Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

QUOTE(Andro @ 2008 11 10, 23:07)
4u.gif Aš tai irgi labiausiai pergyvenčiau dėl tų melagio ašarų-pridirbai,prisidirbai- bet būk vyras ir atsakyk.Giedėjau paskaitą pasichologės-net mažą vaiką reikia  pratinti prie atsakomybės už savo poelgius akcentuojant-kad jis pats apsisprendė blogai pasielgti puikiai žinodamas kad tai negerai,kad mama nepagirs, bet vėl pabrėžti kad jis apsiprendė ir bauda,bausmė.Jokiu būdu vaikas neturi pajusti kad už jo blogą elgesį atsakinga mokykla. Aš turiu nuostabų mokytoją -savo Dainių, nu kietas mokytojas sakyčiau,bet puikiai matosi kaip vaikai bėga nuo atsakomybės...Kai pirmą kartą jam aiškinau apie tai kad jis apsiprendė pats daryti bogą darbą,nes juk protingas ,puikiai viską supranta-nu apstulbo žmogus- neis durnium apsimesti  bigsmile.gif
Čia aš apie Ramutės  aktyvistą...

thumbup.gif
Visiškai pritariu.Niekada vaikų negerų darbų neperkėliau ant kito pečių, kad mokykla kalta, draugai, kad dar kas, kalas esi pats vaike, kai žinojai kad darai blogai bet darei. Prie kiekvieno vaiko mokykloje mokytojo ar budėtojo nepastatysi, mokytojai už vaiką atsako tik pamokų metu, todėl net iš pamokos negalima išvaryti, o pertraukų metu jų atsakomybės nėra tuo labiau lauke, kieme, gatvėje. Tikriausiai taip jau išsiauklėjau, kad abu vaikai prisipažysta klydę, ir net į galvą neateina kažko kaltinti,jei tikrai kaltas pats. O ir aš niekada neperkeliu atsakomybės kažkam, kaltas pats vaike arba aš kažką pražiūrėjusi, laiku nepasakiusi, nepamokiusi.
Dargi manau svarbu ,kad vaikas negirdėtų, jog kaip ir pateisinamas yra jo elgesys,kad va mokytojai nesužiūrėjo, manau reikėtų tiesiogiai pasakyti kaltas pats esi ir niekas kitas.
Ramutę labai palaikau ir linkiu sekmės. Manau, kad viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dar: 11 lapkričio 2008 - 08:41

Su dideliu nerimu vakar ėjau į tą susirinkimą....Direktorius labai griežtai kalbėjo...Maniškis jauniausias ir mažai ten dalyvavęs,bet kaltė akivaizdi...Direktorius žadėjo kreiptis į troleibusų parką,kad tie parašytų pareiškimą....Policijos atstovės -griežtai ir itikinamai pakalbėjo....Šiaip esu sutrikusi,nes nebuvo tekę dalyvauti tokiame pokalbyje....Mano aktyvistas atrodo labai gailisi ir supranta....,bet tą pačią akimirką viską pamiršta ir bėga stačia galva...

Atsakyti
deja,labai sunkus darbas išugdyti gebėjimą išgirsti ką sakai vaikui,ką jam sako,nes vaikai linkę kažkokį bloką greitai staigiai pastatyti tarp savęs ir to kas moralizuoja ir tiesiog atbūna tą laiką kol moralizuoji o iš tikro efektas negautas. Aš taikau kontrastų terapiją,jei kas tai susergu raganų liga ir simtomai būna baisūs-skraido jo žaislai, kartais pataiko ir į jį kokia šlepetė.(taikau minkštesniu daiktu ir į mažiau pavojingas vietas,pvz kuprą)Paskui po kiek laiko prieinu ir visai visai kitokiu ,ramiu tonu sakau- nu bet tu ir drasus vaikas, juk žinai,kad už tokį neklausymą-tai būna dažniausiai apsimetimas kad negirdi mano ramaus tono susitvakyti ar atstoti nuo sesers,aš susergu raganų liga.Aš tai taip bijočiau tokios mamos,taip bijočiau o tu labai drasus. Žodžiu sukeliu tikrą progromą. Kitą kartą už gerą darbą reikšminu ir myluoju kiek galiu. Mano tokių progromų nei vienas neatlaiko, kuris prisidirba -tam šakės bigsmile.gif Vyrui ir tam kartą į pusmetį tenka.Dainiui jau vis mažiau,ir mažiau....ir šiaip durniaus kaukę kažkaip Švėkšnoj pamiršo.....
Papildyta:
ir dar- stengiuosi pastebėti ir reaguoti į visas negeras smulkmenas. Vaikai puikūs manipuliantai ir jie tai daro nesąmoningai,nu kažkur iš pasąmonės tas nesamones traukia. Pvz.-Dainiui nupirkau dėlionę-tai jam naujas dalykas ir sudėlioja jis tik vieną kraštą,tai yra užbaigia. Nu jis dėlioja vieną kraštą, nuardau kitą, paskui dar ir apačią,jis jau pavargo neina to dėmesio sukaupt o tų detalių dar daugokai,tai matau kaip tarsi netyčia bet alkūne nustumia ir numeta vieną nuo stalo.Reaguoju žaibiškai- sakau viską mačiau,suprantu kad sunku bet pabaik ir net nesvajok čia man gudraut.Vyras buvo garantuotas ,kad numetė netyčia. Tačiau esu prieš pora metų akivaizdžiai mačius kaip tyčia stumtelėjo nuo savęs ką tik mano paruoštą kavos puodelį ir aišku viską išliejo,nes negavo kažko ko jam reikėjo. Niekaip dar nesugebėjo taip padaryti kad atrodytų netyčia be to perdaug tai buvo man akivaizdu nors jis tai padarė nu taip meistriškai kad atrodė-bveik pati kava išsiliejo. Dar reikia kalbėti ir pareikalauti,kad vaikas žiūrėtų į akis kai su juo kalbi.Tikiu ,kad Ramutė labai gerai žino kaip mylėti savo vaikus,bet kartais meilė turi būti kažkuo panaši į chirurgo skalpelį kai reikia gelbėti sveikatą ar gyvybę neapseinama be drastiškų priemonių.
doh.gif Ale ir prišnekėjau čia
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2008 11 11, 22:53)
deja,labai sunkus darbas išugdyti gebėjimą išgirsti ką sakai vaikui,ką jam sako,nes  vaikai linkę kažkokį bloką  greitai staigiai pastatyti tarp savęs ir to kas moralizuoja ir tiesiog atbūna tą laiką kol moralizuoji o iš tikro efektas negautas. Aš taikau kontrastų terapiją,jei kas tai susergu raganų liga ir simtomai būna baisūs-skraido jo žaislai, kartais pataiko ir į jį kokia  šlepetė.(taikau  minkštesniu daiktu ir į mažiau pavojingas vietas,pvz kuprą)Paskui po kiek laiko prieinu ir visai visai kitokiu ,ramiu tonu sakau- nu bet tu ir drasus  vaikas, juk žinai,kad už tokį neklausymą-tai būna dažniausiai  apsimetimas kad negirdi mano ramaus tono susitvakyti ar atstoti nuo sesers,aš susergu raganų liga.Aš tai taip bijočiau tokios mamos,taip bijočiau o tu labai drasus. Žodžiu sukeliu tikrą progromą. Kitą kartą už gerą darbą reikšminu ir  myluoju kiek galiu. Mano tokių progromų nei vienas neatlaiko, kuris prisidirba  -tam šakės bigsmile.gif Vyrui ir tam kartą į pusmetį tenka.Dainiui jau vis mažiau,ir mažiau....ir šiaip durniaus kaukę kažkaip Švėkšnoj pamiršo.....

Mūsų šeima nėra tokia didelė, bet gimus mažajam, su didžiuoju kartais sunku susikalbėti. Tai mes taikome pliusų minusų sistemą. Jeigu vaikas negirdi, negražiai elgiasi ir pan. vienas perspėjimas, jeigu vistiek nepasitaiso, rašome minusą. O už gerus darbus (pvz. padeda mamai, tėčiui, sutvarko kambarį ir pan.) gauna pliusus. Ir jeigu bendroje sumoje minusų daugiau negu pliusų, vaikas negali žiūrėti vaikučiams, žaisti kompiuteriu, negalime jam pirkti saldainių, nes jis mūsų negirdėjo, o dabar mes jo "negirdime" biggrin.gif Tai šita mums padeda sustatyti viską į vietas, jeigu ir prisirenka minusų (kai būna labai įsiaudrinęs arba labai supykęs), tai paskui stengiasi visur ir viską mums padėti ir labai gerai mumid girdėti. Ir šiaip kai jau pradeda siausti, gauna perspėjimą, kad bus minusas, tai suveikia, vaikas stengiasi tvardytis.
Didenėje šeimoje tai galima atsižvelgiant į surinktus pliusus, minusus ir kokius prizus sugalvoti, pvz. geriausias šiemos narys - galėtų gauti kažkokiųprivilegijų kitų atžvilgiu. Būtų vaikams paskata siekti to titulo. Na vienu žodžiu, daug ką galima sugalvoti, kad tik tiems vaikučiams būtų geriau ir mums su jais lengviau thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus pliusai-minusai nepasiteisino, nes vienas nuolat lūzeriaudavo, taigi nebematė prasmės stengtis doh.gif Bet dabar gerai veikia toks metodas-užpatentuosiu lotuliukas.gif Pasakau persirengt ir pažiūriu kiek dabar valandų. Persirengia na tarkim po 2 valandėlių, taigi po prašymo eit pas draugus ar įsijungti tv ramiau pasakau-padarei ko prašiau po dviejų valandų, palauk tiek pat ir aš padarysiu ko tu nori cool.gif Jokių barniu tik ramiai konstatuojamas faktas biggrin.gif Dabar po pastabos užtenka žvilgtert į laikrodį ir lekia paknupstom daryt ko prašiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 11 10, 19:37)
Kas tada nutiko  4u.gif

Tiesiog paemem ja jau paaugle, 12 m. Isibėgėjus paauglystei, užaštrėjo visos paaugliams budingos problemos, dar paskanintos šūkiais: "Tu man ne mama (ne tėvas), kad tavęs klausyčiau" Tuo metu turėjau kūdikį, mano mažylę, kuri dažnai sirgo ir tiesiog nepajėgi buvau pakankamai dėmesio skirti ir mažei, ir paaglei ir dar trim kiteims vaikams. Priprašiau jos tikros tetos, kad ją paimtų. Dabar jai 18. Ačiū Dievui dar nepagimdė smile.gif , mokosi, palaikom ryšį, susiskambinam...
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2008 11 12, 10:00)
Pas mus pliusai-minusai nepasiteisino, nes vienas nuolat lūzeriaudavo, taigi nebematė prasmės stengtis  doh.gif Bet dabar gerai veikia toks metodas-užpatentuosiu  lotuliukas.gif Pasakau persirengt ir pažiūriu kiek dabar valandų. Persirengia na tarkim po 2 valandėlių, taigi po prašymo eit pas draugus ar įsijungti tv ramiau pasakau-padarei ko prašiau po dviejų valandų, palauk tiek pat ir aš padarysiu ko tu nori  cool.gif Jokių barniu tik ramiai konstatuojamas faktas  biggrin.gif Dabar po pastabos užtenka žvilgtert į laikrodį ir lekia paknupstom daryt ko prašiau  lotuliukas.gif

Geras bigsmile.gif Reik išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 11 12, 10:00)
Pas mus pliusai-minusai nepasiteisino, nes vienas nuolat lūzeriaudavo, taigi nebematė prasmės stengtis  doh.gif Bet dabar gerai veikia toks metodas-užpatentuosiu  lotuliukas.gif Pasakau persirengt ir pažiūriu kiek dabar valandų. Persirengia na tarkim po 2 valandėlių, taigi po prašymo eit pas draugus ar įsijungti tv ramiau pasakau-padarei ko prašiau po dviejų valandų, palauk tiek pat ir aš padarysiu ko tu nori  cool.gif Jokių barniu tik ramiai konstatuojamas faktas  biggrin.gif Dabar po pastabos užtenka žvilgtert į laikrodį ir lekia paknupstom daryt ko prašiau  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Jėga, perku! Va mums kaip tik dabar to reikia thumbup.gif
Atsakyti
Šis metodas tikrai geras. Aš taikydavau savo vyresnėlei.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Eeee....,o kur musu velute dingo ?
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2008 11 12, 16:57)
Labas visoms 4u.gif
Eeee....,o kur musu velute dingo ?

sveukutes.esu,esu.tik jau labai didele tingine pasidariau.paskaitineju,o va rasyt... smile.gif nezinau net kada prisiruosti jums parasyt visas mano mergaiciu isdaigas.na visko buvo per tuos kelis menesius.o pati tai tempiu dieneles ir storeju,storeju nestuke.gif
Atsakyti
Aš šiandien irgi pagalvojau apie velute. Jau maniau reiks email rašyt. biggrin.gif

Džiugu kad storėji ir storėji biggrin.gif. Kad tik viskas būtų gerai biggrin.gif Patikėk, kad be vaikų išdaigų būtų liūdna gyventi. Bent jau man... biggrin.gif
Atsakyti
bigsmile.gif bet ir išradingos mamos čia susirinkę,pasisekė mūsų vaikams.
Atsakyti