Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų plepėjimai

QUOTE(sri lanka @ 2008 11 29, 00:35)
Taigi,kreipkis i televizija,paiesku tarnyba!gal tai irgi iseitis! 4u.gif

nekokie atsiliepimai apie šią televiziją. Juk galima kreiptis į Ivaikinimo tarnybą (jeigu buvo įvaikintas) arba jeigu globojamas į VTAT.
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2008 11 28, 23:35)
Taigi,kreipkis i televizija,paiesku tarnyba!gal tai irgi iseitis! 4u.gif

kreipiausi paskambino paklauusinėjo ir dingo - matyt neįdomus scenarijus pasirodė.
QUOTE(laureta @ 2008 11 29, 00:40)
nekokie atsiliepimai apie šią televiziją. Juk galima kreiptis į Ivaikinimo tarnybą (jeigu buvo įvaikintas) arba jeigu globojamas į VTAT.

jau rašiau kreipiausi ten bet pastangos bevaises ...

o kodėl blogi atsiliepimai? butu lb įdomu sužinot .

aplamai man pikta kad kažkokiai televizijai visur pateikia info , o va kai jau ale paprastam žmogui - mes neturim teises teikti jums tokios informacijos ..
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 29, 12:09)
aplamai man pikta kad kažkokiai televizijai visur pateikia info , o va kai jau ale paprastam žmogui - mes neturim teises teikti jums tokios informacijos ..

kiek jam metų dabar
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 29, 18:08)
kiek jam metų dabar

31 metai kova bus 32
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 30, 12:28)
31 metai kova bus 32

jis yra pilnametis.
labai keistai nuskambėjo, jeigu jo bio motina ieškotų tai tuomet informaciją suteiktų, priešingu atveju seserims ir broliams informacija neteikiama. Keista. Bet yra toks dalykas, kad tau gali nesakyti informacijos, bet su ta šeima galėtų susisiekti patys vaikų namai. Kaip sakoma padėti net nesiruošia, žiauru.
parašysiu į až.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 30, 17:30)
jis yra pilnametis.
labai keistai nuskambėjo, jeigu jo bio motina ieškotų tai tuomet informaciją suteiktų, priešingu atveju seserims ir broliams informacija neteikiama. Keista. Bet yra toks dalykas, kad tau gali nesakyti informacijos, bet su ta šeima galėtų susisiekti patys vaikų namai. Kaip sakoma padėti net nesiruošia, žiauru.
parašysiu į až.

Nežinau kaip viskas yra pagal įstatymus, bet logiškai mąstant, tai be pačio žmogaus, šiuo atveju to brolio sutikimo, neturėtų būti teikiama informacija apie jo naują pavardę, gyvenamą vietą ar pan. Juk visai galima įsivaizduoti situacijų, kodėl kažkoks įvaikintas žmogus nenori būti surastas. Manau jis tam turėtų turėti teisę.

Bandžiau ieškoti ką sako civilinis kodeksas, ir radau tik tiek:

"2. Be įtėvių sutikimo, kol vaikas sulaukia pilnametystės, negali būti atskleisti duomenys apie įvaikinimą.
3. Vaikui nuo keturiolikos metų, taip pat buvusiems vaiko artimiesiems giminaičiams pagal kilmę ar kitiems asmenims teismo, nagrinėjusio įvaikinimo bylą, leidimu gali būti suteikta informacija apie įvaikinimą, jei ši informacija reikalinga dėl vaiko, jo artimojo giminaičio ar kitų asmenų sveikatos ar kitų svarbių priežasčių."

Iš to nelabai supratau, kokios taisyklės galiotų jūsų atveju. Bet ieškoti manau pradėčiau kaip tik ne nuo vaikų namų. Visokie duomenys iš vaikų namų ir įvaikinimo tarnybos juk nukeliauja į archyvus. (Taigi įvaikinimo tarnyba gal galėtų tik padėti pasiaiškinti įstatymus. Bet gal dar geriau tai daryti su advokatu, nes visgi įvaikinimo tarnyba specializuojasi kiek kitoje srityje). O dėl įrašų - tai juk po įvaikinimo įrašai užfiksuojami civilinės metrikacijos biure, juos ten paprasčiausia ir būtų surasti. Bet abejoju, kad jie turi teisę juos taip paprastai atskleisti.
Gal turėtų būti kažkokia procedūra, kad kažkoks tarpininkas (pvz. teismas) jūsų prašymu galėtų kreiptis į jūsų brolį ir paklausti, ar jis nori kad jo nauji duomenys būtų atskleisti sesei. Ir gavsu teigiamą brolio atsakymą, pasakytų tuos duomenis jums.

Gal visiškai nusišneku, šiaip pradėjau svarstyti, nes ši tema man kažkiek įdomi ir dėl to, kad mano įvaikintas sūnus turi vyresnį brolį (augantį su biologine mama). Ir galvoju, kaip kažin viskas būtų, jei pvz. suaugus mano vaikui, jis pvz. dar nebūtų susiradęs brolio, o brolis norėtų jį surasti.

O jūsų vietoej tai tikrai kreipčiausi į teisininką, kad išaiškintų visas teisines galimybes.

Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 11 30, 17:30)
jis yra pilnametis.
parašysiu į až.

Oi, atsakinejau zinoma Lerai, nors netycia pacitavau Laureta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 30, 16:30)
parašysiu į až.

lauksiu . ačiū

QUOTE(GinteZZ @ 2008 11 30, 17:29)

ačiū tau smile.gif

matai negaliu sau leist nei advokatu nei teisininku , bet man tik pykta kodėl visokios ten laidos va ima ir atknisa info be jokių teisininkų ir pan . o va paprastam žmogiukui špyga į nosį verysad.gif

įvaikinimo tarnyboj dirba nuostabus žmonės bet deja..deja.. jie kažkodėl irgi nenorėjo suteik man info... tik pasakė kad taip toks vaikas tikrai buvo.. ir kad jis buvo pamestinukas ( aš visa laiką galvojau kitaip , man tai buvo naujiena ) nors sakė reikalaut iš vaikų namu jie privalo ją suteikt... o ten jau sakiau sakė nebent bio mama ieškotu - o jei tai mamai nusiš... ant savo vaikų kas tada? ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 30 lapkričio 2008 - 18:06
Lera, o tu brolio vardą ir pavardę žinai?
Tuomet gali kreiptis į Gyventojų registro tarnybą ir pateikti prašymą dėl informacijos pateikimo. Kiek žinau, jie turi atsiklausti leidimo pateikti asmens duomenis, taigi tavo brolis gali nesutikti... o gali ir sutikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 30, 19:04)
įvaikinimo tarnyboj dirba nuostabus žmonės bet deja..deja.. jie kažkodėl irgi nenorėjo suteik man info...  tik pasakė kad taip toks vaikas tikrai buvo.. ir kad jis buvo pamestinukas ( aš visa laiką galvojau kitaip , man tai buvo naujiena ) nors sakė reikalaut iš vaikų namu jie privalo ją suteikt... o ten jau sakiau sakė nebent bio mama ieškotu - o jei tai mamai nusiš... ant savo vaikų kas tada? ..

pirmas žingsnis, kurį galima daryti, tai raštu kreiptis į vaikų namus ir/ar į Įvaikinimo tarnybą. Tegu jie atsako raštu remdamiesi įstatymu, kurie numato, kad tau kaip bio seseriai negali suteikti info.
Yra vienas bet. Vaikų namai ir/ar Įvaikinimo tarnyba patys gali kreiptis į įtėvius ir pasiterauti. Visko gali būti ir taip, kad tavo bio brolis nežino apie įvaikinimą. Tad ši žinia gali jį šokiruoti.
Tai kas kalbama nėra raštu rašoma. Be to siųsdama laiškus, turi siųsti savo gimimo liudijimo kopiją, ID dokumento kopiją kaip įrodymą, kad esi tas ir tas asmuo.
Įvaikintas brolis gali turėti kitą vardą ir pavardę, tad surasti pagal senus duomenis praktiškai yra neįmanoma. Civilinės metrikacijos skyrius šiuos duomenis turi. Reikia kreiptis į vedėją. Bet kadangi įvaikinimas yra slepiamas ir ši įstaiga tikrai neprivalo skelbti informacijos. Tačiau gal geranoriškai padės... Bet gali būti priešingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 30 lapkričio 2008 - 21:59
QUOTE(Tuoj @ 2008 11 30, 20:51)
Lera, o tu brolio vardą ir pavardę žinai?

taip žinau... bet vardą pavarde tik iki įvaikinimo , kadangi ji įvaikino gana didoka toki ( 3 metukų ) mažai tikėtina kad pakeite vardą , kad pakeite pavardė manau tikra. žinau vardą, pavarde , gim.metus kad gime Vilniuj kada buvo atiduotas ir paimtas .viskas. visa mano turima informacija... todėl nelabai galėčiau kreiptis į gyventoju registro tarnyba - turėjau jau minčių apie tai smile.gif

QUOTE(laureta @ 2008 11 30, 21:56)
pirmas žingsnis, kurį galima daryti, tai raštu kreiptis į vaikų namus ir/ar į Įvaikinimo tarnybą. Tegu jie atsako raštu remdamiesi įstatymu, kurie numato, kad tau kaip bio seseriai negali suteikti info.

aš kreipiausi raštu , o jie man paskambino kalbėjom gana ilgai bet pasakė kadangi tai pamestinukas , mes negalim jums suteik tokios informacijos . bet kodėl??? juk jis jau suaugęs vyras... pabandysiu dar karta parašyt į įvaikinimo tarnyba gal kas pavyks ...

taip aš irgi bijau kad o jei jis nežino kad yra įvaikintas??? o jei aš žmogui sugriausiu gyvenimą?... tokių visokių o jei pas mane lb.daug...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 01, 10:49)
taip žinau... bet vardą pavarde tik iki  įvaikinimo , kadangi ji įvaikino  gana didoka toki ( 3 metukų ) mažai tikėtina kad pakeite vardą , kad pakeite pavardė manau tikra. žinau vardą, pavarde , gim.metus kad gime Vilniuj kada buvo atiduotas ir paimtas .viskas. visa mano turima informacija... todėl nelabai galėčiau kreiptis į gyventoju registro tarnyba - turėjau jau minčių apie tai smile.gif
aš kreipiausi raštu , o jie man paskambino kalbėjom gana ilgai bet pasakė kadangi tai pamestinukas , mes negalim jums suteik tokios informacijos . bet kodėl??? juk jis jau suaugęs vyras... pabandysiu dar karta parašyt į įvaikinimo tarnyba gal kas pavyks ...

taip aš irgi bijau kad o jei jis nežino kad yra įvaikintas??? o jei aš žmogui sugriausiu gyvenimą?... tokių visokių o jei pas mane lb.daug...

labai keista kad paskambino, o ne atsakė raštu. Kažin tai ką pasakė žodžiu ar raštu išdėstytų ant popieriaus?

Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 01, 09:49)

Galiu atsakyti kodėl. Jei vaikas registruotas kaip pamestinukas, jo gimimo liudijime (iki įvaikinimo) buvo nurodyta, kad tėvai yra nežinomi. Vadinasi formaliai žiūrint jis neturi jokių biolognių artimųjų kam (esant ypatingoje situacijoje, kaip buvo cituojami įtsatymai) būtų galima suteikti informaciją.

Formaliai žiūrint visi juo besidomintys žmonės yra pašaliniai.
Atsakyti