[quote=GinteZZ,2008 09 04, 14:47]
Tik ar tu Dar esi tokia labai tikra, kad pati mano vietoje nepražiopsotum? (sakei, kad mėgsti pažiūrėti iš kitos pusės, tai pažiūrėk ir atsakyk
[/quote
šito dalyko nepražiopsočiau, auginu du vaikus, vienas jau į paauglystę, nei vienas nesikandžiojo, nesimušė, ir nesimuša. Sakyčiau geri abu vaikai, dukra turi problemėlių, bet ne piktybinių, sūnus irgi , kartais papurkštauja, bet visa esme aš esu rami dėl jo.
[quote=Ute,2008 09 04, 17:40]
1.Suskaičiavau kelias pažįstamas mokytojas dirbusias su gatvės vaikais, narkomanais paaugliais (būtent mokė juos), asocialiais - ir nei viena jų nesiskundė, kad prasti vaikai...

Tiesiog yra problematiški vaikai, yra kitoks požiūris, kitokie tikslai, kitokie darbo metodai. Be abejo darbas nelengvas.
2.Va čia ir išlenda būtent kvalifikacijos klausimas. O mokytoją suprantu. Jeigu žmogui trūksta kvalifikacijos dirbti būtent su tokiais vaikais, kuriuos ji turi, tai ir rankas nuleidi, ir pavargsti ir nežinai ką daryti. O visų blogiausia, kad norinčiam nelabai ir yra kur tą kvalifikaciją įgyti.

Čia jau mokytojo niekaip neapkaltinsi.
3.O finansai (nors juos vis bandote nustumti į šoną) vis tik reikšmės turi. Elementariai, jei klasėje (turiu omeny pradinukus ar darželinukus) yra keli labai problematiški vaikai, tai mokytojos padėjėja gali padėti pasiekti, kad tie vaikai netrukdytų darbui ir sėkmingai interguotųsi. Jeigu... yra pinigų tokiam etatui ir jei kažkas sutinka dirbti už tuos pinigus.
[/quote]
1.Ji dirbo konkrečiai su gatvės vaikais, kaip suprantu ten problematiški vaikai ir viskas. Ji ėjo konkrečiai dirbti su tokiais, todėl ir požiūris normalus.
2. Nesutinku. Pradinukų mokytoja gali sau leisti pakariauti, jei užtruko lietuvių kalbos pamokoje, nespėjo baigti temos, ji gali paiimti dalį matematikos, nes bek viena beveik visus dalykus moko. Dabar paiimk praktiškai penktokų pamokas. Skambutis, lietuvių pamoka, 45 min. susėdo visi, ir pasidėjo -vienas rašinėja išsitraukęs telefoną žinutes, nors mokytoja liepė pasiruošti atsakinėjimui, kitas užleido muzikytę, yra tokių kurie žvengia gale , ir dar laido replikas, juokelius, kitas MP3 ausines laiko ausyse, ir taip iš 29 mokinių kokius 5 reikėtų drausminti, kaip manai kiek minučių ji užtruks, jei net yra nereguojama kai ji sako, vyresni dar ir pasiunčia ją, užtrukus tik po tris minutes prie kiekvieno ji sugaiš 15 min. pamokai liko 30 min. Tai tik paprastas pavyzdys, man kai papasakoja ką išdarinėja pamokose vaikai, tai siaubas. Prie ko čia mokytojos kvalifikacija. Ir dar tu pabandyk tokius vaikus nubausti, po pamokų palikti, sako mokytoja, nieko negaliu padaryti jiems, negaliu gi mušti, negaliu išvadinti, parašau dvejetą, kad tėvai sureguotų, tai kai sureguoja, tai bijau namo eiti, kai atvaro koks vos ne mafijozs ir pradeda reikšti vaiko teises, tai pasijuntu mažu vabalu. Ir noriu valytoja dirbti.
3. Pritariu, bet taip nėra ir kažin ar bus.
[quote=Ute,2008 09 04, 19:41]
Tiesiog hiperaktyvių vaikų net ir idealiai auklėdamas gali nepasiekti, kad jie sutilptų į "normas" ir netrukdytų kitiems vaikams grupėje. Kitą vaiką jie gali užgauti, nuskriausti net ir netyčia, neįvertindami savo aktyvumo, savo fizinės jėgos, netriukšmauti pamokoje jie kartais taip pat negali.
[/quote]
Sutinku, tik pastebėjau iš visų hiperaktyviais vadinamų vaikų , labai maža dalis yra tikrai hiperaktyvūs ir turi sutrikimų. Visus kitus taip vadina tėvai, kad paridengtų savo auklėjimo spragas, numestų atsakomybę nuo savęs. Jie nehiperaktyvūs, jie neauklėti, arba auklėti labai prastai. Dabar bet kokį blogai besielgiantį vaiką jau galima vadinti hiperaktyviu ir atlaidžiai žiūrėti į jo krečiamas šunybes-nu ką aš padarysiu, kad jis toks.