Įkraunama...
Įkraunama...

Perlinės kruopos

QUOTE(dooovile @ 2008 11 27, 21:39)
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho blush2.gif ) , patikrinu ar tikrai isvire bulves, ir tada metu i sriuba

dooovile, o agurkai marinuoti, ne rauginti? o su kokiais skanesne agurkine - su tais ar su tais - niekada neviriau blush2.gif
o is perliniu kruopu irgi issiverdu kosyte superine.
jas isverdu atskirai. pakepinu svogunus su spirguciais ir uzpilu su visais taukuciais ant kruopyciu, ismaisau gerai. o ypac megstu paskui pasikepti ta kosyte keptuveje. dar dadedu sviesto, paskrudinu...niam niam niam thumbup.gif
o kai buvau studente megdavau imaisyti dar i ta kosyte pomidoru sulciu, kai buna pomidorai savo sultyse, tada man taip patiko .... g.gif o dabar be pomidoru darau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 28 lapkričio 2008 - 22:59
QUOTE(shantal @ 2008 11 28, 23:59)
dooovile, o agurkai marinuoti, ne rauginti? o su kokiais skanesne agurkine - su tais ar su tais - niekada neviriau blush2.gif


as dedu uspaskicho- marinuotus, ir dar skystimo is stiklainio i sriuba kokius 5-6 shaukstus ipilu ax.gif
su raugintais tiesa sakius neesu bandzius, bet manau irgi skanu g.gif

koshe reiks pabandyt isvirti thumbup.gif

(shantal, o tau tikrai svajoniu svajone ketvirtas vaikiukas? bigsmile.gif as po trecio tokia griuvena, kad daugiau net pagalvot nesinori blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dooovile: 28 lapkričio 2008 - 23:04
QUOTE(dooovile @ 2008 11 29, 00:02)
(shantal, o tau tikrai svajoniu svajone ketvirtas vaikiukas?  bigsmile.gif  as po trecio tokia griuvena, kad daugiau net pagalvot nesinori blush2.gif )

Tikrai, tik su vyru problemos - -niekaip negaliu įkalbėti, vis juokauju, kad man reikėjo už baptisto ištekėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 11 29, 00:26)
Tikrai, tik su vyru problemos - -niekaip negaliu įkalbėti, vis juokauju, kad man reikėjo už baptisto ištekėti mirksiukas.gif

lotuliukas.gif as savishki vos treciam ikalbejau; jei gimdyt nereiktu ir gatavai dvimetukus duotu tai imciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2008 11 29, 00:45)
lotuliukas.gif  as savishki vos treciam ikalbejau

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 11 29, 00:51)


gerai mes cia apie perlines kruopas blush2.gif
Atsakyti
Nu kaip dziaugiuos, kad tiek receptuku cia radau perliniu kruopu reiks ir man pasidaryti butinai kazka is ju thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Košė su mėsa

Viską darau iš akies. Sprandinės gabalą (arba kitos riebesnės mėsytės) supjaustau kubeliais ir gerai apkepu. Baigus kepti uždedu kelias burokine tarka sutarkuotas morkas ir pjaustytų svogūnų. Pamaišau keptuvėje ir verčiu į katilą, ant viršaus kruopas, pripilu pilną vandens, druskos šaukštelį ir verdu apie 1 val. Tada dar gerą žiupsnį džiovintų mairūnų arba raudonėlio, arba čiobrelio. Man skanu. Bet yra ir kitaip manančių tongue.gif Dažniau darau su 5 grūdų mišiniu, bet kai jų neturiu ir vien su perlinėm.
Atsakyti
Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų ax.gif

Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą.

Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas smile.gif

Analogiškai ruošiu ir grikių košę - tik grikių nelaikau vandeny per naktį ir vandens pilu - kiek grikių, tiek vandens. Išeina labai biri grikių košė su visom maistingom medžiagom - verdant daug kas žūsta.

Panašiai ruošiami ir ryžiai - tik juos reikia bent šiek tiek apvirti.
Atsakyti
[quote=Sophi,2009 05 23, 10:17]
Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų ax.gif

Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą.

Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas
Iškilo klausimas,ar kruopos smulkios.?-perlinės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 23, 22:32)
Iškilo klausimas,ar kruopos smulkios.?-perlinės. 4u.gif

Perlinės - nesmulkintos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 05 23, 10:17)
Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų ax.gif

Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą.

Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas smile.gif

Taip skaniai aprasei receptuka essen.gif essen.gif
Atsakyti