
o kaip jus verdat agurkine sriuba su perlinemis kruopomis?

QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20)
aš tai tik agurkinei sriubai ir naudoju perlines kruopas

aš tai gerai išplaunu kruopas, kad beveik baltos pasidaro (aišku geriausiai per naktį palikt, ka aš pamirštu


kiek suprantu, agurkus reikia deti i pabaiga,kai kruopos jau suminksteja?

Isverdu kruopytes ir dedu ant ju toki uzpila: kepinu kumpi arba sonine spirguciais, pomidora, sampinjonus, svogunus ir zalumynus. Dedu vegetos ar kitokiu prieskoniu. Dazniausiai kruopas sumaisau su situo uzpilu ir laaabai skanu buna

QUOTE(Treglė @ 2008 08 18, 13:51)
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia
. Aišku namie jinai gaunasi skanesnė nei pardėj. Pabandykit, tikrai skanu 
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia


geras,reikės pabandyti...turėtų būt tikrai skanu


[quote=Treglė,2008 08 18, 13:51]
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Labai patiko visiems, kai pagaminau
Dar galima uzpilti salotiniu aliejiniu padazu
, tada majonezo nereikia..As dariau ja astresne, dejau daugiau prieskoniu..Lanbai tinka su vistu skrandukais, labai savitas skonis
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Labai patiko visiems, kai pagaminau


Senais laikais mama gamindavo Danutės košę sunkiame britvone orkaitėje. Niekaip neatsimenu, ką ten dėdavo, bet būdavo skanu. Gal kas žinote receptą?
QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20)
1.jautienos gabala i verdanti vandeni.
2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa
3. paverda apie valanda,
4. dedu druska, pipirus,laurus
5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba
6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho

8. beriu smulkintas petrazoles, krapus
9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo

na, ziauriai gi skanu


Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas

QUOTE(dooovile @ 2008 11 27, 22:39)
1.jautienos gabala i verdanti vandeni.
2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa
3. paverda apie valanda,
4. dedu druska, pipirus,laurus
5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba
6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho
) , patikrinu ar tikrai isvire bulves, ir tada metu i sriuba
8. beriu smulkintas petrazoles, krapus
9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo
na, ziauriai gi skanu

2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa
3. paverda apie valanda,
4. dedu druska, pipirus,laurus
5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba
6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho

8. beriu smulkintas petrazoles, krapus
9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo

na, ziauriai gi skanu


taaaip! cia ir yra tikroji agurkine


QUOTE(Greta77 @ 2008 11 27, 21:58)
Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas 

kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu???
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 27, 22:03)
taaaip! cia ir yra tikroji agurkine
for real ! o ten visokios su ryziais ir tt- kicas 





[quote=dooovile,2008 11 27, 23:12]
kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu?
Nelabai ir pati žinau
Tarkių turi būti nelabai daug, tik tam, kad sutirštintų. Manau, kad kokių 5-6 bulvių pakaktų pusei pakelio kruopų
kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu?
Nelabai ir pati žinau

