Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leist vaiką 5m į parengiama grupę?

QUOTE(Jurgytė @ 2008 06 04, 09:40)
Laba. Mums iškilo toks pats klausimas. Dukra eina į darželį su vyresniais vaikais. Na, jie gimę 2002, o maniškė 2003 sausį. Į paruošiamąją eitų 5,9 m., o į 1 klasę 6,9 m. Tikrai nemanau, kad per anksti. O ir į paruošiamąją norėtųsi, kad eitų su savo grupe - vaikai pažįstami ir t.t.

Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai.  g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

Ir dar toks klausimas. Jei ji vis tik eina į paruošiamąją, o pvz. į 1 klasę komisija nusprendžia, kad ji nepasirengus. Tai tuos viensu metus bim bam. Daryk ką nori, nes tik 1 metus gali lankyti paruošiamąją. Tik vieniems metams skiriami pinigai.


Tai ir nueikit į PPT dabar 4u.gif
Komisija yra ne tik prieš mokyklą, bet ir prieš priešmokyklinę jeigu norit anksčiau pradėt lankyt negu 6 metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgytė @ 2008 06 04, 09:40)
1. Laba. Mums iškilo toks pats klausimas. Dukra eina į darželį su vyresniais vaikais. Na, jie gimę 2002, o maniškė 2003 sausį. Į paruošiamąją eitų 5,9 m., o į 1 klasę 6,9 m. Tikrai nemanau, kad per anksti. O ir į paruošiamąją norėtųsi, kad eitų su savo grupe - vaikai pažįstami ir t.t.

2. Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai.  g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

3. Ir dar toks klausimas. Jei ji vis tik eina į paruošiamąją, o pvz. į 1 klasę komisija nusprendžia, kad ji nepasirengus. Tai tuos viensu metus bim bam. Daryk ką nori, nes tik 1 metus gali lankyti paruošiamąją. Tik vieniems metams skiriami pinigai.


1. Maniškio buvo tokia pati situacija. daug abejonių, nerimo. Bet rizikavau ir leidau. Rudenį keliausim į mokyklą.

2. PPT - tai pedagoginė psichologinė tarnyba mirksiukas.gif Ši komisija ne tik nustatinėja, ar tinka mokyklai, bet ar gali eiti į priešmokyklinę grupę. Mes nenustatinėjom schmoll.gif Tik dėl I klasės ėjom ir gavom palaiminimą.

3. Čia jau darželio vadovybė sprendžia. Kadangi turėjom identišką sitauciją, tai darželį n kartų akcentavo, kad tuos vaikus, kuriems pagal įstatymą neprivaloma eiti į mokyklą, daželis paliktų antrą kartą. Nors pagal pasirašytą sutartį ir įstatymus taip negalima
Be to, visi metai - daug ką reiškia. Maniškis nepažino nei raidžių, nei skaičių. Dabar puikiausiai skaito sunkiausius tekstus, sprendžia matematinius uždavinius, rašo be problemų. PPT nustatė, kad branda atitinka septynmečiams keliamus reikalavimus.
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2008 05 28, 15:39)
priklauso nuo pacio vaiko,as tikrai neleisciau ,lai pasidziaugia vaikyste
kaimyne leido vaika nuo 5 metu,ir dabar kai jam yra 10 metu ji jau gailisi kad taip anksti isleido i mokykla,nes jam per didelis kruvis palyginus su jo klasiokais ,jam yra per daug 6 pamokos mokykloje atbuti ,ir dar namie kruvos namu darbu ,pasidare issiblaskes isbales ,o yra tikrai jis gabus bet dar fiziskai nepasiruoses tokio kruvio atlaikyti

Jei vaikas gabus ir didelis noras yra tai kodėlgi jo neleist.
Atsakyti
Į priešmokyklinę vaikai pradeda eiti tada, kai jiems tais kalendoriniais metais sukanka 6 metai. Tai jei jūs rugsėjį pradedami lankyti turite 5,9m. tai jums vistiek iki šių metų galo sueis 6, tai viskas gerai. Tas pats su mokykla. Vaikas eina tada, kai jam tais kalendoriniais metais sueina 7. Jeigu tais kelendoriniais metais vaikui einančiam į priešmokyklinę nesueina 6m., o besiruošiančiam į mokyklą nesueina 7, tada jam reikia pereiti PPT komisiją, kuri teikia vaikams rekomendacijas leisti arba neleisti vaiko į priešmokyklinę/mokyklą. Bijau sumeluoti bet dar pernai tai tikrai galutinį sprendimą priimdavo tėvai. Pvz. komisija išvadoje parašė, kad vaikas dar nesubrendęs priešmokyklinei ir nerekomenduoja, bet mama priimė galutinį sprendimą ir leido vaiką į priešmokyklinę.
Atsakyti
Man tai keista si nauja sistema . mano dukrai taip iseina pirmoj klasej jau sueis 8 metai . Na bet ka darysi ,gal ir lengviau tada tiems vaikams ,kai veliau pradeda
Atsakyti
as sunu leidau be 20 dienu 6metu, tai manau visai ccia normalu, nors su kalba dar turim problemu, bet tikiuosi pr metus susitvarkysim mirksiukas.gif
Atsakyti
Vaikui tikrai bus lengviau, jei iseis imokykla vyresnis, nes tokiame amziuje labai jauciasi ir puses metu skirtumas
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir prisiminiau temą ne į temą. Žinau tokią, kaip čia išsireiškus, giminę sakykim, kur moterims labai anksti vyrų užsireikia, tai pas juos tokia "mada" mergaites anksčiau į mokyklą leisti, kad spėtų vidurinę pabaigti. Man kažkodėl "amžinu nedapistitu" tai atsiduoda doh.gif Manau, kad viskam savas laikas. Nei per anksti nėra gerai, nei būti klasės "mama" ar "tėčiu" vaikui į naudą.
Atsakyti
o maniskis tai laaaabai nenoriai ejo i darzeli.tai jam tiesiog budavo kazkokia trauma.tai nusprendem ji leisti i paruosiamukus nuo 5 metu.ir mokytoja buvo nieko pries.aiku i ta pacia grupe jis ejo ir 6 metuku.bet jam visai patiko.5 metu pats ismoko skaityti.ir nebuvo jam nuobodu ten eiti ir antrus metus.tik isigijo labai daug draugu.o pries pradedant eiti i paruosiamukus,jam buvo paaiskinta ,kad tai jo mokyklele,tai jam leido pasijusti labai savarankiskam,nes gaudavo maistpinigiu nusipirkti bandelei,ir turedavo i namus pareiti vienas (aisku musu rugpieniu kaime viskas labai netoli budavo) ax.gif
Atsakyti
O tą PPT patiems reikia susirasti, ar darželis "siunčia"?
Atsakyti
na MB yra 4metai ir 10men jis siemet pradejo lankyt paruosiamaja grupe puse tokiu vaiku kaip maniskis nes taip jau gavosi manes aukletojos pasiteiravo ar nesu pries pries perkelian na nepriestaravau ir pastebejau kad vaikiukas jau visas raides baigia pazinti o puse ir parsyt manau ten tik jam i nauda smile.gif jo ten niekas nevercia daryt jokiu uzduoteliu , vienintelis minusas kad pries mokyklinukams duoda daugiau valgyt tai puse grupes valgo kita puse ziopso biggrin.gif
Atsakyti
Mūsiškei irgi darželis atsibodo, pati norėjo į paruošiamąją. Tai paruošiamoji prasidėjo 5 su puse metų, o į mokyklą - 6 su puse (gimus kovą). Tai nesigauna, kad tais pačiais kalendoriniais metais, nebent tik tais pačiais mokslo metais suėjo 7 (jau būnant pirmoj klasėj). Manau, kad 7 su puse pradėt eit į pirmą klasę jau kažkaip pavėluota.
Kadangi paruoštukus lankė pradinėj mokykloj, tai tos mokyklos direktorė parašė rekomendaciją, kad gali eiti į pirmą klasę (ėjom į kitą mokyklą). Čia tas buvo 2007 metais, gal dabar kas pasikeitė.
Asmeniškai manau, kad mažesni yra imlesni. Bet be abejo daug kas priklauso nuo paties vaiko. Dukrai įdomu buvo ir raidės, ir skaičiai, tai į pirmą klasę ji ėjo jau išmokus gana sklandžiai skaityt. Klasės mokytoja minėjo, kad dažnai berniukams per anksti pradėjus lankyt mokyklą būna sunkiau, net ir kūno kultūra sunkiau sekas. O mergaitės imlesnės.
Atsakant į temos autorės klausimą: reik žiūrėt pagal vaiką, jei jis domisi skaičiais, raidėm, skaitymu, tada leisčiau, o jei nesidomi - dar neleisčiau.
Atsakyti