QUOTE(sizike @ 2008 05 22, 11:59)
pff... jei siuvinėju mažą darbelį, kur spalvas renkuosi pati pagal fantaziją, tai bilekokiais turimais siūlais siuvinėju, maišau DMC su Madeira, su Anchoru, viskoziniais, šilkiniais - kokiais tik širdelė geidžia (dažniausiai man taip yra dėl to, kad mano siūlai laikomi bais netvarkingai, visi vienam maiše ir dažniausiai jau net nebežinau, kur kokios firmos

) bet jei reikia konkrečiam didesniam darbui, kur daug spalvų ir perėjimų, siuvinėju tais siūlais, kuriuos rekomenduoja schemos kūrėjai.
klausykit, aš čia tokiu klausimu. siuvinėju dabar darbą ant lino... ir pastebėjau, kad esu žiopla nemokėtoja skaičiuot

jei tik man reikia paskaičiuot 5 langelių į viršų ir 4 į šoną tarpą, tai iškart ne ten nuskaičiuoju, pradedu siuvinėt, o po to tenka ardyt

nors skaičiuoju ne po vieną kartą

ką daryt?

nes šitas paveikslas užsiuvinėtas ne pilnai ir vietomis gan nemaži tarpai tarp siuvinėtų vietų

gal yra koks stebuklingas skaičiavimo būdas?
stebuklingo skaiciavimo budo reikejo mokintis pradinese klasese

O siaip as pvz. turiu nusipirkusi specialu isplaunama markeri siuvinejimui ir susibraizau langeliai 10*10, na cia manau dauguma taip daro ir tada nepasimeti
Papildyta:
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 22, 10:22)
Ačiū labai labai už schemutes

Dabar tik siuntinio laukiu su kanva
O gal kuri esate siuvinėjusi staltiesę? Mane irgi Kalėdinės domintų, o būtent, kaip ten apskaičiuoti reiktų centrus visokius, ant kokios medžiagos siuvinėti ir pan. kasiulai.lt nusipirkau gabaliuką lino, bet ten visi gabaliukai tokie nedideli, apie 50x50 cm, o aš noriu gi staltiesės didelės
Pasidalinkit staltiesių siuvinėjimo patirtimi
o man tai stebuklas nutiko si menesi, tvarkiau mamos kaip sakoma "pasoginius" rakandus ir radau pora staltiesiu su spec. siuvinejumui skirtumos vietomis, tai is dziaugsmo galvojau numirsiu, pasiroda kazkada gal pries 20 metu, ji jas pirko Baltarusijoje. Aisku abi padovanojo man, tai maniau mirsiu is dziaugsmo, dabar turbut tokiu staltiesiu neipirkciau