Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė II

Laba,

prireikė jau ir man šios temos.... paskaitinėjau ir ramiau pasidarė, ne man vienai taip... ir labai džiugu, kad čia rašo ir mamos ir pačios mergaitės, bigsmile.gif
Mano dukrai 13m ir paskutiniu metu pradėjom labai nesutart, nesitvarko, atžagariai kalba, kas ne taip tuoj dūrų trankymas, bambėjimas panosėj doh.gif Žinau, kad tai išaugama... bet kaip pergyvent tą periodą neprisidarius kvailysčių... doh.gif
Gerai dar kad jos draugai kieme visi mažesni, o ir šiap nelinkus vaikščiot su bendraamžiais niekur, bent kol kas dėl žalingų įpročių ramu... kol kas.... unsure.gif

Tikrai kilo įvairių minčių paskaitinėjus... aš gi protingesnė, t.y. turėčiau būt protingesnė, bandysiu prieš liepdama ar aprėkdama gerai pagalvot (jei liks laiko biggrin.gif ), kalbėtis...

Atsakyti
Gal kuriai mamai kils minciu apie tokia situacija:

Mergaitei 13 metu. Tikrai protinga, svelni, supratinga, stropi, su mokslais jokiu problemu. Dazniausiai apsieinam be atsikalbinejimu (na tik labai isskirtiniais atvejais), pasikalbam nuo sirdies ir visa kita. Atrodytu gerai. Tik problema, kad labai sunku ja kuo nors sudominti. Bendraamzes neidomios, nes jos tik "zvygauja ir aptarineja, kuri su kuriuo draugauja o kuri su kuriuo jau nebedraugauja". Zodziu, draugiu - 0. Is namu iseina tik i mokykla ir i parduotuve (netgi idealiausiu oru).Namuose velgi uzsiemimu nelabai randa, dazniausiai ziuri visokias nesamones per TV. Kartu bandem surasti kokia idomia popamokine veikla, bet niekas nepatinka. Na jau net neismanau, kaip padeti tam vaikiui socializuotis...Aisku, jai patinka kai visi kartu kazka veikiam, bet noretusi ja kazkaip pastumeti link bendraamziu... Prisimenu savo vaikyste, kai mama orams atsilus tik gerokai sutemus mus is kiemo vos ne jega parvydavo...o cia...ech g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigris: 09 balandžio 2009 - 08:54
QUOTE(Tigris @ 2009 04 09, 10:51)
Gal kuriai mamai kils minciu apie tokia situacija:

Mergaitei 13 metu. Tikrai protinga, svelni, supratinga, stropi, su mokslais jokiu problemu. Dazniausiai apsieinam be atsikalbinejimu (na tik labai isskirtiniais atvejais), pasikalbam nuo sirdies ir visa kita. Atrodytu gerai. Tik problema, kad labai sunku ja kuo nors sudominti. Bendraamzes neidomios, nes jos tik "zvygauja ir aptarineja, kuri su kuriuo draugauja o kuri su kuriuo jau nebedraugauja". Zodziu, draugiu - 0. Is namu iseina tik i mokykla ir i parduotuve (netgi idealiausiu oru).Namuose velgi uzsiemimu nelabai randa, dazniausiai ziuri visokias nesamones per TV. Kartu bandem surasti kokia idomia popamokine veikla, bet niekas nepatinka. Na jau net neismanau, kaip padeti tam vaikiui socializuotis...Aisku, jai patinka kai visi kartu kazka veikiam, bet noretusi ja kazkaip pastumeti link bendraamziu... Prisimenu savo vaikyste, kai mama orams atsilus tik gerokai sutemus mus is kiemo vos ne jega parvydavo...o cia...ech g.gif

sveika.Zinai perskaiciau ir nustebau,lyg apie mano dukra parasyta.Metai tie patys,tik mano jau atsikalba ir su jaunesne sese labai nesutaria.O visa kita viens prie vieno.Nori veiklos bet tik su seima,.Tad patart neturiu ne ka. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukassss: 09 balandžio 2009 - 09:49
Maniškė irgi tik orams atšilus laukan išlindo, visą žiemą beveik pratūnojo prie TV ir PC biggrin.gif Klasiokių arti negyvena, kieme bendraamžių nelabai yra, nors su klasiokėm nelabai ir bičiuliaujasi, jai su jaunesniais geriau sekasi sutart smile.gif O su būreliais, užsiėmimais labai panaši situacija, nieks neįdomu.... buvo tiesa baseiną pradėjus lankyt, bet sirguliuot dažnai pradėjo, nebeleidžiu...
Gal tokio elgesio problema bendraminčių, draugų nebuvimas g.gif ne tai kad nebuvimas, neįdomu matyt, nesutampa norai g.gif
Atsakyti
man bendraamžių kompanija irgi buvo neįdomi, todėl susiradau vyresnių draugų ax.gif gal turite kokių porą metų vyresnių giminaičių ar draugų vaikų vyresnių, kurie galėtų susidraugaut g.gif arba gal sudomintų bent susirašinėjimas su bendraminčiais g.gif
Atsakyti
Turiu du paauglius. Viskas gerai...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 09, 23:55)
Turiu du paauglius. Viskas gerai...

4u.gif

aš savajai paskutiniu metu nieko neliepiu daryt, tai irgi gerai sutariam lotuliukas.gif o tik paprašai padėt tuo caksėjimas liežuviu ir dūsavimai doh.gif Jei ne buitis, mes irgi gerai sutartume lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 04 10, 11:48)
4u.gif

aš savajai paskutiniu metu nieko neliepiu daryt, tai irgi gerai sutariam  lotuliukas.gif o tik paprašai padėt tuo caksėjimas liežuviu ir dūsavimai  doh.gif Jei ne buitis, mes irgi gerai sutartume  lotuliukas.gif

Visada prašau ramiu balsu. Dar nebuvo, kad atsisakytų ką nors padėti g.gif
Atsakyti
Sveiki... 4u.gif

Radau temelę, net nustebau, kad mergaitės pačios rašo... bigsmile.gif

Esu 14 metų mergaitės mama. Mergaitė susirado 15 metų draugą...Lyg mandagus...Bet neramu...
Atsakyti
QUOTE(Vaiva-ema @ 2009 04 10, 19:20)
Sveiki... 4u.gif

Radau temelę, net nustebau, kad mergaitės pačios rašo... bigsmile.gif

Esu 14 metų mergaitės mama. Mergaitė susirado 15 metų draugą...Lyg mandagus...Bet neramu...

aš tai sakyčiau, jog nerimaut galit, bet tik ne garsiai 4u.gif nes jei normaliai bendrausit su dukra, tai gal nebus taip, kaip būna daugeliui mergaičių - vėliau jos tiesiog pradeda slėpt nuo mamų apie vaikinus ir panašiai. pati tik po kelių mėnesių draugystės su dabartiniu vaikinu pasakiau apie jį. labai džiaugiuosi, kad tėvai jį labai geranoriškai priėmė. tai irgi įtakojo tai, jog dabar su juo esu metus laiko smile.gif o kad nerimo būtų mažiau, galbūt tiesiog leiskit dažniau pasisvečiuot pas jus, kad susipažintumėt 4u.gif ax.gif
Atsakyti
pabandyk nuoširdžiai pasikalbėt su dukra ir pasidalink savo nerimu, bei tiesiog apie pirmąsias draugystes ir galimus nusivylimus.. kad tai nebūtų kažkoks pokalbis abiem nefainas, psidarykit mergaitišką vakarėlį kepantis pyragą arba darantis grožio procedūras (tada paprasčiau išsišnekėt).. gali, jei nori, pati savo apie jaunystės draugystes papasakot.. taip pat galit susirast kokią knygą apie paauglystės meiles (arba straipsnį kokį iš kokio žurnalo) abi perskaityt ir paskui aptart. 4u.gif
Atsakyti
Aš kai buvau dukros metų, tai viską knygose paskaitydavau, kas man įdomu buvo...gal kad namuose knygų buvo visokių...Ji skaito dar palyginus vaikiškas...Tiesa, mano sesuo jai padovanojo knygą apie mergaites... unsure.gif
Atsakyti