Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 10 28, 16:56)
Be to tos ašaraos greitai nudžius vos tik vaikas atsidurs namuose. O tada realybė pirmom savaitėm atrodo taip "ar aš išprotėjau ir ką aš čia veikiu su tuo vaiku".
Ir žinok kad adaptaciją praeis ne tik vaikas bet ir tu tau net vaiko kvapas turi būti savas  mano vyras juokiasi kad jam malonus tas sauskelnių ir šlapimo kvapas o pirmom dienom galvojo vaje ir kodėl aš turiu tam svetimam vaikui užpakalį
plauti

Sveikos!
As esu triju ivaikintu broliuku sesute. Mano tevai juos augina ir myli be galo, as taip pat. Gaila, kad esu ne su jais-uzsienyje, negaliu matyti kaip jie auga. Mes juos taip mylim kad negaliu net zodziais apsakyti.
Atsakyti
QUOTE(LG81 @ 2008 10 30, 13:31)
Sveikos!
As esu triju ivaikintu broliuku sesute. Mano tevai juos augina ir myli be galo, as taip pat. Gaila, kad esu ne su jais-uzsienyje, negaliu matyti kaip jie auga. Mes juos taip mylim kad negaliu net zodziais apsakyti.

Noreciau nors viena is ju pasiimti i uzsieni gyvent pas save. Gal kam taip buvo, parasykit? Idomu ar imanomas butu budas, juk as negaleciau buti kaip globeja, nes skaitausi kaip sesuo.
Atsakyti
QUOTE(LG81 @ 2008 10 30, 15:48)
Noreciau nors viena is ju pasiimti i uzsieni gyvent pas save. Gal kam taip buvo, parasykit? Idomu ar imanomas butu budas, juk as negaleciau buti kaip globeja, nes skaitausi kaip sesuo.

Įvaikintą broliuką nori pasiimti pas save?
Atsakyti
QUOTE(LG81 @ 2008 10 30, 14:48)
juk as negaleciau buti kaip globeja, nes skaitausi kaip sesuo.

Kodėl? Pilnamečiai giminaičiai gali būti skiriami globėjais.
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2008 10 30, 18:45)
Kodėl? Pilnamečiai giminaičiai gali būti skiriami globėjais.

smile.gif smagu tai girdet.
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 10 30, 14:36)
Įvaikintą broliuką nori pasiimti pas save?

taip. Bet cia tik dar svajos, net vyras dar nezino.
Atsakyti
QUOTE(LG81 @ 2008 10 30, 14:48)

O kam jums to reikia, jei jie laimingi augdami su jūsų tėvais? Kam skirti berniukus?
Atsakyti
QUOTE(LG81 @ 2008 10 30, 23:05)
taip. Bet cia tik dar svajos, net vyras dar nezino.

bandau įsivaizduoti kaip mano įvaikintą mergaitę nori pasiimti globai giminaičiai. Manyčiau net įstatymas šiuo atveju būtų ne jūsų pusėj. Trumpalaikei susitikimai, visai kas kita.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 31, 03:29)
bandau įsivaizduoti kaip mano įvaikintą mergaitę nori pasiimti globai giminaičiai.

Tavo įvaikintos mergaitės giminaičiais jau laikomi tavo giminaičiai, o ne jos bio šeima. Jei tau kas nors atsitiktų, pagal LT įstatymus, jos naujoji giminė turėtų globos pirmumo teisę.
Atsakyti
Man atrodo nebesusikalbat g.gif biggrin.gif Aš supratau kad LG81 yra ne bio sesute kurios brolius kažkas kažkur globoja, bet įseserė kurios tėveliai globoja tuos vaikučius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 10 31, 04:29)
bandau įsivaizduoti kaip mano įvaikintą mergaitę nori pasiimti globai giminaičiai. Manyčiau net įstatymas šiuo atveju būtų ne jūsų pusėj. Trumpalaikei susitikimai, visai kas kita.

Tavo vyresnė duktė, jau suaugusi ir užsienyje gyvenanti, o ne įvaikintos mergaitės giminaičiai smile.gif
Atsakyti
Noriu jusų patarimo, mielos globėjos. Savaitgaliais iš vaikų namų pasiimam globoti mergaitę. Turiu savo 4 vaikus. Štai su jais ir prasidėjo problemos. Pradžioje vaikai labai mielai ją sutiko, laukdavo, kada paimsim, net prašė, kad visam laikui paimtume. Mažylė, kuriai 4 m., ir dabar jos neišskiria iš kitų vaikų: ir padraugauja, ir pasipeša. Su Abigaile musų globotinė vienmetės, taip kad susidarugavo. O va berniukai... ypač antrasis dažani priekaištauja man, kad globotinę lepinu, kad jai "viską perku" (tas viskas - kelio lavinamosios knygelės, nes ji, nors ir pirmokė, dar net ne visas raides pažįsta), dažnai net mergaitei girdint pasako: "Kam ir vėl ją paėmėt?" "Nekenčiu jos..."
Ar buvo kam nors panaši situacija? kaip man elgtis? Iš pradžių tikrai norėjau tą mergaitę globoti nuolat, bet dabar abejoju. Su sunum kalbamės, bet kol kas niekas nesikeičia.
Atsakyti
Pas mus, pradžioj kelis kartus susipykus vaikams irgi išgirdau tą "kam tu jį paėmei" Kalbėjomės. Kuo jūs kitokie nei jis. Sakė čia mūsų namai, mūsų mama ir panašiai. Tada nuleidau ant žemės, kad nei dėl vieno šito dalyko nėra jų nuopelnas ir, kad ne nuo vaikų, o nuo tėvų priklauso ar jie turi šeimą ir ar jie turi namus. Griežtai pasakiau, kad jie gali galvoti tą "kam jis paėmėm" bet garsiai neturi teisės sakyti, kaip ir aš labai supykus nerėžiu-kokio velnio aš jus gimdžiau, kaip ir mokytoja mokykloje nezyzia, jog gailisi, kad esat jos klasėje biggrin.gif Maždaug siusk kiek nori, bet neturi teisės įžeidinėt schmoll.gif Bet tai nebuvo didelis pasipriešinimas, bio irgi susirieję vienas kitu skundžiasi-nereikėjo tau jo gimdyt lotuliukas.gif
fasstum kalbėk, daug ir nepraleisk mažų konfliktėlių pro ausis.Jei tai nėra jų nusistatymas prieš mažiukę, o tik būdas supykus ją iskaudinti tai viskas su laiku isispręs. Gal galima sužaisti gailesčiu, pasakyti sutirštinus spalvas kaip ji-tokia maža niekam nereikalinga ir, kad jūsų šeima vienintelė užuovėja jai šiame pasaulyje g.gif Kai maniškiai parazitauja (ne vien dėl globotinio, bet kokioj situacijoje) man padeda pokalbis akis į akį ir vaiko įtaisymas į to kuris jam trugdo gyvent situacija. Taip išmokome ir benamius prie konteinerių suprasti (su chebrą pagavau juos ujant) ir toleruoti šalia sodybos gyvenantį kaimyną su proto negalia iš kurio juokėsi. Staigiai pasisodinau ir papasakojau, koks būtų jų gyvenimas to nelaimingo žmogaus vietoje, nes iš esmes juk mažai kas nuo tavęs priklauso kai esi tokioje situacijoje.
Manau turėtu padėti jei papasakosi berniokams kaip jie gyventų be šeimos vaikų namuose, kaip niekam nerupėtu, o ištikus stebūklui ir atsiradus žmonėms kurie gali visa tai pekeisti viskas baigtusi, nes vienam tos šeimos berniukui bus gaila kelių litų knygutei (kuria pirmą kartą gautum dovanų) ar mamos kelių vakare žiūrint tv.....
Šaunuoliai jūs, sėkmės dideliausios wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 10 31, 14:30)
Šaunuoliai jūs, sėkmės dideliausios  wub.gif  4u.gif

Ačiū, Šelma, už išsamų atsakymą wub.gif
Atsakyti