QUOTE(Ute @ 2008 09 03, 21:47)
Žinai, gal prieš metus sutikau savo pažįstamą mokytoją, kuris man atviru tekstu papasakojo, kad jam visiškai "nusišvilpt" ant mokinių, jų tėvų. Jam nerūpi ką apie jį galvoja mokiniai, nei kokios jų žinios, nei kokie jų poreikiai, nei kokios asmeninės psichologinės problemos.

Kai nesusilaikiusi paklausiau, o kaip su tokiu požiūriu jį dar laiko mokykloje: atsakė, kad direktoriai (jis dirba keliose mokyklose) maldauja jo pasilikti, sudaro pačias geriausias sąlygas, nes kitaip tie vaikai neturėtų jokių to dalyko pamokų.
O mano vienas pažystama mokytoja pasakė, kad jam dabar visiškai nusispjaut į tuos vaikus, kurie tipo turi na visokių probelmų dėl elgesio, sako aš pavargau kovoti, pavargau būti žeminama kitų mokinių akivaizdoje, man jie pasidarė dzin, tai neaėjo per vieną pamoką, aš žinau, kad yra klasėje vaikų , kuriems įdomi mano pamoka, kurie kažko siekia, domisi, nori mokintis, ir jiems aš vedu pamoką, jei tėvai nesusitvarko su savo vaiku, kaip aš galiu jį sutvarkyti, kaip galiu auklėti, aš jį galiu tik mokinti, ugdyti, auklėti turi tėvai. Manau čia alga ir kompetencija didelės reikšmės nevaidino, tiesiog mokytojas irgi žmogus. Reikia jį suprasti. Lengviausia savo auklėjimo spragas suversti mokytojui, auklėtojui. Jis neranda kelio į vaiką, o patys tėvai randa.
Aš GinteZZ labai palaikau ir linkiu sekmės, tačiau galvoju, jei ji būtų čia parašiusi, jog jos mažiukas pareina jau antra diena kažkokio vaiko apkandžiotas (dar blogiau jei grupėje kandžiojasi 2-3 vaikai),apstumdytas, auklėtoja nesužiūri, bemaž visi būtų pasipiktinę, ir sakę, kad būtinai kalbėk su auklėtoja, taip negalima, neleisk skriausti savo vaiko, o kai jos padarė taip, niekas nesako, kad tai yra blogai.
Kažkaip pas mus labai ginamos tų vadinamųjų kitokių (judrių, mušeikų, įkyrių,nemandagių, pašėlusių, neklusnių, piktybinių ir kt. ) vaikų teisės, sakoma jie kitokie, ką padarysi, reikia taikytis prie jų, bet kodėl sakykim tik jie turi teisę siausti, kodėl pamirštama, ramūs , mandagūs vaikai, gerąja prasme padūkę vaikai, nejaugi jie neturi teisės į ramybę, tylą, susikaupimą, gražų žaidimą, nejaugi dzin kaip jie jaučiasi.
Nepykit, noriu būti objektyvi