Substratas, kiminai, samanos, persodinimas. Eina sau kiek aš visko nežinau. o kada reikia persodinti ?
QUOTE(ZANUSSI @ 2008 06 04, 14:21)
stovi šviesiai ant stalo, bet tiesioginių saules spindulių negauna, o laistau kartą per savaite - istatau ir vos šilta vandenuka pamirkti 5 min
nežinau ka dar kitaip daryt 

trauk lauk is vazono, apziuresi saknis, sutvarkysi jei reikes ir persodinsi gelyte

QUOTE(agnir @ 2008 06 04, 14:27)
Tai gal puvinukas i sakneles isimetes
o gal dregmes trukumas
As tai mirkau apie 20min.

tai persodint žydinčia?

Man sakė, kad reikia vandenuke pamirkyti ne trumpiau 2 valandų. Tai reiškias aš saviškes perlaikau ?
QUOTE(SoJa @ 2008 06 04, 14:28)
Substratas, kiminai, samanos, persodinimas. Eina sau kiek aš visko nežinau. o kada reikia persodinti ?
kai nužydi, ir kau jau nebetelpa šaknys į vazončika, manau

arba kai jau kažkas negerai daros

QUOTE(aneizza @ 2008 06 04, 14:29)
trauk lauk is vazono, apziuresi saknis, sutvarkysi jei reikes ir persodinsi gelyte 

naujo to substrato reikia dadėt?
QUOTE(SoJa @ 2008 06 04, 14:28)
as visada persodinu kai gelyte nuzydi, nors pries savaite gauta 3 orchiu kompozicija (gausiai zydincia) dovanu persodinau jau kita diena, nes jos buvo isodintos tik i kiminus

QUOTE(SoJa @ 2008 06 04, 14:30)
Man sakė, kad reikia vandenuke pamirkyti ne trumpiau 2 valandų. Tai reiškias aš saviškes perlaikau ?
manau 30 min per akis

QUOTE(ZANUSSI @ 2008 06 04, 14:31)
reikai visa nauja sudet, o sena ismesti lauk ir gerai nuplauti saknis, kad seno likuciu neliktu kur prikibusiu

QUOTE(aneizza @ 2008 06 04, 14:33)
reikai visa nauja sudet, o sena ismesti lauk ir gerai nuplauti saknis, kad seno likuciu neliktu kur prikibusiu 

oho

kieki visko žinot reikia...
ačiū labai

Kuo daugiau gaunu atsakymų tuo daugiau naujų klausimų kyla
Kaip supratau tą žemę orchidejoms Jus perkat iš čia http://www.orchidejos.lt/
o per kiek laiko pristato? Gal kur nors Vilniuje galima nusipirkti iš karto, kad nereikėtų laukti kol atsiųs ?
Ir dar klausimėlis
o ką Jus darot su žiedkočiais kai gėlytė nužydi? nukerpat ar paliekat ?

Kaip supratau tą žemę orchidejoms Jus perkat iš čia http://www.orchidejos.lt/
o per kiek laiko pristato? Gal kur nors Vilniuje galima nusipirkti iš karto, kad nereikėtų laukti kol atsiųs ?
Ir dar klausimėlis

o ką Jus darot su žiedkočiais kai gėlytė nužydi? nukerpat ar paliekat ?