Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

QUOTE(Andro @ 2008 11 12, 21:19)
bigsmile.gif bet ir išradingos mamos čia susirinkę,pasisekė mūsų vaikams.

jo ir man sis metodas patiko.reiks pabandyt pritaikyt.nes mano mazike yra judri kaip velnias.o va kai reik ka daryt ar pamokas ruost,tai taip tempia laika ,kad siaubelis.tai pamokas jau baigiu atpratint.paziuriu kiek pamoku,duodu laika.per ta laika turi pasidaryt i juodrasti,atnest patikrint,paklaust ko nesupranta ir padarius pamokas susidet.pirma vakara paemiau fortveli,bet vakare pagailejau.antra diena paemiau ir dar paskambinau mokytojai aptarem situacija,sake pagedins klasej ir i uzmirstuoliu lenta irasys.tai kita diena parejo su asarom,kruva sauktuku.tai va taip tesiam ir toliau.

o su didziaja tai tikras kosmaras.nezinau kas toliau laukia.nu visiskas darymas savo,ka noriu,viskas vienodai,maistas netinka,atiduoda sunim ir tttttt...nu zinokit atleiskit man butu mano vaikas tai nuausciau taip,kad ilgai prisimintu.na zinau,kad daug kas pries cia,bet zinokit nu neber kitu variantu,kalbos yra beviltiskos.kazkas baisaus ir tiek.

mazikei pries pora menesiu nupirkom akinius,siandien teko pirkt kitus.sulauze,sudauze.o pardaveja dar kazkokia slykstyne pasitaike,vos neapsisukom ir isejom.ir vel suplojom 160.kazi ar ilgam.vyras tai nervojosi.algas sumazino,kaledos arteja,dar mazosios kambari butinai reik paremontuot,o cia dar tokia nemaza suma teko isleist.o be akinuku ne pro kur,nes reikia taisyt zvairas akytes.va taip ir gyvenam.
Atsakyti
Kaip tik skaitau knygą apie mažūjų mosntrų sutramdymą tai ten parašyta kad mušimas gerai apgalvotas gali būti į naudą vaikui (čia tais atvejais kai gresia globali krizė ir išnaudioti kiti ten išvardyti metodai, ten labai aiškiai išvadyti mūsų daromos baudimo klaidos )jei matote kad kiti būdai nepadeda bet ten parašyta tam tikrai technologija kaip elgtis ir kad negalima vaiko mušti efekto būsenoje o svarbiausia paskui jo guosti kai jis paleidžia ašaras na žodžiu tą knyga pirkau maksimoje.
Mainiškė yra apie vaikus 1-4 metų bet ten šiek tiek aprašoma ir apie didesnius vaikus ir dar tas autorius yra išleides ir kitų knygų apie vaikus.
christoper green mažylio tramdymas.
Atsakyti
Sveikos mielos mamos 4u.gif
Nenoreciau vest atskiros temeles tad bandysiu pasiklaust pas jus. Mes su vyru turime savo vaika, mergyte, jai greit metukai, bet nusprendem pasiimti vaikuti is globos namu dar. Noretume aisku mazesni, iki 4metuku, nzn musu nuomone jiems seksis lengviau susibiciuliaut jei bus jaunesnis. Tik vat vyras pergyvena kad finansiskai gali kartais susidaryt keblumu islaikyt didesne seima, jis statybininkas, o dabar kai Lietuvoj krize nelabai ir daug to darbo, o dar mes busto paskola turim. Zodziu mes noretume globoti, bet isgirdau, kad tokiu maziuku globo neduoda, labiau linke ivaikinimui duot. Gal kas zinot kaip cia istikruju? Gal siaip kokiu patarimu duotumet? Busim laimingi uz bet koki gera patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2008 11 12, 09:17)
Didenėje šeimoje tai galima atsižvelgiant į surinktus pliusus, minusus ir kokius prizus sugalvoti, pvz. geriausias šiemos narys - galėtų gauti kažkokiųprivilegijų kitų atžvilgiu.

O aš kaip tik bandau, kaip įmanydama, jų konkurenciją sumažinti!
Atsibodo girdėti - aš pirmas, ne - aš pirmas, tada aš tau ne draugas... paskui kieno nors ašaros doh.gif
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 11 13, 19:49)
christoper green mažylio tramdymas.

Yra puikių pozityvaus auklėjimo knygų, o ši man pasirodė nepriimtina schmoll.gif
QUOTE(zeniania @ 2008 11 13, 20:58)
Gal kas zinot kaip cia istikruju?

Mes pasiėmėm 2 m. 10 mėn. vaikiuką ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 13 lapkričio 2008 - 23:36
QUOTE(velute @ 2008 11 13, 20:26)
...nu zinokit atleiskit man butu mano vaikas tai nuausciau taip,kad ilgai prisimintu.

Gausi Vėlut velnių bash.gif: Juk tai ir yra TAVO vaikas doh.gif Ir jei manai, kad diržas situacija pataisytu tai ir paimk jį smile.gif Man atšiūrenimas su šlepete per užpakalį Klaidui labai padėjo (nepamenu ar pasakojau g.gif ) Jis ne karta mano bio, pusbroliui, kaip jie priekaištavo kodėl jis taip naglai su manim elgiasi sakė-nu ir ką ji man padarys, tik kalba, burba ir rėkia, nei muš nei ką..Įrodžiau, kad mušti galiu cool.gif Kaip ranka nuėmė, lyg autoritetą įgavau vaiko akyse. Kvailai skamba, bet ta pagarbą, na ne pagarba, bet skaitymasis su manimi atsirado iš karto. Pati negerai jaučiuosi dėl to, na ne dėl to mušimo, tiek ten jam ir skaudėjo, bet tikėjausi pedagogiškais būdais išsikovoti autoritetą. Esmė turbūt tame, kad jis 8 metus klausė stipresnių g.gif

QUOTE(zeniania @ 2008 11 13, 21:58)
Sveikos mielos mamos  4u.gif
Nenoreciau vest atskiros temeles tad bandysiu pasiklaust pas jus. Mes su vyru turime savo vaika, mergyte, jai greit metukai, bet nusprendem pasiimti vaikuti is globos namu dar. Noretume aisku mazesni, iki 4metuku, nzn musu nuomone jiems seksis lengviau susibiciuliaut jei bus jaunesnis. Tik vat vyras pergyvena kad finansiskai gali kartais susidaryt keblumu islaikyt didesne seima, jis statybininkas, o dabar kai Lietuvoj krize nelabai ir daug to darbo, o dar mes busto paskola turim. Zodziu mes noretume globoti, bet isgirdau, kad tokiu maziuku globo neduoda, labiau linke ivaikinimui duot. Gal kas zinot kaip cia istikruju? Gal siaip kokiu patarimu duotumet? Busim laimingi uz bet koki gera patarima  4u.gif

Jei globosite gausite 500 lt pašalpą, tikrai tas vaikutis nebus didelė finansinė našta smile.gif
Atsakyti
Pasipasakosiu ir aš apie savo žygius g.gif
Kadangi mūsų hiperiukas turi elgesio ir emocijų sutrikimą-pradėjom vaikščioti iš naujo pas miesto gydytojus,persinešėme kortelę į misto polikliniką, čia žadame gauti kvalifikuotą psichiatro ir psichologo konsultaciją.
O mano vaikas labai pasimetęs ir išsigandęs po visų įvykių...nes buvo jiems pagarsinta,kad išveš į pataisos namus...Na jam labai baisu,net atsirado kažkokie nerviniai traukuliai...,nors tą pačią minutę jis vėl straksi ,dairosi ,makaluojasi...Jam jau reikia gydytojų pagalbos-mano galimybės neišsprendžia jo bėdų....
Bet jis nieko daugiau pasaulyje neturi.. wub.gif g.gif :wub:tik mus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramute53: 14 lapkričio 2008 - 10:04
QUOTE(Šelma @ 2008 11 14, 11:44)

Jei globosite gausite 500 lt pašalpą, tikrai tas vaikutis nebus didelė finansinė našta  smile.gif

Noreciau tik patikslinti kad nebusiau suprasta klaidingai. Mes ne manome kad vaikutis bus sunki finansine nasta, kur tris prie stalo uzteks vietos ir ketvirtam. Esme tame, kad norisi uztikrinti elementarius dalykus kad vaikyste linksmesne butu, zaislus ar kokia kelione kad ir i zoo. Globoti butu laikina, su laiku lialiu ivaikintume. Cia labiau apsidraudimas kad suprast jog mes pajegsim tai finansiskai.

Mielos mamos, nepagailekit patarimu. Sulaukiau pristaringu pasisakymu, vieni kad tai aisku gerai, suteikt vaikui namus, bet dauguma, tuo tarpu gimines, kad mums to nereikia, jog turime savo, ir susilaukti savo vaiku dar ne problema. Zinau kad noriu, ne taip kaip naujo daikto, o noriu suteikt vaikui namus. Suprantu, kad gal meile nebus vienoda, bet manau jog vaikas is globos namu taps mano vaiku, jog mamos jis neturi, tad turesiu but jo mama. Ir lepint ir bart vienodai. Kaip pasielgt , kaip paaiskint tai skeptikams kurie siulo to nedaryt??? g.gif Kaip atlaikyt toki moralini spaudima? As zinau kad mes pasiruose, bet bijau kad musu tevai ar gimines nepridarytu problemu vaikui augant, t.y. nepasakytu ka nors izeidziancio, ar nepasielgtu, ar nerodytu akivaizdinio skirtumo tarp vaiku.

Nu zodziu, daug info nete skaiciau, forumu aplandziojau, bet abejones vis dar lieka, ir klausimai lieka.

Patarkit ka nors. As pasiruosus kovot, tik vat norisi zinot kad ne viena as taip kovojau ir kad gerai viskas baigiasi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2008 11 14, 12:39)
Noreciau tik patikslinti kad nebusiau suprasta klaidingai. Mes ne manome kad vaikutis bus sunki finansine nasta, kur tris prie stalo uzteks vietos ir ketvirtam. Esme tame, kad norisi uztikrinti elementarius dalykus kad vaikyste linksmesne butu, zaislus ar kokia kelione kad ir i zoo. Globoti butu laikina, su laiku lialiu ivaikintume. Cia labiau apsidraudimas kad suprast jog mes pajegsim tai finansiskai.

Mielos mamos, nepagailekit patarimu. Sulaukiau pristaringu pasisakymu, vieni kad tai aisku gerai, suteikt vaikui namus, bet dauguma, tuo tarpu gimines, kad mums to nereikia, jog turime savo, ir susilaukti savo vaiku dar ne problema. Zinau kad noriu, ne taip kaip naujo daikto, o noriu suteikt vaikui namus. Suprantu, kad gal meile nebus vienoda, bet manau jog vaikas is globos namu taps mano vaiku, jog mamos jis neturi, tad turesiu but jo mama. Ir lepint ir bart vienodai. Kaip pasielgt , kaip paaiskint tai skeptikams kurie siulo to nedaryt??? g.gif  Kaip atlaikyt toki moralini spaudima? As zinau kad mes pasiruose, bet bijau kad musu tevai ar gimines nepridarytu problemu vaikui augant, t.y. nepasakytu ka nors izeidziancio, ar nepasielgtu, ar nerodytu akivaizdinio skirtumo tarp vaiku.

Nu zodziu, daug info nete skaiciau, forumu aplandziojau, bet abejones vis dar lieka, ir klausimai lieka.

Patarkit ka nors. As pasiruosus kovot, tik vat norisi zinot kad ne viena as taip kovojau ir kad gerai viskas baigiasi. smile.gif

4u.gif Sveika. Labai tave suprantu. Tu parašei visas mano mintis, kurios buvo prieš pasiimant vaikus. Mes pasiryžom. Pasakysiu dar ir tai, kad mūsų mergaitės iki šiol neįvaikintos, nes ...tikėjomės vienos, gavome dvi. Dar turime du sūnus. Priežastis-finansinis neužtikrintumas, kad VISADA išgalėsime visus aprūpinti, kad būsime sveiki, turėsime darbus....
Giminės buvo prieš, gal iki šiol tai[p yra, bet vaikams skirtumo nerodo: visus apglosto, dovanos irgi vienodos. Širdy tai natūralu, kad yra skirtumas. Net man pačiai, nors išoriškai vaikų neskiriu, kartais ir pati užmirštu, kad ne visus gimdžiau. Bet iš esmės meilė skirtinga. Tai galima tik pajusti, bet ne paaiškinti.Kai kas nors labai garsiai deklaruoja, kad visus myli vienodai, taio yra netiesa. net biologinius vaikus mylim skirtingai. Vienodai stipriai, bet skirtingai... Taip jau yra.
Vaikus globoti duoda ir mažus, ir didelius. Tik bėda ta, kad mažai jų būna po vieną. Mums pasiūlė dvi sesytes 1,5 ir 2,5 metų, nors norėjome vienos 4-5 metų... dabar mūsų dukrytėms wub.gif jau yra 4 ir 5 metai.
Dėl giminių tai mes mažiausiai ėmėm į galvą, tai buvo mūsų šeimos sprendimas. Net mano mama sužinojo tada, kai nusistatėm, laikinąją globą. mirksiukas.gif
O iš to, ką jūs rašot matau, kad esat pasiruošę.
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2008 11 14, 12:39)

Patarkit ka nors.

Gal man pasisekė , bet su nieko kovoti neteko.gal todėl,kad net minties niekas neturi kištis į mūsų šeimos gyvenimą. Kaip aš nesikišu į kitų.
Jei jau labai puola, tai nereikia kovoti, tik turėti tvirtą poziciją, nepulti aiškintis, jokiu būdu.
Jei jau kažkas puls, pasakykit, kad pas mane jūs neklausiat su kokiu vyru, žmona jūms ženytis, kiek jums vaikų gimdyti, kada gimdyti, kokį darbą jums dirbt, kur gyvent, kaime ar mieste, ir t.t , todėl ir mano sprendimai jūsų neturi jaudinti. Jei kažkas na įgels, kad va taip ar taip manau tam žmogui rasit atsakymą, sakykim, o gal man tavo vyras nepatinka, ar klausysi jei sakysiu skirkis, arba kodėl tu turi vieną vaiką, aš manau tau reikia keturių. Tiesiog kad žmogus supratų, kad pats tai daro sprendimus neklausdamas tavo nuomonės, kodėl turėtum klausyti jo nuomonės tu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dar: 14 lapkričio 2008 - 12:10
Tiesa, atsiprašau forumo senbuvių, kad įsiroviau kaip į savo daržą... Iki šiol dažniausiai buvau prie tų skaitančių
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2008 11 14, 14:00)
Širdy tai natūralu, kad yra skirtumas. Net man pačiai, nors išoriškai vaikų neskiriu, kartais ir pati užmirštu, kad ne visus gimdžiau. Bet iš esmės meilė skirtinga. Tai galima tik pajusti, bet ne paaiškinti.Kai kas nors labai garsiai deklaruoja, kad visus myli vienodai, taio yra netiesa. net biologinius vaikus mylim skirtingai. Vienodai stipriai, bet skirtingai... Taip jau yra.
Vaikus globoti duoda ir mažus, ir didelius. Tik bėda ta, kad mažai jų būna po vieną. Mums pasiūlė dvi sesytes 1,5 ir 2,5 metų, nors norėjome vienos 4-5 metų...

As puikiai suprantu, kad mylesiu juos skirtingai, bet visgi mylesiu smile.gif Manau tai simtakartu geriau negu, kad vaikas nepazintu jokios teviskos meiles.
Nepykit jei uzduodu per daug klausimu, bet visgi, sakykit kuriuose globos namuose jus radot savo maziukus? Tiesiog kiek teko girdeti Vln nelabai ir yra laisvu vaikuciu globoti, arba jie ivaikinami arba ligoniukai verysad.gif Vat ir buvo kile mintys, gal rajonuose paziuret? Ivaikinimas.lt nieko neraso ar galima paimt lialiu ne is savo rajono globos namu. unsure.gif

QUOTE(Dar @ 2008 11 14, 14:08)

Jei jau labai puola, tai nereikia kovoti, tik turėti tvirtą poziciją, nepulti aiškintis, jokiu būdu.
Jei jau kažkas puls, pasakykit, kad pas mane jūs neklausiat su kokiu vyru, žmona jūms ženytis, kiek jums vaikų gimdyti, kada gimdyti, kokį darbą jums dirbt, kur gyvent, kaime ar mieste, ir t.t , todėl ir mano sprendimai jūsų neturi jaudint.

As ta puikiai suprantu. Man sunkiau del to kad nuo seno man mama buvo autoritetas. Ji jauna, jai tik 43m tad daznai klausdavau jos patarimu ir nuomones kaip drauges. O pasisakiusi kad noriu paimt vaikuti palaikymo neradau.Nors suprantu, kad tai mano seima, tad pastebiu, kad jos autoritetas jau mazeja.
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2008 11 14, 16:00)
***As puikiai suprantu, kad mylesiu juos skirtingai, bet visgi mylesiu  smile.gif  Manau tai simtakartu geriau negu, kad vaikas nepazintu jokios teviskos meiles.
***Nepykit jei uzduodu per daug klausimu, bet visgi, sakykit kuriuose globos namuose jus radot savo maziukus? Tiesiog kiek teko girdeti Vln nelabai ir yra laisvu vaikuciu globoti, arba jie ivaikinami arba ligoniukai  verysad.gif  Vat ir buvo kile mintys, gal rajonuose paziuret? Ivaikinimas.lt nieko neraso ar galima paimt lialiu ne is savo rajono globos namu. unsure.gif

*** wub.gif
***Galima iš bet kurių vaikų globos namų. Bet kreiptis reikia į savo rajono VTAS
Mes dukrytes radom savo miestelio vaikų globos namuose, nenešėm kyšių, neturėjom pažystamų, gavom sveikas ir protingas. wub.gif Tiesiog mums pasiūlė. Pamatėm mažąją, tokią panašią į mane vaikystėj ir ...wub.gif
Mamos palaikymo iki šiol nėra schmoll.gif Bet tai nėra labai svarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulenė: 14 lapkričio 2008 - 15:37