Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(lucky @ 2008 06 06, 22:32)
Zinok, as jau irgi perdegiau paprastom parduotuvinem gelytem Apeinu apie jas garbes rata lotuliukas.gif , pasiziuriu, bet pirkt noras net nekyla. Man dabar reikia jau idomios ziedu formos, spalvos, .....

Uzziurejau viename sename zurnale, kaip akvariumuose miniukus augina, tai dabar turiu plana  chuligana, gal kelis miniukus uzsisakyt, pabandymui g.gif ( jei kam idomu, galiu perfotkint ir foto imest parodymui, kaip tai atrodo ax.gif )

aha aha idomu laukiam nuotraukyciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skanerio neturiu, tai perfotkinau ax.gif
Vienoj dregme palaiko augancios samanos. Cia, raso,kad dregniau buna, kitoj- slapias keramzitas. I diena papurksti kelis kartus vasara, ziema uztenka 1 karto.

Tai jau ir rezgu plana, pradziai gal toki ala mini orchidariuma issirengt g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 06 06, 22:49)
Vienoj dregme palaiko augancios samanos. Cia, raso,kad dregniau buna, kitoj- slapias keramzitas. I diena papurksti kelis kartus vasara, ziema uztenka 1 karto.

Tai jau ir rezgu plana, pradziai gal toki ala mini orchidariuma issirengt g.gif  biggrin.gif

g.gif visai idomiai cia
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 06 06, 22:49)

Tai jau ir rezgu plana, pradziai gal toki ala mini orchidariuma issirengt g.gif  biggrin.gif

thumbup.gif gera mintis....
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 06, 14:08)
o as noriu svyranciu ziedstiebiu g.gif zinok tuoj nusispjausiu ir uzsisakysiu jas abi blush2.gif  rolleyes.gif

Nu,bet driauge,kai sakiau,kad abi super,tai leipe rinkti,o pati vel persigalvojo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 06 06, 19:29)
SOS !!! SOS !!! nėra kada skaityti temą - merginos pagalbos - mano naująją orchę Od.Pupukea Sunnset (miltonidium)
kažkokie amarai apipuolė !!! Ką daryti ? ??? Tokie žalsvi kaip ant sprigių, rožių būna... Apipyliau dušu, bet manau to bus maža, daug jų... kuom purkšti, esu už miesto ir nieko neturiu dabar...  doh.gif

Nuo amaru daromas toks tirpalas:sauja ukisko muilo smulikiu drozliu uzpilama vandeniuku.I antra inda dedamos 2 sujos cesnako lukstu ir uzpilamos karstu (bet ne verdanciu)vandeniu.Tada abu misisniai sumaisomi ir purskiami augalai.Tinka visiems augalams nuo amaru,voretinklines erkutes ir.kt(tik nezinau kaip su orchytem) smile.gif
Atsakyti
sveikos orchidėjų mylėtojos ir augintojos 4u.gif jau ir mano namus pasiekė tas virusas lotuliukas.gif jau užsikrėčiau lotuliukas.gif vis bijodavau pirkti orchidėją nes namie pas mane paknkamai vėsu, bet šiemet nebeatsilaikiau ir įsigijau miltoniją, dabar jau ji baigia žydėti, nes žiedeliai jau blunka, tai patarkit kaip man su ja elgtis - ar palikti žiedynkočius ar kirpti, ar yra koks poilsio periodas na vienu žodžiu orchidėjų auginime esu žalias žalias doh.gif tai nenorėčiau kad pirmas blynas būtų prisvilęs. štai maniškė
user posted image
patarkite 4u.gif
Atsakyti
Mano "liga "progresuoja,taip,kad naktimis sapnuoju orches.Sianakt sapnavu,kad perku cinbi.Ir ka jus galvojat pasiknisusi visagaliame googlyje pamaciau savo sapno vaizda:-rodau
http://outdoors.webs...031096813URygKi
http://outdoors.webs...1096813ekuAZO.O cia googlyje pamaciau:
http://www.cymbidium.org/
Laabai jau sita spalva patiko biggrin.gif
Papildyta:
Einu,panos i soda,braskes vaduoti nuo oro pavojaus(varnenai ,kaip kokie vanagai puola uogas) gun_smilie.gif gun_rifle.gif ph34r.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
nebezinau ka man daryt su tuo savo geltonuoju falenopsiu schmoll.gif vakar vakare jau kaip ir nebebuvo rasos ant vazonelio, o ryte siandien atsikeliau ir ziuriu kad jis vel man aprasojes verysad.gif negi tikrai gali buti puvinys isimetes? g.gif jauciu teks uzsisakyt substrato is orchidejos.lt ir traukt lauk ta geliuka unsure.gif

vakar jau bebuvo tiek rasos
user posted image

o siand ir vel doh.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 06 07, 10:11)
Mano "liga "progresuoja,taip,kad naktimis sapnuoju orches.Sianakt sapnavu,kad perku cinbi.Ir ka jus galvojat pasiknisusi visagaliame googlyje pamaciau savo sapno vaizda:-rodau
http://outdoors.webs...031096813URygKi
http://outdoors.webs...1096813ekuAZO.O cia googlyje pamaciau:
http://www.cymbidium.org/
Laabai jau sita spalva patiko biggrin.gif

Greiciau pirk bus su kuo apie cymbas paplepeti lotuliukas.gif o tai cia cimbisciu labai maza mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 06 07, 10:18)
labas rytas  4u.gif
nebezinau ka man daryt su tuo savo geltonuoju falenopsiu schmoll.gif  vakar vakare jau kaip ir nebebuvo rasos ant vazonelio, o ryte siandien atsikeliau ir ziuriu kad jis vel man aprasojes verysad.gif negi tikrai gali buti puvinys isimetes? g.gif  jauciu teks uzsisakyt substrato is orchidejos.lt ir traukt lauk ta geliuka unsure.gif

vakar jau bebuvo tiek rasos
user posted image

o siand ir vel doh.gif

o man kyl aitarimas, kad mano vazonelis aprasoja kai pradeda substratas isdziuti, kai palieji, jokios rasos nebelieka, pastovi pora dienu, pradziusta ir tada gal nuo temperatutos pokyciu aprasoja g.gif (gal cia visai durnas sumastymas, bet man kuo labiau gele dziusta, tuo daugiau rasoja)
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2008 06 07, 09:40)

Nuo amaru daromas toks tirpalas:sauja ukisko muilo  smulikiu  drozliu uzpilama vandeniuku.I antra inda dedamos 2 sujos cesnako lukstu ir uzpilamos karstu (bet ne verdanciu)vandeniu.Tada abu misisniai sumaisomi ir purskiami augalai.Tinka visiems augalams nuo amaru,voretinklines erkutes ir.kt(tik nezinau kaip su orchytem) smile.gif

Galima ir be muilo, cesnakus uzpliko, palaiko keleta valandu, tada ta nuovira skiedzia ir purskia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 06 06, 22:32)
Uzziurejau viename sename zurnale, kaip akvariumuose miniukus augina, tai dabar turiu plana  chuligana, gal kelis miniukus uzsisakyt, pabandymui g.gif ( jei kam idomu, galiu perfotkint ir foto imest parodymui, kaip tai atrodo ax.gif )

o as jau senokai ta minti audziu g.gif turiu 40l akva stovi tuscias, ir vis mastau gal kelias orches ten sukisti ax.gif
o dabar dar cia tu su tais paveiksliukais... biggrin.gif

QUOTE(merga @ 2008 06 07, 09:40)
Nu,bet driauge,kai sakiau,kad abi super,tai leipe rinkti,o pati vel persigalvojo lotuliukas.gif 

nepersigalvojo, nepersigalvojo, jamsiu viena, tik MB vakar taip ir nepaklausiau jo nuomones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 06 07, 08:21)
Greiciau pirk bus su kuo apie cymbas paplepeti lotuliukas.gif o tai cia cimbisciu labai maza mirksiukas.gif

ne tik cimbius augina mazai, bet ir dendrobius ax.gif pastebejau, kadcia dauguma falenopsiu megejos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(prunskiene @ 2008 06 07, 08:34)
o man kyl aitarimas, kad mano vazonelis aprasoja kai pradeda substratas isdziuti, kai palieji, jokios rasos nebelieka, pastovi pora dienu, pradziusta ir tada gal nuo temperatutos pokyciu aprasoja  g.gif (gal cia visai durnas sumastymas, bet man kuo labiau gele dziusta, tuo daugiau rasoja)

gal tu ir teisi, nezinau ka ir begalvot g.gif siand dar palauksiu, o rytoj as jai duosiu atsigert jau, kaip bus, taip doh.gif
Atsakyti