Laumiux, tuoj aš pasisakysiu, asociali mamka

O vat mano vaikas... Mano nuostabus, protingas ir visoks koks vaikas, į puodą nėjo nors tu ką. Ant jo... nesėdėjo. Iki 2 metų išvis net minutei negalėjau išlaikyt ant puodo. Išbandžiau visus "receptus", kas tik būna daroma pratinant vaiką. Ne. Neveikė jokia gudrybė. Jau maniau, jis čia vienintelis su pamperiu toks, o aš nesugebu jo pripratinti, nu nevykėliai du, ne kitaip...

O bendraamžiai daro, o žmonės kaip žiūrės, ach ir och. Bet kažkaip "pavargau" nuo tų savo galvojimų ir numojau ranka. Nieko tiesiog nebegalvojau... Ir po poros mėnesių vėl pasiūliau lyg juokais sėstelt ant to puodo. Pavyko!
Dabar jam tuoj du su puse. Ir per pastarąjį mėnesį įprato tvarkingiausiai daryt į tą nemylėtą puodą. Pradžioj "darė" per kelnaites, nes kartais nespėdavo, o kartais neduodavo numaut. O lakstyt be nieko - nesileido. Tada prašydavo uždėt pampersą. Na, bet susitardavom pagaliau, kad ne pampersą, o kelnytes. Tai jau plovimo turėjau bent
Bet labai greit išmoko nusimaut. O dabar po nakties pamperis kartais būna sausas, bet dar retai. Pamperį dedu miegui ir laukui, jei ketinam būti ilgiau. Jei trumpai - tada ne.
Laumiux, gal ir tau čia toks išbandymas. Gali būti, kad tu turėjai įsivaizdavimą, kaip tavo vaikas anksti išmoks gyvent be pampersų. O jai yra kažkokie vidiniai trukdžiai. Gal jai ir tas spaudimas nepatinka. Duok jai "pailsėt" ir paskui vėl pabandyk. Taip jau yra, vaikai daro viską ne tada, kai mes norim, ir panašu, taip bus visą laiką!

O mokykla, o rašymai skaitymai, o visa kita... viskas tada, kai vaikas pats pasirengs, nors jį paskatinti, aišku, būtina. Tik - atsargiai, žaismingai. Taip, kad viskas natūraliai "plauktų", be spaudimo.
Taigi manau, džiaukis gyvenimu...