Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

Tai jei gauni į sąskaitą, gal nieko ir nereikia g.gif:
O tu laiško prieš kokį mėn negavai, dėl tos kortelės? Jei negavai, gal ir nereik?
Pasiėmiau tą kortelę šiandien, sakė pinigus rugpjūčio 14 duos thumbup.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valkirija: 31 liepos 2006 - 22:06
Jau issiaiskinau,ka i saskaita veda child benefit,tai ir ta ten perves...
Atsakyti
4u.gif Mamytes,kiek mokat auklytei i valanda?
Atsakyti
QUOTE(Valkirija @ 2006 07 31, 01:27)
Tai kaip jums su darželiais reikaliukai?  bigsmile.gif
Aš tai labai patenkinta darželiu, kurį Margiris lanko. Ir vaikšto jis noriai, ir išmoksta tikrai daug... Galėtų tik pietukų pamigdyt, nors dabar jau pripratom be pietų miego  visą dieną išbūt, tik tenka vakare anksti guldyt. Kas nėr blogai, patiems vakaras ramesnis...  thumbup.gif

o kiek laiko praleidžia daržely Margiris? kiek mokat?
mano mažajai labai reikia vaikų, Lietuvoje ji lankė darželį. čia nueiname tik į vaikų aikštelę, tai kol paskutinis vaikas iš jos neišeina, tai ir ji neina namo doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,turbut busiu dar viena mama kuri nori viska zinoti apie vaikuciu iki 3m reikaliukus Airijoje.Mes atvykom s.m.vasari viska uzpildem ka tik zinojom.Vyras,as ir 2sunus JAU turim PPS.O tu pinigeliu dar niekas neduoda,t.y. viska uzpildem ,kai tik atvykom,bet daugiau jokio laisko schmoll.gif negaunam.Man jau darosi liudna.Kur reik skambinti,kad jiems priminti,ar pasiteiraut ,gal mus cia ir pamirso,butu nenaujiena verysad.gif
Atsakyti
ziurint kur jus gyvenat?Kokiam mieste,ir auklyte norit turet ateinancia i namus,ar vaikuti vesti pas ja.As pati priziurejau 2 vaikucius,juos man atvesdavo.Vienas budavo iki pietu,kitas iki vakaro,bet miegodavo nuo pietu,tai uz kiekviena po 20euru,manau nedaug.

Papildyta:
Mielos mamos 4u.gif ,mane domina visokia informacija apie vaikuciu darzelius esancius netoli Corko.Lauksiu is visu ziniu,informacijos,is anksto dekoju 4u.gif
Papildyta:
Vaikutis2,5-3m amziaus i diena 20 euru.

Papildyta:
Gal gali issiduoti kuriam mieste jus ta darzeli lankot? blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(rududu @ 2006 08 30, 12:32)
ziurint kur jus gyvenat?Kokiam mieste,ir auklyte norit turet ateinancia i namus,ar vaikuti vesti pas ja.As pati priziurejau 2 vaikucius,juos man atvesdavo.Vienas budavo iki pietu,kitas iki vakaro,bet miegodavo nuo pietu,tai uz kiekviena po 20euru,manau nedaug.

Papildyta:
Mielos mamos 4u.gif ,mane domina visokia informacija apie vaikuciu darzelius esancius netoli Corko.Lauksiu is visu ziniu,informacijos,is anksto dekoju 4u.gif
Papildyta:
Vaikutis2,5-3m amziaus i diena 20 euru.

Papildyta:
Gal gali issiduoti kuriam mieste jus ta darzeli lankot? blush2.gif

Noriu informuoti,kam idomu,mes isigijom MEDICINOS KORTELES 1m visai seimai.Seimoj tik vyras dirba,asmazylius auginu,tad pagal musu seimos pajamas mums dave jas l. lengvai. rolleyes.gif Kreipemes ju,todel,kad per pusmeti jau 2k susidurem su ligonine doh.gif ,o moket visur reikia.
Atsakyti
mano mažoji jau lanko darželį thumbup.gif
mes Sligo mieste, lanko Montesori grupę, kol kas tik tris dienas po tris valandas, mokam 195 eu už mėnesį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airara*: 09 rugsėjo 2006 - 14:46
QUOTE(airara* @ 2006 08 15, 09:29)
o kiek laiko praleidžia daržely Margiris? kiek mokat?
mano mažajai labai reikia vaikų, Lietuvoje ji lankė darželį. čia nueiname tik į vaikų aikštelę, tai kol paskutinis vaikas iš jos neišeina, tai ir ji neina namo  doh.gif

Margiris eina pusdieniui, maždaug 5-6 val. Moku 90eu per sav, maistas įeina į kainą, nieko su savim neštis nereikia.
Šiaip kainos priklauso nuo vietos - miestuose brangesni darželiai, ir dar kiekvienas darželis savo kainas nusistato, taip kad geriausia tiesiog apskambinti ar užeit į esančius netoliese ir išsiklausinėt.
Atsakyti
Sveikos. Na as vaikucio dar neturiu, taciau pati dirbu darzelyje. Tai va- tokios kainos kurias aptarinejate yra tik valdiskuose darzeliuose.pvz. pas mane yra privatus, beveik dublino centre. tai cia kainos uz full time montessori - 740euru doh.gif Kas liecia vaiko gerove, as pati tai geriau vesciau savo atzala i darzeli airiska nei auklytei patikeciau. Cia labiau kontroliuojama viskas, vaikai yra ugdomi, kvalifikuoti darbuotojai. thumbup.gif Na cia tik is mano patirties.
Atsakyti
tai jei mažoji eitų full time, tai tiek ir būtų kaip rašai, bet ji eina tik po 3 val. 3dienas, tai ir kaina atatinkama ax.gif
aš patenkinta, kad ji noriai vaikšto į darželį, tačiau aplinka man Lietuvos darželio labiau patikdavo, čia kažkaip jie neitin į tvarką dėmesį kreipia. Mūsų lankomas darželis nuosavame name įrengtas, tai kažkaip neįprasta ir atrodo, kad vaikams erdvės trūksta, kambariai visai nedideli g.gif
Atsakyti
Faktas, kad čia viskas kitaip nei LT. Man tai nelabai patinka, kad jų pietų miegelio neguldo. Margiris pavargsta taip. kad vakare lūžta 8val, o jei kur nors važiuojam su mašina tai ir anksčiau doh.gif Ir jau pavakare su juo susišnekėt neina, būna irzlus pavargęs.
O dėl tų kainų, kaip sakiau, priklauso nuo to, kur gyveni. Aš gyvenu kitam Airijos gale nei Dublinas, ir miestukas mano nedidelis, tai ir kainos automatiškai mažesnės net ir privačiuose darželiuose su montessori.
Atsakyti
[quote=Valkirija,2006 09 17, 23:35]
Faktas, kad čia viskas kitaip nei LT. Man tai nelabai patinka, kad jų pietų miegelio neguldo. Margiris pavargsta taip. kad vakare lūžta 8val, o jei kur nors važiuojam su mašina tai ir anksčiau doh.gif Ir jau pavakare su juo susišnekėt neina, būna irzlus

Kas liecia erdve, tai yra nustatyti airijos vyriausybes detalus reikalavimai kuriu turi laikytis darzeliai. Is Health Board 1 kart i metus ateina patikrint ar viskas pagal normas. Bijau pameluoti, bet lyg vienam vaikui turi buti 2,2kv.m. Kiek vaiku kambari, is tiek reikia sudauginti tongue.gif Siaip as del to tai tikrai sutinku, na bet Lietuvoje buvome irgi prate prie dideliu tarybiniu laiku klasiu doh.gif
Cia taip pat nera auklyciu ir aukletoju. Visi darbuotojai yra "aukletojos". Ir cia velgi yra normos. Monteseoriu 1mokytoja:8vaikais, nuo 12men iki pre-montessoriu 1:6 O beibiuku tik 1:3.
Taipogi kas liecia pokaicio miega tai pirma kart girdziu kad neguldo unsure.gif Pas mus tai montesoriai tai neina miegoti, bet jei tevai isreiskai pageidavima- no problem, juos nuvedame pas toddleriu pokaiciui. Tiap pat tevai pasako kiek galima leist miegot, pvz didesniem nori tik1 val ar 30min,mazesniems iki 2 val. Ar meginot prasyti kad leistu pamiegoti pokaituko su kita grupe?
Taip pat susiduriam su daznai iskylanciu tevams-uzsienieciams klausimu- ar reikia moketi uz darzeli kai vaikas atostigauja ar susirgo. Atsakymas- taip. Juk kie neisvarys staffo namo nes vaikai atostogauja doh.gif NA as tai suprantu kad cia dideli pinigai, o lietuvoje galedavai atnest pazyma ir atleisdavo nuo mokescio, kuris beje yra simbolinis
Atsakyti