Esu 99.9proc įsitikinusi, kad galų gale atradau jau antrus metus mane puolančią bjaurybę - šią egzemą. Prasidėjo kažkur 7 mėn po gimdymo, ant kairės rankos bevardžio piršto, per laiką išplito ir į didįjį pirštą. Baisus niežulys, vandeningos puslelės, kartais būdavo vos kelios, o kartais visa abiejų pirštų oda nusėta tais spuogais, paskui viskas trūkinėja, džiūna, skyla iki kraujų, net sulenkt negalėdavau. Nuo pat pradžių nuo menkiausio kontakto su vandeniu prasidėdavo... Bandžiau kelis hormoninius tepalus, padėjo pirmus du kartus, paskui - nieko

Kuriam laikui kiek aprimo, bet šiaip paskutinius du metus esu turėjus gal max. 2 savaičių pertrauką, kai nekilo pūslelės. Dabar, tfu tfu tfu, nebe taip ūmiai puola, kad visi pirštai sutrūkinėtų, bet vis tiek kyla tų niežinčių spuogų, oda plona, pasiraukšlėjus iš vidinės pusės, iš išorės randuota. Nuo kažkurio paūmėjimo net nagai sureagavo, liko didžiulės garbanos, išplonėjęs nagas, dabar jau nuauginėja.
Buvau prieš metus pas vieną dermatologę, kuri pasakė tik neerzint rankų odos su plovikliais, dėvėt pirštines, bet taip ir nenustatė ligos - tipo, gal jautri oda

Noriu apsilankyti pas normalų dermatologą, kuris turi patirties su šia odos liga, kad galėtų patvirtinti ar paneigti (nors nemanau, kad bus įmanoma paneigt

) man šią diagnozę ir mėgint kažkaip palengvint viską.
Gal galite parekomenduoti ką nors Vilniuje, kas būtų susidūręs su šia egzema? Ačiū