Įkraunama...
Įkraunama...

Giliųjų venų trombozė

nepamenu pas kazkokia bobute buvau santariskese,lyg ir is M raides ta pavarde g.gif ir pas Sudika Grybo g-veje,bet abudu nieko gero nepasake..reikia laiko,bus matyt ir t.t. tik kojine israse ir pinigu palikau ..tiek tik naudos buvo..tiesa,prasiau kad padarytu ekoskopija,nedare,sako nera prasmes,(tada buvo 3 men.po trombozes),taip ir vaikstau...dariausi ekoskopija savo rajone,bet ziurejo eilinis chirurgelis,sake kirksnyje nematau trombo,o pakinklyje sedi..bet jau apteka kraujas ji..del maisto labai paprasta,ivesti zodzius i google "warfarinas ir maistas" ismes daug visko,ten visi produktai ir vaistazoles ir vaistai kuriu reikia vengti..as pradzioje labai sekiau maista,dabar valgau jau viske ir neziuriu i tas lenteles,nesamone beveik metus laikyt krauja 24% spa tirstumo..karta isipjoviau gerai,tai galvojau nukraujuosiu doh.gif ne kraujas,o vanduo beveik jau!!
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2011 05 05, 16:54)
nepamenu pas kazkokia bobute buvau santariskese,lyg ir is M raides ta pavarde g.gif  ir pas  Sudika Grybo g-veje,bet abudu nieko gero nepasake..reikia laiko,bus matyt ir t.t. tik kojine israse ir pinigu palikau ..tiek tik naudos buvo..tiesa,prasiau  kad padarytu ekoskopija,nedare,sako nera prasmes,(tada buvo 3 men.po trombozes),taip ir vaikstau...dariausi ekoskopija savo rajone,bet ziurejo eilinis chirurgelis,sake kirksnyje nematau trombo,o pakinklyje sedi..bet jau apteka kraujas ji..del maisto labai paprasta,ivesti zodzius i google "warfarinas ir maistas" ismes daug visko,ten visi produktai ir vaistazoles ir vaistai kuriu reikia vengti..as pradzioje labai sekiau maista,dabar valgau jau viske ir neziuriu i tas lenteles,nesamone beveik metus laikyt krauja 24% spa tirstumo..karta isipjoviau gerai,tai galvojau nukraujuosiu doh.gif ne kraujas,o vanduo beveik jau!!

Na, vakar daviau kraujuka, tai ir as nusiskystinau, as tai orientuojuosi pagal INR rodikli, tai 3.70 pas mane is, o turi buti tarp2-3. o su tuo spa, tai nezinau kiek procentaliai.....
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2011 05 06, 17:35)
Na, vakar daviau kraujuka, tai ir as nusiskystinau, as tai orientuojuosi pagal INR rodikli, tai 3.70 pas mane is, o turi buti tarp2-3. o su tuo spa, tai nezinau kiek procentaliai.....

oi labai jau nuskystintas blink.gif yra ir man taip buve,ne karta..as kazkaip i ta SPA ziuriu(aiskiau man biggrin.gif ),o pagal INR tai dabar laikau 1.5 panasiai,jau i ta tirstoka puse..kai pradedu jausti kad sunkeja koja,padidinu warfarino doze..
Atsakyti
Dar apie gyvą vandenį, mes pirkom tokį, ne su filtrais, gali ir sidabruotą gaminti kai sergi vietoj vaistukų galima naudot. O šiaip tai gyvas (šarminis) vanduo labai lengvai geriasi, nepajauti kaip stiklinė subėga smile.gif dėl to ir išgerti didesnį kiekį galima. Maistas labai turi reikšmės, bet aš ypatingai nesilaikau kažkokių dietų, valgau viską, tik saiko reikia ir tiek.
Atsakyti
o, mergaites, ziurekit, norejau paklaust blush2.gif
man, kaip jau ir minejau, taip pat buvo diognozuota giliuju venu tromboze kaip nestumo komplikacija. Atrodo viskas po gimdymo gerai, kraujas lyg ir susitvarke, trombu kaip ir nebera.. tik pastebejau, kad ta "sirgusi" koja taip ir liko ciut storesne. Cia normalu ? blush2.gif ar vel gali problemos but? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SaiMita @ 2011 05 11, 10:19)
o, mergaites, ziurekit, norejau paklaust  blush2.gif
man, kaip jau ir minejau, taip pat buvo diognozuota giliuju venu tromboze kaip nestumo komplikacija. Atrodo viskas po gimdymo gerai, kraujas lyg ir susitvarke, trombu kaip ir nebera.. tik pastebejau, kad ta "sirgusi" koja taip ir liko ciut storesne. Cia normalu ? blush2.gif  ar vel gali problemos but?  blink.gif

cia jau kaip ir "normalu"..retai kam grizta koja i ta pacia buvusia stadija..cia kaip liekamasis reiskinys..man koja per blauzda storesne 3.5 cm liko,ties slaunim ir nematavau,bet zinoma liko storesne...gal kazkiek per laika dar gali susitraukti,.bet kazi..as jau neturiu tokiu iliuziju unsure.gif
Atsakyti
Man truputėlį storesnė liko, bet nežymiai. Šiaip nešiojant spaudžiančia kojinę tai nelabai ir matosi o jei be jos tai patinsta pavaikščiojus. Man gydytojas sakė, kad galima po metų laiko (nuo trombozės pradžios) galima daryti tokias procedūras, daro turbūt masažo - grožio salonuose, kur turi aparatūros - tokį suspaudimą kojų, ten suspaustu oru kažkaip tai daroma, įkišus koją į tokią kaip ilgą kojinę - tai tos procedūros sumažina apimtį, bet aišku kainuoja viskas. Jei turite gerus gydytojus pasiteiraukit apie tai, gal patars kur daro ir kiek tai bus veiksminga jūsų atveju.

Aš nedariau, kažkaip nesureikšminau to, nėra tokio didelio skirtumo kad vizualiai matytųsi.
Atsakyti
Na, man tikrai "plika akim" nesimato, gal apie pora cm platesne slaunis. Jauciu, pvz kai maunuos siauresnes kelnes.. Sveikoji koja net laisvai apsinauba, o desinioji aptemptesne 4u.gif bet tikrai nera tiek, kap proceduras pirkciau smile.gif kai diagnozavo tromboze (pries 1,5m), serganti koja buvo net 8 cm storesne. Minejo gy lad gali ir visai nesusitraukt, bet aciu die viskas normaliai. Tik norejau pasitikslint ar tikrai ji storesne visam gyvenimui ir lieka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaiMita: 11 gegužės 2011 - 15:11
man matosi vizualiai be kojines,kad storene pati blauzda,aisku ir ant dzinsu jauciu,kad viena koja laisvai,o kita aptemta..bet vistiek nerizikuociau daryt kazkokias suspaudziamasias proseduras,neaisku kaip tai atsilieps venoms,kraujotakai ir t.t. juolab,kad tos venos po trombozes jau yra ne tokios ir ta koja bus visada lepesne,greiciau pavargs,patins..o man kai trombas liko sedet pakinklyje,tai as tikrai nedaryciau jokiu proceduru,nebent salia stovetu angiochirurgas ir sakytu pirmyn moterie biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms
Norejau paklausti,o ka naudojate apsisaugoti nuo nestumo?Ar galima detis hormonine spirale sergant venu tromboze? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andrita123: 02 birželio 2011 - 11:54
QUOTE(andrita123 @ 2011 06 02, 11:53)
Labas visoms
Norejau paklausti,o ka naudojate apsisaugoti nuo nestumo?Ar galima detis hormonine spirale sergant venu tromboze? smile.gif

As pries savaite dariausi sergancios kojos ekoskopija,tai gyd. klause ar nevartoju kokiu kontraceptiku,pasakiau kad ne(saugaus gumytemis),tai kelis kart pasake ir jokiu budu nevartoti!! g.gif zodziu iseitu, kad nelabai galima,nors manau reiktu konsultuotis kiekvienu atveju del tu kontraceptiku,gi spirale ir su hormonais yra,reiskia tirstina krauja..
Atsakyti
Turiu klausima vartojancioms orfarina - ar jums neslenka nuo jo plaukai?
Pastebejau, kad kai pradejau vartoti, mazdaug pries tris savaites, stipriai pradejo slinkti, net siaubas ima blink.gif
Gal kokiu patarimu zinot, kokiu priemoniu unsure.gif
Atsakyti