Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylis jau namuose

QUOTE(Mazule @ 2008 06 11, 12:17)
Labutis  4u.gif
jungiuosi į jūsų būrį  blush2.gif  - 06.04 gimė mūsų antroji dukrytė-kruopytė  biggrin.gif
Keli klausimukai jau patyrusioms mamytėms  bigsmile.gif :
1. ar jūsų vaikikai namuose būna su kepuryte?
2. kaip jūs darote nors su minimaliu režimu? aš tai maitinu kaip papuola - tai kas valandą, tai kas 2-3-4  g.gif  Tad kol kas net neįsivaizduoju, kaip čia būtų su ėjimu į lauką  blush2.gif

Sveikinimai mažulei ir mažulytei 4u.gif 4u.gif

1. Net gimdymo namuose buvo be kepurės, juk šilta. Tik lauke uždedu,kai vežime neguli. ax.gif
2. Rėžimo nerasta :lens gyvenam be laikrodžio, kada ką norim tada ir darom. O į lauką einam irgi kai į galvą šauna, valgom jei norim ir lauke. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2008 06 09, 11:58)
sveikutes 4u.gif
na stai, as ka tik is ligonines su naujienom smile.gif
birzelio 6 d 04:00val pagimdziau sunu, 52 cm ir 3550g. kai turesiu laiko, parasysiu daugiau smile.gif

sveikinimai dideliausi thumbup.gif 4u.gif soske.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2008 06 11, 13:17)
Labutis  4u.gif
jungiuosi į jūsų būrį  blush2.gif  - 06.04 gimė mūsų antroji dukrytė-kruopytė  biggrin.gif
Keli klausimukai jau patyrusioms mamytėms  bigsmile.gif :
1. ar jūsų vaikikai namuose būna su kepuryte?
2. kaip jūs darote nors su minimaliu režimu? aš tai maitinu kaip papuola - tai kas valandą, tai kas 2-3-4  g.gif  Tad kol kas net neįsivaizduoju, kaip čia būtų su ėjimu į lauką  blush2.gif

sveikinimai 4u.gif
na kiek pamenu, jei kambary mažiau nei 22C, tada reikia kepurytes, dar gal kokiu skersvėju saugotis su ja reiktu.. g.gif
o rėžimas, kolkas klausyk vaiko poreikių, o vėliau jis nusistovės savaime, per kelias savaites (maždaug). 4u.gif lauke galima ir trumpiau pabūti, ar išeiti kelis kartus, o ir vasara atidaryti langai manau gali skaitytis kaip laukas ax.gif
Atsakyti
del vaiko rezimo galiu pasakyti ta pati kaip ir kitos, reikia gyventi vaiko ritmu, veliau viskas stos i savo vezes savaime. as savo maziuka be kepures namie laikau, o lauke dar nebuvom (na tik kai is ligonines grizinejom - tai tada jau su kepure aisku)
bet zinokit mamos, kaip faina tureti pametinukus wub.gif vyresnelis mazyli tik glosto, ir savo zaislus nesa, ir savo soske siulo wub.gif mazylis irgi geras vaikas, ir naktimis kolkas miegam, ir diena geras buna, pamiego, pavalgo, pazaidziam (na kokie gi ten zaidimai, ale vistiek... rolleyes.gif ).
kokia as laiminga wub.gif
Atsakyti
4u.gif sveikinimai abiems wub.gif
ash kepuryte po maudymo naudoju, kai ish vonios ishnesht reikia, tai iki pavalgo ir uzhmiega, paskui vis tiek nuimu...
o rezimas jau po truputi randasi per menesi: nors irgi valgo kada nori ir kiek nori, laikrodis tik del idomumo reikalingas, kiek val ishmiegos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2008 06 11, 17:07)
bet zinokit mamos, kaip faina tureti pametinukus  wub.gif  vyresnelis mazyli tik glosto, ir savo zaislus nesa, ir savo soske siulo  wub.gif  mazylis irgi geras vaikas, ir naktimis kolkas miegam, ir diena geras buna, pamiego, pavalgo, pazaidziam (na kokie gi ten zaidimai, ale vistiek...  rolleyes.gif ).
kokia as laiminga  wub.gif

Kaip džiugu tokias tavo mintis skityt wub.gif wub.gif
Man jau kartais per daug riksmo namie būna blush2.gif
Bet užtat pradėjom vertinti tas trumpas ramybės valandėles, kai tyliai vieni su MB galim išgert arbatos... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2008 06 11, 21:16)
Kaip džiugu tokias tavo mintis skityt  wub.gif  wub.gif
Man jau kartais per daug riksmo namie būna  blush2.gif
Bet užtat pradėjom vertinti tas trumpas ramybės valandėles, kai tyliai vieni su MB galim išgert arbatos...  wub.gif

aha.... ypac kai per vyresnelio shnekas nesigirdi nieko aplinkui wub.gif lotuliukas.gif

beje, ieskojau straipsniu apie maitinanciu mamuku mityba, ir atradima padariau, kad man pienas netinka, mazyle vakare taip patriukshmauja kad net stoga nukelt gali, o gi vakar visai pieno produktu (nei sviesto, nei pieno, nei jogurto) nevalgiau, ir liuks thumbup.gif o taip zverishkai pieno noriu, galiu 3l ishgert verysad.gif g.gif

http://www.hipp.lt/?page_id=114 kam idomu, nors atrodo nieko naujo neparashyta....

.....Pagrindinė kūdikių, maitinamų motinos pienu, alergijos priežastis yra vartojimas produktų, turinčių daug karvės pieno baltymo (varškė, sūris, jogurtas). Tai ypatingai dažna problema pirmųjų mėnesių kūdikiams, kol jų žarnyno gleivinė nėra subrendusi ir labai jautri. Jei žindyvė valgo bei geria daug pieno produktų (ypač koncentruotų), stambus karvės pieno baltymas iš mamos pieno patenka į kūdikio organizmą ir gali iššaukti kūdikio alerginę reakciją. Dėl to gali atsirasti odos bėrimas arba mažylis pasidarys labai neramus (žarnyno gleivinėje vystosi uždegimas, kas yra skausminga).

Jeigu kūdikio virškinimo trakto sutrikimai arba bėrimai yra susiję su pieno produktų vartojimu, tuomet žindyvė turėtų sumažinti arba iš viso atsisakyti pieno produktų, kol subręs kūdikio žarnyno gleivinė( iki 4-6 mėn). Tokiu atveju, kad moters organizmas gautų pakankamai baltymų, ji turėtų valgyti daugiau mėsos (apie 150-200g kasdien).... verysad.gif pasirodo tiesa
Atsakyti
as bijau sau pripazinti, bet tikriausiai mano Aukselio isberimai ant veiduko yra del pieno.Nes per visa maitinima tai vienintelis produktas neisejes is mano raciono, kaip ir nedingstantis berimas nuo man sunaus veiduko..As irgi,kaip Dzigite, zveriskai noriu pieno doh.gif Nekokia alternatyva piena pakeisti mesa(fee), bet teks...Juk vargu bus daugiau,jei isvystysiu alergija visam gyvenimui blink.gif
Atsakyti
o jus man pasakykit ka dar valgot?
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmux @ 2008 06 12, 11:19)
as bijau sau pripazinti, bet tikriausiai mano Aukselio isberimai ant veiduko yra del pieno.Nes per visa maitinima tai vienintelis produktas neisejes is mano raciono, kaip ir nedingstantis berimas nuo man sunaus veiduko..As irgi,kaip Dzigite, zveriskai noriu pieno doh.gif  Nekokia alternatyva piena pakeisti mesa(fee), bet teks...Juk vargu bus daugiau,jei isvystysiu alergija visam gyvenimui blink.gif

po kiekvieno maitinimo pastebiu raudonus spuogiukus ant kunelio, kurie greit pranyksta....
beje su pirmu man tas pats buvo, visa nestuke.gif ant pieno sedejau produktu... ir kai maitinau, nes nuo visko pusdavo pilviuka maziui, tai finale iki turbut 2,5 metu nuo pat gimimo ant vieno skruosto maziui buvo kokiu 5lt dydžio raudona alergine deme - ypac jei uzhvalgydavau sviesto ar grietines riebios - tai ji raudona raudona buvo, o kai perejau ant lieso pieno (kartais su vandeniu skiesto), jogurtukus po 0,1% riebumo jam duodavau, tai pasibaige visos alergijos... beje maitinau iki 1.5 metu, tai ilgai kankinausi su tuo, ka galima valgyt ir ko ne verysad.gif (aisku dabar mazius - kunas ir kraujas wub.gif )
Atsakyti
as su pirmu labai maista "ziuredavau", nes tai nuo to, tai nuo kito pilvuka jam pusdavo. o finale isejo kad jam pilvuka pucia nuo visko, o berimu nebuvo, tai be reikalo kankinausi su maistu unsure.gif
o su situo maziuku(nors jam tik kelios dienos, bet pirmam jau nuo pirmos dienos pilvuka pute) valgau viska, tik aisku pieno produktus, sokoladus ir pan daiktus - normos ribose rolleyes.gif ir jam nieko mirksiukas.gif tikiuosi kad neprisisnekesiu rolleyes.gif
Atsakyti
oi kaip užjaučiu tas, kurios turi prisižiūrėti maistą. unsure.gif
Balioniukas jums visoms. 4u.gif 4u.gif
Su pirmu jokių problemų neturėjau nei dėl alergijų nei dėl pilvo, dabar mažoji duoda žinot apie save, neaišku kas čia - pilvas ar šiaip, bet dar ant maisto neverčiu kaltės ax.gif
Atsakyti
o va as tai tikrai su maistu kankinuosi, nevalgau beveik visko, ka anksciau taip megau verysad.gif
dabar viskas virta, jokiu zalumynu verysad.gif
prisiskaiciau patarimu valgyt viska, tai paivairinau raciona, rezultatas klykimas vaikucio iki paraudimo ir raitimasis, nors nevalgiau nieko is negalimu sarasu, taip kad teko gryzt prie kosyciu doh.gif
Atsakyti