Įkraunama...
Įkraunama...

Giliųjų venų trombozė

Sveikutės likimo draugės...
Naujos nerašo, tai tikiuosi, kad šia sergančių liga sumažėjo.
Aš norėjau pasiteirauti ar turėčiau sunerimti???
Kairės kojos trombozė ir plaučių tromboembolija įvyko prieš beveik jau 4 metus. u metu pradėjo s Lyg viskas jau nusistovėjo, bendra savijauta nebloga, na dėl kojos tinimų kažkaip pripratau.
Tik pastaruoju metu pradėjo skaudėti sėdmenyse toje pusėje kur kairė koja. Kraujosruvos nėra, sumušti negalėjau, o skausmas, jau daugiau nei savaitę, kai paspaudi tą vietą.
Atsakyti
Sveikos, uzejau cia rasti bendraminciu smile.gif kaip gyvenate? Kaip sveikatos? Taip ramu cia smile.gif
Papasakosiu apie save. Pries daugiau nei metus pagimdziau dukrele, 3 sav. Po gimdymo susirgau giliuju venu tromboze ir tromboflebitu, paskutini karta tirtis buvau lapkriti, blauzdoje sake jau istirpo, liko slaunyje ir dubens srity. Dabar eisiu geguzes vidury, labai tikiuosi kad bus istirpe.. Bet kazkaip abejoju.. Nors kojos vienodo storumo taciau pavaiksciojus be kojines iskart koja tamseja, keicia spalva. Voztuvai sake sveiki, ar gali buti kad jie istirpo ir koja tiesiog melynuoja? Ka sako jusu praktika? smile.gif galvojam su vyru kad noretume antro leliuko, baimes daug, bet noro irgi netruksta. Kaip jus? Ar yra tokiu kurios laukesi ir viskas super? Pasidalinkit savo patirtimi smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(*Amila* @ 2013 09 14, 23:15)
Labas vakaras. Turim didelį širdies skausmą, mamai kitą savaitę turi operuoti aklojoj žarnoj auglį. Pas ją giliųjų venų trombozė. Tai didelė baimė, kad operacijos metu ar po jos nesusidarytu kur krešuliai. Raminu save, kad medicina tikrai toli pažengusi ir viskas bus gerai, bet va širdgėlos nuramint neišeina. Gal esat kuri buvusi susidūrusi su panašia situacija?
Dar.. po operacijos kurį laiką skystins kraują vaistais, o ar nebus taip, kad juos nutraukus, gali pradėt susidaryt krešuliai?

Sveiki, nors seniai rasete, gal matysite zinute. Kaip jusu mamai praejo operacija????
Mano mamai irgi giliuju ventu tromboembolija, buvo naujas kresukys nedidelej kraujagyskeje ir plauciuose. Siuo metu gydoma ligonineje. Leido orfarina, dabar geria Eliquis.
Gydytojai itaria, kad jai trombus sudaro is naujo ir is naujo gimdos vezys, kuris neseniai nustate. Operuoti reikia gimda, bet bijo operuot... o kol neoperuoja, tol nauji kresuliai ... uzdaras ratas...
Esam nevilty, nes ir vezys jau gali buti isisenejes, pas onkologus dar nebuvome, nes neisleidzia vis is ligonines del tdombu. Bet jau yra viktis,kad sia savaite paleis.
Man tik keista,kodel jie renkasi neoperuoti. Nsuorantu,kad rizika didele, bet siais laikais...
Atsakyti
Sveikos. Rašau čia pirmą kartą, labai tikiuosi jūsų patarimo.

Man 27 metai, esu negimdžiusi moteris. Prieš kelias savaites pradėjau gerti KT dėl ciklo sureguliavimo. Ketvirtą dieną pastebėjau, kad lipdama laiptais dūstu. Tos pačios dienos vakarą, gulint lovoje, pradėjo tirpti koja, kartu su dideliu skausmu. Man skyrė antikoaguliantų.

Anksčiau, būdama 17, esu trumpai gėrusi kontraceptines tabletes taip pat dėl ciklo sureguliavimo. Tuomet po kelių dienų prasidėjo dusulio priepuolis ir teko važiuoti į ligoninę. Gydytoja sakė, kad man jokiu būdu negalima gerti hormoninių tablečių, bet nieko daugiau neaiškino, tad (kvailai) pamaniau, kad nieko blogo nenutiks. Kaip ginekologė, neišsiaiškinusi, šįkart paskyrė KT nesuprantu cry.png .

Kaip supratau, turiu trombofiliją. Vaikų niekada per daug nenorėjau, bet vis tiek tai buvo šokas, ypač kai maniau, kad visgi pasirinkimas mano. O dabar gydytoja labai atmestinai pasakė, kad "nori-rizikuok". Dabar tikrai abejoju, ar žaisčiau savo sveikata ar, neduok dieve, gyvybe.

Gal kas nors buvo panašioje situacijoje/panašaus amžiaus? Ar galite rekomenduoti gerą ginekologę (maniškė yra išgirta kaip viena geriausių Vilniuje, bet man liko labai blogas įspūdis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Madeline: 22 rugpjūčio 2016 - 16:09