Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 2 tema

QUOTE(medika @ 2008 07 28, 21:53)
Labai nervina kai patys artimiausi aiskina, kad nieko cia tokio, kad kaip medike nesikabineciau prie vaiko, ir neieskociau ligu

Puikiai suprantu - praejom si etapa. Tik maniskiai dabar jau supranta, padeda, kitaip reaguoja i "keistenybes". Ir draugai artimiausi zino. Nors turiu pripazinti, kad sunku buvo pasakyti, kad mano mazasis yra ypatingas.
Kitus jo elgesys arba atvirksciai ignoravimas - slapta sokiruodavo. O man peilis pasonen tokia zmoniu reakcija.
Baisiausi, kad man ne tik artimieji sake, jog kabinejuosi, ieskau li - man taip sake ir medikai. Tuomet ir pasimato, kokia stagnuota, inertiska musu visuomene.
Atsakyti
Mano vaiko pediatre kazkaip is viso nereaguodavo kai as sakydavau ar cia normalu, kad kalba dingo... Sakydavo nu palaukim, palaukim. Man kalbos dingimas ir progreso nebuvimas daugiau nei puse metu + kai kurie autistisko elgesio pozymiai nebuvo normalu. Tai nusiveziau maziu privaciai pas vaiku psichiatre S. Lesinskiene (buvo mano destytoja, tai zinojau, kad pas ja galima gauti atsakymus i musu susirupinima), gavau israsa. Tai kai nuosavai vaiko pediatrei po nosim pakisau - sakau va parasykit toki pati siuntima i VRC, tai parase...
Papildyta:
[quote=Alchemie,2008 07 29, 12:55]
medika, uzjauciu..siaip filmuku nerodymas turi savo tiesos, nes tai labai uzdaro vaika, jis gyvena Tv pasaulyje..

Tame ir piktumas, kad tie filmukai buvo rodomi labai retai ir dazniausiai kur nors sveciuose, kur jam nuobodu ir nera ka veikti + kad nebutu isteriju ir mama galetu bent arbatos isgerti. Nes taip jau yra, kad Arvydas nenoredavo nei su seneliais nei su kuom kitu bendrauti tik su manim. Tai gaudavau arba su juo prazaisti arba palikti prie filmuko kokiam geram pusvalandziui. Nes cia vel gi - seneliai nesuprasdavo "kaip vaikas toks neramus ir nenulipa nuo mamos, ir mamai neleidzia net arbatos isgerti"?... Tai visiems gal ir susidare ispudis kad jis tik filmukus ir ziuri. Bet kadangi gyvenam toli nuo mano artimuju tai kelioneje laptopu dirbadau as.. del to tas kompas ir keliaudavo is paskos.. O namuose mes kompa isnaudojam ne filmuku ziurejimui, o muzikos klausymui, nes Arvys labai megsta sokti ir dainuoti (aisku labai savotiskai biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medika: 29 liepos 2008 - 15:20
mes irgi pirma syki pas lesinskiene buvome..nes darzelio aukletojos labai norejo "sivadu", kai negavo tokiu, kokiu tkejosi, tai "ismete" is darzelio.Butent ji prima ir pasiule pasidometi kalbos raida.
medika..nu ka as tau galiu pasakyti..tik, kad tu zmoniu nepakeisi ir nieko jiems neirodysi...tegu kalba..zinaigi, sunys loja, o karavanas eina
Atsakyti
"Labai nervina kai patys artimiausi aiskina, kad nieko cia tokio, kad kaip medike nesikabineciau prie vaiko, ir neieskociau ligu"

--- jooo... Budavo grįžtu anksciau iš darbo, kad užsiimti su vaiku, o mama jį į lauką specialiai išvedusi. Nes ji ne tai, kad sakytų, jog nesikabinėčiau, bet sakydavo "norite iš vaiko padaryti žiniuonį. Arba norite invalido etiketę jam priklijuoti. Kam čia jį mokyti ir varginti, jeigu jis nenori. Ateis laikas - pats išmoks" Į visus mano bandymus kažką paaiškinti reaguodavo vienodai - "durniai tie medikai." Tas pats su savarkiškumo mokymu. Aprengtas, nurengtas, nupraustas ir pan...

Bet vat kai aplinkiniai nieko blogo neižvelgia, tai man linksmiau. Gal jis ir tikrai nelabai skiriasi nuo kitų tik prasčiau kalba...

Bet zinot as neseniai turejau dideli stresa. Padare man genetini kraujo tyrima ir pasake, jog yra didele rizika vienam is apsigimimu. Tada as pradejau galvoti, kad sunaus problemos lyginant su vaiku apsigimimais yra tikri niekai.
Laimei, jog paskui genetikai nuramino paziureje su echoskopu ir sake, jog turetu viskas tikrai buti gerai. Tai gal leido paziureti i problema is gerosios puses!
Atsakyti
skruzdeda..taip, prasciau kalba tai dar nera didele beda, tik gali ji iaaugti, netvarkant..o ir zmones pakui ima piktai reaguoti, bet nieko .dirbsi ir niekas paskui to ir nebepastebes. o kiek tau jau savaiciu? 4u.gif
Zinot..siaip esame mes uz kazka kaltos, kad gavome tokias pamokas..ir tiesiog reikia varkyti ir priimti toki isbandyma..
teisingai Pou rase..man irgi daznai kyla mintis, kodel vaiku namu vaikai, na visos tos didziosios problemos yra selpiamos akcijomis...paskaiciuotu koks kiekis vaiku negali mokytis, yra atstumti visuomenes del kazkokios raidos sutirkimo - normalus,ne neigalus, bet kitokie..ir kabo jie tarp siemos ir visuomenes..ir yra jie tos pacios visuomenes psichines sveikatos ir tolerancijos irodymas...kaip neigaliuosius ankciau ignoruodavo, taip ir tokius vaikus...
Atsakyti
Siaip as optimiste, randu ir jegu su juo dirbti showoff.gif ir kazkaip galvoju, kad viskas bus gerai rolleyes.gif Tik su ta visuomene reikia ismokti susiderint - juk kazkoks sprendimas tikrai yra ir tikiuosi ji rasti drinks_cheers.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif haha medika drinks_cheers.gif as atrodo jau radau..bet tai turejo dauzyti per galva kiek kartu ir manau dar dauzys..kiekvienoje situacijoje turi rasti savo iseiti ir moketi ja primti...o mamos, kurios dirba, yra aukso vertes..nes kiekmamu ntnemato, kad vaikui reikia pagalbos, kartais tokios minimalios...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2008 07 28, 15:44)
Mergaites, o kiek jus mokat logopedems uz pamokeles, kiek pamokeles trunka  ax.gif
I a.z., jei galit  4u.gif

VRC pusvalandis kainuoja 28 Lt. Kitur niekur nebandem.
Atsakyti
Skruzdeda, o tu jau zinai, kad bus mergaite, ar tik tikites? Ech..kaip faina...
Mano vaikis vakar skruzdeles namie pamates, susirupines sako: mums reikia skruzdeno (tipo skruzdedos) tai prisiminiau tavo nika 4u.gif
Atsakyti
Skruzdeno??? Cha cha! Tai jis zino toki gyvuna kaip skruzdeda thumbup.gif thumbup.gif

Aha, su echoskopu ziurejo ir sake, jog greiciausiai bus mergaite!
Tai ir parasiau, kad laukiam mergaites thumbup.gif Nors iki siol buvau apsiskaiciavusi ir isitikinusi, kad laukiuosi tikrai berniuko.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 07 30, 18:01)

bigsmile.gif Sveikinam 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 07 30, 17:01)
Skruzdeno??? Cha cha! Tai jis zino toki gyvuna kaip skruzdeda  thumbup.gif  thumbup.gif

Tai ir parasiau, kad laukiam mergaites  thumbup.gif  Nors iki siol buvau apsiskaiciavusi ir isitikinusi, kad laukiuosi tikrai berniuko.

4u.gif wub.gif Sveikinam thumbup.gif nestuke.gif
Atsakyti