Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 11 22, 00:16)
Na dėl nakties tai tu gali nurpirkti neperšlampamas kelnaites su keičiamais ideklais, mergaitė jaus drėgmę bet paklodės nesušlaps, o šeip tai ar negali būti čia kokia problemėlė kurią gydyti reikia nes jei prisiusiojo mokykloje ir po patyčių vaikų niekas nesikeitė tai gal ji ima jausti kad nori kai jau siusioja ar negali būti čia ligelė. ar buvai pas urologą.
Papildyta:
Dar gali nuprikti sauskelnes, bet tai ne išeitis tai tik laikina priemonė, bet pas gydytojus būtinai nuvesk bent žinosi psichologinė ar kito pobūdžio problema.
Nors knygoje kur dabar skaitau rašoma kad vaikas  gali praėti normaliai savo reikalus atlikti tualete net 8 metų
Papildyta:
Tiesa knugoje ršaoma kad labai veiksminga nuo 4-5 metų yra šlapių lovų signalizacija  vaikai per kelias dienas nustoja daryti. Lietuvoje nežinau ar yra pirkti bet JAV gal ir yra vienu žodžiiu principas paprastas kai vaikas pasiusioja  suveikia signalizacija ...

Kad čiužinio nesušlapintų, esu nupirkusi tokias paklodėles (jas patiesiu po paklode). Paklodės ji nesušlapina. Tik pižamines kelnytes. Kol buvom LT keliavom pas psichologę. Papildomai lankiau (pasiprašiau Įvaikinimo tarnybos) papildomų kursų su busimais įtėviais. Kalbėjau ta tema. Sakė, jeigu vaikas miegodamas šlapinasi, vadinasi jis verkia. Tai jau psichologinė problema. O čia ji prabunda ir neina. Nori ir neprašo. Ji manęs neprašo ir valgyti. Duodu ir valgo. Neduočiau ir neprašytų. Tik kartais sako, kad nenori šito todėl kad neskanu. Bet labai retai. Beje, vieną kartą paprašė valgyti, tai vos neišgriuvau. Mes valgom abi kartu todėl matau kas skanu, o kas ne jai. Jeigu ir nenori daugiau valgyti, nesako. Pati pamatau, kad nenoriai ir tik perklausus pasako, kad nenori.

Parduotuvėje ji manęs neprašo nupirkti to ar ano. Tik pamenu vienoje parduotuvėje užmatė telefoną su saldainiais. Tai atbėgus paprašė. Šiaip ji džiaugiasi kas jai nuperkama. Kai klausiu nuomonės, pasako kuris daiktas ar spalva labiau patinka.

Mums signalizacija nesuveiktų, nes lova būna sausa biggrin.gif ir patalynė taip pat.

Ji mokyklą lanko jau 3 mėnesiai. Tai pirmas atvejis kai prisisiojo. Tiesiog man pačiai jos pagailo, kai vaikai pasišaipė. Nedaug jų apie 12, bet vistiek negerai. Be abejo, mokytoja sudrausmino, bet vaikai yra vaikai ir jautriai reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 22, 00:25)
[size=1][/size]
Papildomai lankiau (pasiprašiau Įvaikinimo tarnybos) papildomų kursų su busimais įtėviais. Kalbėjau ta tema. Sakė, jeigu vaikas miegodamas šlapinasi, vadinasi jis verkia. Tai jau psichologinė problema.

g.gif Ar tikrai taip sakė? g.gif Jeigu taip, tai švelniai pasakius tų kursų dėstytojų kvalifikacija nekokia. doh.gif

O šlapių lovų signalizacija yra ir Lietuvoje, bet ji nesvarbu kur bebūtų skirta vaikams ne jaunesniems kaip 7 (ar tai 8) metai. Nes jaunesnis vaikas naktį pažadintas nuo prietaiso skleidžiamo garso ypač jeigu kietai miegojo, gali labai išsigąsti, žodžiu būti traumuotas psicholgiškai. Beje, ta signalizacija pritaisoma ir prie kelnyčių, žodžiu ji suveikia jeigu tik kelnytės ima drėkti. Bet kaip minėjau, reikia turėti omeny vaiko amžių.

O šiaip paguosiu, didžioji dauguma mergaičių šias problemas išauga. Ir pskaičiusi kaip tai vyksta, manau kad jums su laiku tikrai susitvarkys. 4u.gif Nenustebčiau jei ir gana greitai.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2008 11 22, 01:54)
g.gif Ar tikrai taip sakė?  g.gif Jeigu taip, tai švelniai pasakius tų kursų dėstytojų kvalifikacija nekokia.  doh.gif

O šiaip paguosiu, didžioji dauguma mergaičių šias problemas išauga. Ir pskaičiusi kaip tai vyksta, manau kad jums su laiku tikrai susitvarkys.  4u.gif Nenustebčiau jei ir gana greitai.

Aš lankiau dvejus kursus su skirtingais psichologais. smile.gif

Guodžiu save, kad susitvarkys. Grįžtant atgal kai tik parsivežiau iš kūdikių namų, išties reikalai eina geryn. Bet iki galo dar nesusitvarkė.

dar vieno dalyko norėčiau pasiteirauti, gal kas susidūrėte. Mano mažylė kai valgo visad žiūri į akis. Pirmiau žiūrėjo vyresnėlei mano dukrai, dabar man smile.gif Ji valgydama kažkam turi žiūrėti į akis. Jeigu aš atsisėdu jai už nugaros, ji, galima sakyti, nustoja valgyti. Arba vos ne vos kramto.
Atsakyti
Laureta, aš pati naktimis į lovą darydavau iki kokios 6 klasės, na ir ką blush2.gif? Aš gi tyčią to nedarydavau, pati nejausdavai kaip prisisiodavau. Taip, buvo problema, tėvai daug ką išbandė, ir naktimis keldavo ir vesdavo į tualetą, ir aš pati vos ne nuo pietų nieko nebegerdavau (čia kai į visokias stovyklas išvažiuodavau, kad po to "nelaimė" neatsitiktų ir vaikai nesijuoktų). Išaugau. O ir mano dukra irgi "mėgėja" prisisioti (apskritai, vaikams būdingas kentėjimas iki "pergalingos pabaigos", tik maniškė prisidaro tuomet, kai pradeda smarkiai juoktis, ir visai nesvarbu buvo ji prieš tai WC ar ne). Buvome ir Santariškėse, kažkokių vaistų prirašė - aišku, čia buvo be reikalo, bet nors tiek gerai, kad echoskopą padarė ir pasakė, kad nieko iš fizinės pusės nėra. Tai dabar mokyklinėje kuprinėje visuomet turi atsarginius džinsus, pėdkelnes ir kelnaites, jeigu ką. Per daug nesureikšminu, jos nebaru, tik vis kalu į galvą, kad šlapia nevaikščiotų, o bėgtų į WC persirengti.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 21, 22:00)
Aš lygiai taip pat darau. Prieš išvažiuojant visada liepiu nueiti į tualetą. Parduotuvėje jei užmatau, kad trypia vienoj vietoj, tuoj keliaunam į tuaeltą (čia kiekvienoje parduotuvėje yra tualetai). Kartą viena pardavėja net pasiūlė su mažu vaiku nueiti į tualetą. Problemos nėra. Tik tai ta, kad ji nepasiprašo o tyli iki pačios paskutinės minutės. Kai jau blogai tuomet pradeda verkti ir sako, kad nori. Man jau nebereikia ir klausti, žinau kad prisisiojo... (nedaug, bet kelnaites keisti jau reikia).

Manau, kad ne tualetų baimė. Mano vyresnėlė labai bijojo tualeto (pačio klozeto) iki kokių 5-6 metų. Ir į kelnes nesisiodavo. Kentėdavo. Mažylė nebijo. Drąsi yra. Bet vat yra problema ir tiek.

Manau, kad čia gsli būti kažkokios baimės atsineštos iš vaikų namų. Galbūt ten ant jos kasnors stipriai pyko, kai ji kažko paprašė, galbūt ant jų šaukdavo ir pan. Man atrodo reikėtų psichologui mergaitę parodytų, gal kas paaiškėtų, bet gal dabar dar mergaitei būtų sunku susikalbėti g.gif Nes šiaip šlapinimasis į lovą (kelnes) yra gydomas psichiatrų.
Atsakyti
Sveikos. Aktuali tema ir mums apie šlapias kelnes.
Vyresnioji dukrytė nustojo šlapinti į lovą, kai suėjo 4 metai. Bet į kelnes periodiškai privaro, kai kas nors ima nepatikt. Protestuoja doh.gif Kovojam su tuo, bet... ne visada sekasi.
Mažoji ramia sąžine į lovą iki šiol drožia, į kelnes-irgi... Greit bus 5 metai. laukiu, kol praeis. Daktarė sakė, kad iki 5 metų niekas dėl šitos ligos negydo. Jei nepraeis-ieškosim priežačių. Kol kas manau, kad bėda-psichologinė g.gif Nors... Jų įvaikintam broliukui jau 3 metai, bet į kelnes vis dar vyriškai krauna.. gal ir fiziologija kažkur kažką turi.... g.gif
Atsakyti
Įkelsiu citatą šia tema:

Kaltas ne vaiko charakteris, o hormono kiekis
Kokios gi šios ligos priežastys? Vakarų šalyse daugelį metų buvo nagrinėjamos kelios teorijos. Anksčiau buvo galvojama, kad naktinį šlapimo nelaikymą sukelia miego sutrikimas, šlapimo pūslės disfunkcija ar psichologinės problemos.
Tobulėjant medicinos technikai, atlikti tyrimai parodė, kad tokių vaikų miegas nesutrikęs, o šlapimo pūslės funkcija normali. Daugelis tėvų bei gydytojų mano, kad tokie vaikai yra labai jautrūs, emociškai nestabilūs, sutrikęs jų psichinis vystymasis. Tačiau pasaulyje atlikti klinikiniai tyrimai nepatvirtino šių teorijų. Vaikams, sulaukusiems penkerių metų, dažnai prasideda fiziologinė baimė. Tam tikri gyvenimo aplinkos pasikeitimai (pradėjus lankyti darželį, mokyklą), stresai gali išprovokuoti naktinį šlapimo nelaikymą, bet tai daugiau ligos pasekmė, o ne priežastis. Pastaraisiais metais atliktos didžiulės studijos parodė, kad daugumai vaikų (apie 80-90 procentų), kurie serga pirmine naktine enureze, būna sutrikęs antidiuretinio hormono (vazopresino, biologiškai aktyvios medžiagos) gamybos bioritmas dėl centrinės nervų sistemos nesubrendimo.

1995 metais buvo rastas genas, "kaltas" dėl šlapinimosi sutrikimų. Jei vienas iš tėvų naktį šlapindavosi į lovą, vaikui tikimybė turėti tokią pat problemą yra 45 proc., o jeigu abu tėvai - tikimybė yra net 75 proc.

Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2008 11 22, 22:39)
Įkelsiu citatą šia tema:

Kaltas ne vaiko charakteris, o hormono kiekis
1995 metais buvo rastas genas, "kaltas" dėl šlapinimosi sutrikimų. Jei vienas iš tėvų naktį šlapindavosi į lovą, vaikui tikimybė turėti tokią pat problemą yra 45 proc., o jeigu abu tėvai - tikimybė yra net 75 proc.

Įdomi teorija.
O kaip gydytis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2008 11 23, 12:32)
Įdomi teorija.
O kaip gydytis? g.gif

Nėra rimtos ligos, aš esu rami. Gydytoja Lietuvoje minėjo, kad gydo nuo 6 ar 8 metų. Ėjom pas psichologę. Maniau, kad dėl psichologinių problemų ji šlapinasi. Deja, neįžvelgė nieko baisaus. Jeigu nėra rimtų problemų, tai savaime turi praeiti. Nebent jeigu nepraeis, ieškoti problemos eisime kai bus vyresnė, nes 5 metų jie skaito dar per anksti.

Aš nesu susidūrusiu su šia problema. Tai nelabai ir žinau. Todėl ir klausinėju. Domiuos.

Pippi, aš irgi važinėju su mažylės drabužėliais rankinėj smile.gif . Vakar pasiprašė į tualetą kai buvom parduotuvėje, tai tokia laiminga buvau, kad nesušlapino kelnaičių.

Ute, suprasčiau kad kažkokie pasikeitimai... bet šiuo atveju jų nėra. Kai pradėjau lankti ją kūdikių namuose, auklėtojos neminėjo, kad ji šlapinasi. Tik lankymų metų jausdavau nemalonų kvapą. Kartais ir apsišlapindavo. Kai apsilankė pas mus pirmą kartą ir apsisiojo doh.gif tik tuomet prasitarė kad retsykiais šlapinasi. Bet tai netiesa. Ji šlapinosi kaip reikiant. Naudojosi pampersais ir kūdikių namuose ir pas mus namie. Nes po šlapinimųsi nespėdavo išdžiūti patalynė. O rytais keldavausi anksčiau, kad galėčiau ją apiprausti.

Dienomis namuose ji eina į tualetą, nepamenu kad būtų apsišlapinusi.

*saulė*, kad atsineštos problemos iš vaikų namų, tai 100 proc. Ne visi vaikai vienodai stiprūs.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 23, 09:11)

*saulė*, kad atsineštos problemos iš vaikų namų, tai 100 proc. Ne visi vaikai vienodai stiprūs.

ar is vaiku namu,ar atsiradusios nuo emociju"pertekliaus"!
...mano sesute labai ilgai ciulpdavo pirsta.ko tik tevai nedare:tepe,riso,tetis net uzduodavo per ta pirsta...
kai nuejo pas daktareli ir pagere kazkokios miksturos,kaip ranka nueme...
jos sunus gal iki 10 metu kaka prisidarydavo i kelnes...sunku ir isivaizduoti,ka
jis turejo jausti,kai tai atsitikdavo mokykloje ...
tai buvos seimos nesutarimu"rezultatas".vaikas taip reagavo i rietenas seimoje.
...isaugo,bet kokia,vaiko nervu,kaina?!
ar mes visada pagalvojame,ka jaucia vaikas kai jo mylimi tevai barasi?..
nereikia ir galvoti,geriau viska "lyginti"su savo vaikyste ir ten patirtais
isgyvenimais.reikia prisiminti ka vienu,ar kitu atveju tu jautei ir galvojai...
labai geros pamokos!
Papildyta:

...dar prisimenu,kad pas mus prad.mokykloje prie lentos pastatyta mergyte
apsislapino...mums buvo juokinga...
o mano vyras,kad jam tai atsitiko darzelyje,iki siol tai prisimena/kad vaikai is jo
juokesi/.po to jis nejo i darzeli...
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2008 11 24, 07:37)
ar is vaiku namu,ar atsiradusios nuo emociju"pertekliaus"!
...mano sesute labai ilgai ciulpdavo pirsta.ko tik tevai nedare:tepe,riso,tetis net uzduodavo per ta pirsta...
kai nuejo pas daktareli ir pagere kazkokios miksturos,kaip ranka nueme...
jos sunus gal iki 10 metu kaka prisidarydavo i kelnes...sunku ir isivaizduoti,ka
jis turejo jausti,kai tai atsitikdavo mokykloje ...
tai buvos seimos nesutarimu"rezultatas".vaikas taip reagavo i rietenas seimoje.
...isaugo,bet kokia,vaiko nervu,kaina?!
ar mes visada pagalvojame,ka jaucia vaikas kai jo mylimi tevai barasi?..
nereikia ir galvoti,geriau viska "lyginti"su savo vaikyste ir ten patirtais
isgyvenimais.reikia prisiminti ka vienu,ar kitu atveju tu jautei ir galvojai...
labai geros pamokos!
Papildyta:
...dar prisimenu,kad pas mus prad.mokykloje prie lentos pastatyta mergyte
apsislapino...mums buvo juokinga...
o mano vyras,kad jam tai atsitiko darzelyje,iki siol tai prisimena/kad vaikai is jo
juokesi/.po to jis nejo i darzeli...

tai galėčiau taikyti savo bio dukrai, bet ne įvaikintam vaikui. Iš pasamonės neturiu galimybių ištrinti su trintuku, kad palengvėtų gyvenimas.
Atsakyti
galvoju,kad tokias ligas reikia gydyti. /slapinimasi /
...daktaru nuomoniu irgi buna visokiu!
Atsakyti