QUOTE(cute @ 2008 06 20, 14:58)
Dabar labai stengiasi nebijoti. Vis sako: "nebijok" pati sau. Tikiuosi tai praeis.
QUOTE(cute @ 2008 06 20, 15:43)
Būdingos. Periodais: tai mažiau, tai daugiau.
O kodėl klausi? Gal aš nežinau ir tai susiję su gyvūnų baime kažkaip
O kodėl klausi? Gal aš nežinau ir tai susiję su gyvūnų baime kažkaip

Klausiu todel, kad man jos tas pasakymas "nebijok" panasus i echolalija, pritaikant greiciausiai suaugusiuju pamokyma "nebijok". Ji nesako sau sio zodzio, ji tik pritaiko, ka jus jai sakot tokioj situacijoj.
Gal klystu, tiesiog toptelejo tokia mintis. Manisksis pries gerus metus, kai pradejo atsirasti vel kalba, taip pritaikydavo. Tipo striksi ant lovos ir sako "nestriksek ant lovos - negalima".
QUOTE(Alchemie @ 2008 06 20, 19:25)
Tai va merginos...ejau siandien pasiimti PPT isvadu ir psikalbejau su psichooge...nenuzdiugino..isvados..nu isvados:
Viskas bus gerai. Juk nenuleidai ranku, kai buvo sunku. Dabar gal sunku, kai pasako svetimas zmogus isvadas. Bet juk jam taviskis - eilinis vaikas. Cia kaip chiruragas, siandien ispjove apendiksa, rytoj zarnu isvarza ir t.t. Eilinis mazylis. Mums jie ypatingi ir vieninteliai. Va mes ir dirbam su jais.
Kaip as sakau - musu vaikams diagnozes nesvarbios, svarbios mums, nes mes suvokiam visuomenes reakcija i diagnoze.Reikia atsiriboti tikriausiai. Vaikai nuo to nelaimingesni netampa.
Dirbti ir dar karta dirbti. Aukstyn nosiuka. Tu - musu optimiste.
QUOTE(severina @ 2008 06 22, 16:29)
[color=red]va va, aš irgi apie tai galvojau: juk protas čia l.svarbu, jei jau Gamta nepagailėjo aukšto IQ, tai visos tos taisyklės ir normos negali būti neįkandamos.
Kažkokių subtilybių, pvz. žmonių nuotaikų nejautimas ir dėl to kylantis aplinkinių nepasitenkinimas veiksmu ar žodžiu "ne vietoj", apskritai empatijos stoka - autistų bėdos (jei gerai suprantu...), bet gi Tavo, Alchemie, vaikui autizmo nepripaišo....
Kažkokių subtilybių, pvz. žmonių nuotaikų nejautimas ir dėl to kylantis aplinkinių nepasitenkinimas veiksmu ar žodžiu "ne vietoj", apskritai empatijos stoka - autistų bėdos (jei gerai suprantu...), bet gi Tavo, Alchemie, vaikui autizmo nepripaišo....
Maniskiui taip pat jau nepaiso, bet oi kaip gerai suprantu Alchemie.
Gali taip buti. Ir ko tik negali buti - jau nebezinau.
Anksciau negirdejau tokios gausos sutrikimu. Netikiu, kad del to, jog pati maziau kreipiau demesi... Man atrodo statistika musa rekordus kasdien

QUOTE(in petto @ 2008 06 22, 18:06)
Pamatęs, kad jau niekaip nebegaus iš manęs viso dėmesio kaip anksčiau - juk tai fiziškai neįmanoma - pradėjo labai prašytis į lauką ir ieškosi ten pats draugų. Taigi dabar net išleidžiu jį vieną, o jis ten bando pats prisistrojinti prie vyresnių berniukų būrio. Aišku, aš sėdėdama namie nuolat seku pro langą kaip jam sekasi 

O cia man tai fantastika