Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas

Ačiū labai labai už schemutes 4u.gif Dabar tik siuntinio laukiu su kanva blink.gif

O gal kuri esate siuvinėjusi staltiesę? Mane irgi Kalėdinės domintų, o būtent, kaip ten apskaičiuoti reiktų centrus visokius, ant kokios medžiagos siuvinėti ir pan. kasiulai.lt nusipirkau gabaliuką lino, bet ten visi gabaliukai tokie nedideli, apie 50x50 cm, o aš noriu gi staltiesės didelės blink.gif
Pasidalinkit staltiesių siuvinėjimo patirtimi mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 22, 10:22)
O gal kuri esate siuvinėjusi staltiesę? Mane irgi Kalėdinės domintų, o būtent, kaip ten apskaičiuoti reiktų centrus visokius, ant kokios medžiagos siuvinėti ir pan. kasiulai.lt nusipirkau gabaliuką lino, bet ten visi gabaliukai tokie nedideli, apie 50x50 cm, o aš noriu gi staltiesės didelės  blink.gif

Norint surasti centrą reikia perlenkti medžiagą į keturias dalis (ta prasme du kartus) ir taip surasi centrą smile.gif
O jei ieškai didelio gabalo lino, tai reiktų nueiti į Burda parduotuvę (Vilniuje - Trakų gatvėj), ten jį karpo. Tik vat kaina - metras virš 100 lt rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bugyte: 22 gegužės 2008 - 09:48
QUOTE(bugyte @ 2008 05 22, 10:48)
Norint surasti centrą reikia perlenkti medžiagą į keturias dalis (ta prasme du kartus) ir taip surasi centrą  smile.gif
O jei ieškai didelio gabalo lino, tai reiktų nueiti į Burda parduotuvę (Vilniuje - Trakų gatvėj), ten jį karpo. Tik vat kaina - metras virš 100 lt  rolleyes.gif

Ir kasiulai.lt yra karpomo lino. Baltas ir natūralios spalvos. Bet Burdoj pačiupinėti galėtum rolleyes.gif O kaina lino praktiškai visur gaunasi daugiau negu 100 lt metras ax.gif
Atsakyti
Dar pridursiu, kad burdoj tik baltas buvo... (lankiausi ten prieš nepilną mėnesį) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lazdyniete @ 2008 05 21, 17:49)
Noriu paklaust jūsų kelių klausimėlių, kadangi čia matau jau lankosi siuvinėjimo profesionalės  smile.gif . Taigi klausimėliai: ar tame pačiame siuvinyje galima naudoti skirtingų firmų siūlus? Kokių firmų siūlus jūs naudojate?

pff... jei siuvinėju mažą darbelį, kur spalvas renkuosi pati pagal fantaziją, tai bilekokiais turimais siūlais siuvinėju, maišau DMC su Madeira, su Anchoru, viskoziniais, šilkiniais - kokiais tik širdelė geidžia (dažniausiai man taip yra dėl to, kad mano siūlai laikomi bais netvarkingai, visi vienam maiše ir dažniausiai jau net nebežinau, kur kokios firmos hihihi.gif ) bet jei reikia konkrečiam didesniam darbui, kur daug spalvų ir perėjimų, siuvinėju tais siūlais, kuriuos rekomenduoja schemos kūrėjai.

klausykit, aš čia tokiu klausimu. siuvinėju dabar darbą ant lino... ir pastebėjau, kad esu žiopla nemokėtoja skaičiuot doh.gif jei tik man reikia paskaičiuot 5 langelių į viršų ir 4 į šoną tarpą, tai iškart ne ten nuskaičiuoju, pradedu siuvinėt, o po to tenka ardyt doh.gif nors skaičiuoju ne po vieną kartą doh.gif ką daryt? g.gif nes šitas paveikslas užsiuvinėtas ne pilnai ir vietomis gan nemaži tarpai tarp siuvinėtų vietų doh.gif gal yra koks stebuklingas skaičiavimo būdas?
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 21, 14:59)
Aš irgi vis noriu prisiuvinėti dovanų visiems, o kai išsiuvinėju, tai pagailsta, tada ką nors maximoj nuperku dovanų, o paveiksliukus pasilieku sau  lotuliukas.gif  (nu, beveik taip)

Prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 05 22, 11:59)
pff... jei siuvinėju mažą darbelį, kur spalvas renkuosi pati pagal fantaziją, tai bilekokiais turimais siūlais siuvinėju, maišau DMC su Madeira, su Anchoru, viskoziniais, šilkiniais - kokiais tik širdelė geidžia (dažniausiai man taip yra dėl to, kad mano siūlai laikomi bais netvarkingai, visi vienam maiše ir dažniausiai jau net nebežinau, kur kokios firmos hihihi.gif ) bet jei reikia konkrečiam didesniam darbui, kur daug spalvų ir perėjimų, siuvinėju tais siūlais, kuriuos rekomenduoja schemos kūrėjai.

klausykit, aš čia tokiu klausimu. siuvinėju dabar darbą ant lino... ir pastebėjau, kad esu žiopla nemokėtoja skaičiuot  doh.gif jei tik man reikia paskaičiuot 5 langelių į viršų ir 4 į šoną tarpą, tai iškart ne ten nuskaičiuoju, pradedu siuvinėt, o po to tenka ardyt  doh.gif nors skaičiuoju ne po vieną kartą  doh.gif ką daryt?  g.gif nes šitas paveikslas užsiuvinėtas ne pilnai ir vietomis gan nemaži tarpai tarp siuvinėtų vietų  doh.gif gal yra koks stebuklingas skaičiavimo būdas?

stebuklingo skaiciavimo budo reikejo mokintis pradinese klasese lotuliukas.gif lotuliukas.gif O siaip as pvz. turiu nusipirkusi specialu isplaunama markeri siuvinejimui ir susibraizau langeliai 10*10, na cia manau dauguma taip daro ir tada nepasimeti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 22, 10:22)
Ačiū labai labai už schemutes 4u.gif  Dabar tik siuntinio laukiu su kanva  blink.gif

O gal kuri esate siuvinėjusi staltiesę? Mane irgi Kalėdinės domintų, o būtent, kaip ten apskaičiuoti reiktų centrus visokius, ant kokios medžiagos siuvinėti ir pan. kasiulai.lt nusipirkau gabaliuką lino, bet ten visi gabaliukai tokie nedideli, apie 50x50 cm, o aš noriu gi staltiesės didelės  blink.gif
Pasidalinkit staltiesių siuvinėjimo patirtimi  mirksiukas.gif  4u.gif  4u.gif

o man tai stebuklas nutiko si menesi, tvarkiau mamos kaip sakoma "pasoginius" rakandus ir radau pora staltiesiu su spec. siuvinejumui skirtumos vietomis, tai is dziaugsmo galvojau numirsiu, pasiroda kazkada gal pries 20 metu, ji jas pirko Baltarusijoje. Aisku abi padovanojo man, tai maniau mirsiu is dziaugsmo, dabar turbut tokiu staltiesiu neipirkciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etaeta: 22 gegužės 2008 - 11:14
QUOTE(etaeta @ 2008 05 22, 11:14)
stebuklingo skaiciavimo budo reikejo mokintis pradinese klasese  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O siaip as pvz. turiu nusipirkusi specialu isplaunama markeri siuvinejimui ir susibraizau langeliai 10*10, na cia manau dauguma taip daro ir tada nepasimeti  mirksiukas.gif

kur ten su markeriu liną braižysi doh.gif schmoll.gif be to aš prieš braižymus, nes jau ne vieną kartą buvo, kai mergina darbelį susibraižo, o po to nebeišsiplauna - darbas gražus ir daug reikės dirbti, kol pabaigsiu, tad tikrai nerizikuosiu sugadinti jo schmoll.gif geriau skaičiuosiu kaip moku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2008 05 22, 12:14)
stebuklingo skaiciavimo budo reikejo mokintis pradinese klasese  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O siaip as pvz. turiu nusipirkusi specialu isplaunama markeri siuvinejimui ir susibraizau langeliai 10*10, na cia manau dauguma taip daro ir tada nepasimeti  mirksiukas.gif

mergaitės, aš ant lino nesiuvinėjus dar, dėl to irgi noriu paklausti - tie langiukai matosi taip pat ryškiai kaip ant kanvos? Na, suprantu, kad jie kitokie yra, bet tikriausiai nėra sunku skaičiuoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedress @ 2008 05 22, 11:17)
mergaitės, aš ant lino nesiuvinėjus dar, dėl to irgi noriu paklausti - tie langiukai matosi taip pat ryškiai kaip ant kanvos? Na, suprantu, kad jie kitokie yra, bet tikriausiai nėra sunku skaičiuoti? ax.gif

ant lino nėr langiukų jokių schmoll.gif reik atsiskaičiuot po 2 siūlus kaip vieną langelį... o yra tokių, kurios ir per 1 siūlą siuvinėja blink.gif bet čia man jau per didelė užduotis
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 05 22, 12:22)
ant lino nėr langiukų jokių  schmoll.gif reik atsiskaičiuot po 2 siūlus kaip vieną langelį... o yra tokių, kurios ir per 1 siūlą siuvinėja  blink.gif bet čia man jau per didelė užduotis

4u.gif gal kada išdrįsiu nusipirkti ir išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedress @ 2008 05 22, 12:26)
4u.gif gal kada išdrįsiu nusipirkti ir išbandyti biggrin.gif

Isdrisk isdrisk, tikrai nera sunku mirksiukas.gif
Atsakyti