Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

Sutinku verysad.gif Manau labai gera rytų (berods g.gif ) išmintis- iki 7 metų princas, iki 10 tarnas, o nuo 10 draugas. Kai nepadedi tvirto pamato nėra ko ir tikėtis iš vaiko, nes jei negerbia tėvų negerbs ir aplinkinių verysad.gif
Atsakyti
Labai tikiuos, kad kas nors papasakos apie susitikimą Sote.
Atsakyti
QUOTE(GinteZZ @ 2008 11 18, 17:52)
Sveikutės, gal kas dalyvausite šiame įvaikintojų/globėjų renginyje? Žr. nuorodą:

http://www.sotas.org/skelbimai.html

Aš jau užsiregistravau ir nueisiu ten šeštadienį, būtų smagu ką nors susitikti ir iš jūsų smile.gif

Užsiregistravome ir mes smile.gif
Atsakyti
O mūsų visgi nebus - vaikas susirgo verysad.gif
Atsakyti
gaila man tai labai toli 350km tai irgi nevažiuosiu
Atsakyti
Nežinau net ką daryti, mano mažylė vis dar sisioja į kelnes... doh.gif
Atsakyti
o ant puodelio ji ar sėdi .
Papildyta:
ar kategoriškai nenori sėdėti ant puodelio
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 11 21, 19:38)
o ant puodelio ji ar sėdi .
Papildyta:
ar kategoriškai nenori sėdėti ant puodelio

jai sausio mėn. bus 5 metai. Naktimis ji prabudusi nebėga į tualetą, o truputį palašina į kelnes ir tik tuomet keliasi. Kelnias reikia keist. Vakar vakare, atsikėliau iš savo lovos, nuėjau ir priguliau prie jos. Ji jau miegojo. Kol sukau ją į kitą pusę, ji prabudo. Aš atsiguliau šalia ir padėjau kairę ranką ant jos užpkaliuko. Vos padėjau galvą ant pagalvės, jaučiu kaip šlampa... Sakau jai, ar tu nejauti kad nori sisio, sako, jaučiu, tai klausiu kodėl tu sisioji į kelnes... kaip visada žiūri į mane ir nieko nesako.

nuėjo į tualetą, pasikeitė kelnes. Aš begulėdama užmigau su ja. Naktį jaučiu juda, juda... nieko nesakau. Pagaliau atsisuku, o ji žiūri į mane, klausiu kas yra, o ji man sako, kad į kelnes prisisiojo. doh.gif

Ji jaučia kad į kelnes sisioja. Mokykloje prisisiojo, tai vaikai juokėsi iš jos, mokytoja tą sakė, ir namie pati guodėsi. Net parduotuvėje pasako kad nori į tualetą, kai vos vos prisisioja... Tačiau keisti kelnes juk reikia.

Net nežinau kaip tai ilgai tęsis.
Atsakyti
Manau, kad turėtų išaugti, bet čia gali būti kažkokia tualetų baimė. Netnežinau, kaip tai paaikšinti. Gal pvz. jai nepatinka vieši tualetai, ar yra kažkokie išgyvenimai susiję su tuo. Pabandyk pakalbinti, kodėl ji neina į tualetą, gal ko bijo, gal mokykloje bijo paprašyti į tualetą, gal kas jai nepatinka. Jeigu pasakys, tai žinosite su kuo reikia susitvarkyti. Tiesa pasakius mano vaikui irgi taip būna, bet jis tai iš tingėjimo neina tongue.gif Kenčia iki pasktinės minutės, o paskui jau nebespėja. Arba kai būna kuo nors užsiėmęs ,tai stovi trypia, kol nenuvarai. Aš tai kai matau, kad jau nori, pati liepiu nueiti arba jeigu kažkur einam, tai prieš išeinant leipiu nueiti, kad paskui nereikėtų vidurį miesto staigiai ieškoti kokios vietelės.
Atsakyti
Aš lygiai taip pat darau. Prieš išvažiuojant visada liepiu nueiti į tualetą. Parduotuvėje jei užmatau, kad trypia vienoj vietoj, tuoj keliaunam į tuaeltą (čia kiekvienoje parduotuvėje yra tualetai). Kartą viena pardavėja net pasiūlė su mažu vaiku nueiti į tualetą. Problemos nėra. Tik tai ta, kad ji nepasiprašo o tyli iki pačios paskutinės minutės. Kai jau blogai tuomet pradeda verkti ir sako, kad nori. Man jau nebereikia ir klausti, žinau kad prisisiojo... (nedaug, bet kelnaites keisti jau reikia).

Manau, kad ne tualetų baimė. Mano vyresnėlė labai bijojo tualeto (pačio klozeto) iki kokių 5-6 metų. Ir į kelnes nesisiodavo. Kentėdavo. Mažylė nebijo. Drąsi yra. Bet vat yra problema ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 21, 19:59)
tai klausiu kodėl tu sisioji į kelnes...

Ir tikiesi, kad vaikas sugebės atsakyti į tokį klausimą?...
"Mamyte, aš jaučiu nerimą, baimę, įtampą, nežinau, kaip tvarkytis su savo jausmais, mokykloje nieko nesuprantu, bijau, kad tu mane barsi, nemylėsi, negaliu atsiverti, ir todėl sisioju į kelnes" - atsakymas galėtų būti panašus.

Atsakyti
Na dėl nakties tai tu gali nurpirkti neperšlampamas kelnaites su keičiamais ideklais, mergaitė jaus drėgmę bet paklodės nesušlaps, o šeip tai ar negali būti čia kokia problemėlė kurią gydyti reikia nes jei prisiusiojo mokykloje ir po patyčių vaikų niekas nesikeitė tai gal ji ima jausti kad nori kai jau siusioja ar negali būti čia ligelė. ar buvai pas urologą.
Papildyta:
Dar gali nuprikti sauskelnes, bet tai ne išeitis tai tik laikina priemonė, bet pas gydytojus būtinai nuvesk bent žinosi psichologinė ar kito pobūdžio problema.
Nors knygoje kur dabar skaitau rašoma kad vaikas gali praėti normaliai savo reikalus atlikti tualete net 8 metų
Papildyta:
Tiesa knugoje ršaoma kad labai veiksminga nuo 4-5 metų yra šlapių lovų signalizacija vaikai per kelias dienas nustoja daryti. Lietuvoje nežinau ar yra pirkti bet JAV gal ir yra vienu žodžiiu principas paprastas kai vaikas pasiusioja suveikia signalizacija ...
Atsakyti