QUOTE(Andro @ 2008 11 11, 22:53)
deja,labai sunkus darbas išugdyti gebėjimą išgirsti ką sakai vaikui,ką jam sako,nes vaikai linkę kažkokį bloką greitai staigiai pastatyti tarp savęs ir to kas moralizuoja ir tiesiog atbūna tą laiką kol moralizuoji o iš tikro efektas negautas. Aš taikau kontrastų terapiją,jei kas tai susergu raganų liga ir simtomai būna baisūs-skraido jo žaislai, kartais pataiko ir į jį kokia šlepetė.(taikau minkštesniu daiktu ir į mažiau pavojingas vietas,pvz kuprą)Paskui po kiek laiko prieinu ir visai visai kitokiu ,ramiu tonu sakau- nu bet tu ir drasus vaikas, juk žinai,kad už tokį neklausymą-tai būna dažniausiai apsimetimas kad negirdi mano ramaus tono susitvakyti ar atstoti nuo sesers,aš susergu raganų liga.Aš tai taip bijočiau tokios mamos,taip bijočiau o tu labai drasus. Žodžiu sukeliu tikrą progromą. Kitą kartą už gerą darbą reikšminu ir myluoju kiek galiu. Mano tokių progromų nei vienas neatlaiko, kuris prisidirba -tam šakės

Vyrui ir tam kartą į pusmetį tenka.Dainiui jau vis mažiau,ir mažiau....ir šiaip durniaus kaukę kažkaip Švėkšnoj pamiršo.....
Mūsų šeima nėra tokia didelė, bet gimus mažajam, su didžiuoju kartais sunku susikalbėti. Tai mes taikome pliusų minusų sistemą. Jeigu vaikas negirdi, negražiai elgiasi ir pan. vienas perspėjimas, jeigu vistiek nepasitaiso, rašome minusą. O už gerus darbus (pvz. padeda mamai, tėčiui, sutvarko kambarį ir pan.) gauna pliusus. Ir jeigu bendroje sumoje minusų daugiau negu pliusų, vaikas negali žiūrėti vaikučiams, žaisti kompiuteriu, negalime jam pirkti saldainių, nes jis mūsų negirdėjo, o dabar mes jo "negirdime"

Tai šita mums padeda sustatyti viską į vietas, jeigu ir prisirenka minusų (kai būna labai įsiaudrinęs arba labai supykęs), tai paskui stengiasi visur ir viską mums padėti ir labai gerai mumid girdėti. Ir šiaip kai jau pradeda siausti, gauna perspėjimą, kad bus minusas, tai suveikia, vaikas stengiasi tvardytis.
Didenėje šeimoje tai galima atsižvelgiant į surinktus pliusus, minusus ir kokius prizus sugalvoti, pvz. geriausias šiemos narys - galėtų gauti kažkokiųprivilegijų kitų atžvilgiu. Būtų vaikams paskata siekti to titulo. Na vienu žodžiu, daug ką galima sugalvoti, kad tik tiems vaikučiams būtų geriau ir mums su jais lengviau