas Airijoj ? Pradines, vidurines. Kokia tvarka, kokie dalykai ir pan. Beje girdėjau kad vaikus privaloma pasiimti iš mokyklos... o jei dirbi ? blink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, mes gyvename Firhouse, gal kas zinote kur yra tame rajone mokykleles nuo 4 metu. Ir gal zinote darzeliu tame rajone.buciau labai dekinga uz info. O siaip tai yra daug lengvatu visokiu.Zinau, kad jeigu eini cia pati mokintis, tai valstybe apmoka aukle.
Atsakyti