Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

Kad visiskai nemokomu man rodos nera, bet yra kur seip nebrangus o jai ant socialo tai lyg puse kainos, na didele nuolaida labai.Bet va vel problema juos surasti.As dukra vedziau Dublino centre prie lietuviu parduotuves Vilnius-dublinas.Kaip juos surast nezinau, info apie juos niekur neradau , tiesiog netycia ant jo uzpuoliau.Nebent ten gal nuejus galima butu suzinot kur yra dar tokiu darzeliu, nor kazi.
Darzelius lankem ir ieskojau deje centre ir pietineje miesto dalyje, tai nelabai kuom galiu padet kas gyvena kitoje dublino dalyje 4u.gif
Atsakyti
o kaip ten del tu vienu nemokamu metu?? visuose darzeliuose tai galioja, ar ne?
Atsakyti
Na zinau kad buvo kazkos darzelis tik socialui, bet nieko negalejau suzinot nes jis uzdaras, manes net neileido ten blink.gif Bet seip Health'e turetu suteikt info, ir musu Healthe yra per savaite dvi dienos po kelias valandas kai gali atvest vaikus palikti
Atsakyti
ir as galvojau eiti i health centra pasiklausti smile.gif reiks smile.gif aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Kad visiskai nemokomu man rodos nera, bet yra kur seip nebrangus o jai ant socialo tai lyg puse kainos, na didele nuolaida labai.Bet va vel problema juos surasti.As dukra vedziau Dublino centre prie lietuviu parduotuves Vilnius-dublinas.Kaip juos surast nezinau, info apie juos niekur neradau , tiesiog netycia ant jo uzpuoliau.Nebent ten gal nuejus galima butu suzinot kur yra dar tokiu darzeliu, nor kazi.
Darzelius lankem ir ieskojau deje centre ir pietineje miesto dalyje, tai nelabai kuom galiu padet kas gyvena kitoje dublino dalyje 4u.gif

labukas,gal galetumete pasakyti kur tiksliai yra ta parduotuve VILNIUS-DUBLINAS,nes as zinau tik Lituanica prie turgelio,mes ir gyvenam beveik centre,labai ydomu butu suzinot apie darzelius,mano dukrytei 2 metukai beveik
Papildyta:
tiesa,buvom helf cente,bet ten kazkaip keistai,nieko nezino apie nemokamus darzelius,kas liecia pagalba emigrantams ir nelabai ten noriai suteikia info
Atsakyti
QUOTE(dile14 @ 2011 05 01, 01:03)

tiesa,buvom helf cente,bet ten kazkaip keistai,nieko nezino apie nemokamus darzelius,kas liecia pagalba emigrantams ir nelabai ten noriai suteikia info

Mes irgi buvom health centre, dave dziausia darzeliu sarasa, baby"iams, ir vyriasniems, toliau jau reikia skambintis patiems ir klausinetis. o del nemokamu darzeliu, tai man sake sesele is health centro, kai vaikui check-up dariau g.gif vadinas tokiu tikrai turetu buti..
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2011 04 09, 17:47)
o kaip ten del tu vienu nemokamu metu?? visuose darzeliuose tai galioja, ar ne?

kol kas yra vieni nemokami metai vaikuciams nuo 3,3men berods iki 4,6men g.gif bet cia tik po 3val.i diena preeshool 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarine33 @ 2011 05 01, 19:52)
kol kas yra vieni nemokami metai vaikuciams nuo 3,3men berods iki 4,6men g.gif bet cia tik po 3val.i diena preeshool 4u.gif

Dar priklauso kada vaikutis gimes. Jei "nelabai laiku", tai tik keli menesiai nemokami gaunasi. cia galima pasiziureti nuo kada iki kada vaikiukas gali lankyti mokyklele nemokamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedulia: 01 gegužės 2011 - 21:05
QUOTE(Milux @ 2011 04 08, 12:56)
Sveikos mamytes,na del nemokomu metu tai vaikutis gali nuo rugsejo eiti metus, bet jai sekancius metus jis prades lankyti mokykla.Reiktu susirast darzeli ir uzsirasyt is anksto.
Nedulia, mano vaikai ejo i darzelius ir mokamus ir nemokamus metus tuos.Kas konkreciai tave domina.Mokami darzeliai yra nuo 3 menesiu, nuo 6 menesiuku.Grupes(priklausomai nuo darzelio) buna nuo ryto iki vakaro, 5 dienas savaiteje, galima puse dienos 5 dienas , 3 , 2 dienas per savaite.Kaina aiskus atitinkamai mazeja.Dauguma darzeliu reikalauja uzstato 1 men.mokescio.Jai vaikas susirgo ar isvaziavot atostogu , deje uz darzeli reikia vistiek moketi.Renkantis darzeli, aiskus reikia ten nueit apziuret grupes, atkreipt demesi i vaikus, ka jie veikia, butinai pasiskaitykite meniu.Seip darzeliuosioa gamina sviezu maista, bet buvau susidurusi su tokiu meniu - spagety, curry, pica blink.gif
Na klausk kas konkreciau domina.Dar yra darzeliu kur jai esi ant socialo tai taiko nuolaidas , beje daznai tokie buna daug geresni nei visiskai privatus, daugiau veiklos, atsakingiau viskas.

kaip suprast socialas ,as nedirbu ,vyras dirba ,gaunam pasalpa uz vaika ta 140 euru ir viskas . db dukriukui metukai eisiu dirbti 3 men ir po to neaisku ,ka tokioj situacijoj daryt ? gal eit i darbo birza uzsiregistruot i ta fas ,nzn nes pajamos nu gaunas 2000 i men bet viska atskaiciavus ,nieko dauk net neiseina vaiko i darza vest ,o as noriu dirbti ...
gal duosi kokiu patarimu 4u.gif

ai cia jauciu visur reik kaip suprantu susimoki uz men ir jei serga tai niekas negrazina tu pinigu ?
ir pvz esu girdejus kad galima kazkokiadali susigrazinti per reveniu man rods uz darzeli kaip ir uz nuoma ,darbo mokescius ,ar cia puga ? g.gif

buciau dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Lekenti, socialo reiskia jai tu esi ant socialo, gauni kazkokia tai pasalpa is jo, pinigelius uz vaika i tai neskaitoma nes juos gauna visi ir cia pinigeliai vaikui o ne socialo ismoka.Kai gauni socialine parama dar isduoda ir soc. kortele.Taip kad jum tai niekaip neatitinka.
Darzeliuose nesvarbu ar vaikas serga, ar atostogu isvaziave turi moketi visada.
Jusu situacija nera bloga toli grazu, bet suprantama kad norisi geriau, deje i darzeli vest vaiko ci anegali sau leisti labai daug seimu taip kad....Kam labai reikalingos papildomos pajamos iesko kitu budu, samdo auklytes, atsiveza artimuosius.
O del susigrazinimo uz darzeli pirma kart apie tai girdziu g.gif bet gal ir yra, na gal kas zinos tai parasys, butu idomu suzinot.Bet kadangi darzialiai cia privatus nelabai noreciau tuom tiketi, nors...
Atsakyti
sveikos,
uz darzeli dalies pinigu susigrazinti negalima. nieko per revenue apie tai nera.
bet yra keletas community creches (darzeliai), kur vaikuciams daug pigiau kainuoja, jei ant seima ant socialo sedi. pvz musu rajone yra darzelis, kur savaite kainuoja 17e blink.gif o jei as dirbanti noreciau savo maziu vesti, tada man kainuotu 170e blink.gif doh.gif bet patikek, jei tik darzelis pigesnis, tai ir eile keletas metu. mes taip laukem su maze savo, tai kol eile priejo, ji mokykla pradejo doh.gif
o jei ketini dirbti, bandyk derinti su TB, gal skirtingais shiftais gautusi. pvz mes taip susidelioje, kad as dirbu rytais, MB vakarais, tai apsieinam be darzelio. na, visada sis tas nukencia, bet ieskai kompromisu. 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, mes nuo rugsejo norim pradet eit i antra klase, rugpjucio pabaigoj atskrendam, gal kas galit patarti kur pirmiausiai kreiptis, ka daryti....panikoj as.....pirma klase baigem lietuvoj unsure.gif
Atsakyti