Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(Ragany @ 2013 06 09, 14:14)
Ar yra tokių, kur su cholestaze nešiojot iki galo? Pas mane prieš kelias savaites fermentai viršijo 13 kartų, tada gulėjau ligoninėj savaitę, paskui KMUK, po bišk ėmė krist padvigubinus ursofalko dozę. Dabar esu vėl ligoninėj, nes kalbėjo, kad 40 savaičių nelauksim, obettačiau kai šią savaitę darė fermentų tyrimus jie pakrito perpus, dabar dar šiek tiek, normas viršija 3 kartus, tas kur buvo bais didelis, o kitas -2 kartus (čia AST ir ALT) . Iš pradžų daktaras sakė, kad netempsim iki 40 savaičių, nes vistik rizika, o dabar užsiminė, kad bandysim, kai pamatė, kad krenta.  O man baisu tempt iki termino, nes daug kur rašo šitaip:
"Antenatalinės (iki gimimo) vaisiaus žūties grėsmė auga nuo 35 nėštumo savaitės, todėl nerizikuojama nėštumą tęsti iki 40 savaitės."

Aš nešiojau iki galo, o suėjus 40 savaičių teko skatinti (čia pernai viskas vyko). Gimė sveikas, drūtas vyras. Dabar irgi turiu cholestazę sad.gif Pirmadienį sužinosiu, ar galėsiu ilgiau nešiot, ar teks paskubinti susitikimą su pagranduku sad.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau papasakoti ir savąją istoriją. Kažkur 31 nėštumo savaitę prasidėjo kūno niežuys, ypatingai paūmėdavo vakarais ir naktimis, nuėjusi pas ginekologę užmiršau apie tai pasakyti, nors jau kažkur buvau skaičiusi, kad tas niežulys prognozuoja kepenų veiklos sutrikimus. Sekantį kartą kai nuėjau apžiūrai pas ginekologę, manoji buvo atostogose, pavaduojančiai pasakiau savąją problemą, o ji tepasakė nusiraminkit, čia nieko tokio, čia taip būna nėščiosioms, nieko bloga, gryžusi vistiek negalėjau nurimti, po kelių dienų paskambinau į polikliniką, davė dar kitos ginekologės numerį, paskambinusi pasakiau, kad man labai neramu dėl kūno niežulio, kad niežti ir pėdas ir delnus, ypatingai naktimis, kad skaičiausi internete, jog tai gali būti rimta, o ta tik pasakė , mažiau skaitinėkitės visokias nesamones, čia viskas normalu, o jeigu jum tai trukdo apsiplaukite visą kūną Tantum Rosa (miltukus išsitirpinti vandenyje). Nu ka prisipirkau miltukų, kelias dienas apsipildavau tuo mišiniu, bet efekto jokio, man viduj vistiek liko labai neramu, ir pagaliau, kai po mėn, gryžo mano ginekologė, nuėjusi į apžiūrą aš jai pasakiau apie tai (nors jau nebuvau tikra ar čia jai sakyti, galvoju vėl tą patį išgirsiu), ši iškarto sureagavo, skubiai paskyrė kraujo tyrimą (kepenų fermentų), atsakymas aišku buvo blogas, gavau siuntimą i Kauno klinikas, ten paskyrė Ursofalko, po savaitės vėl kartojom tyrimą, atsakymas buvo dar blogesnis, reikėjo dvigubinti Ursofalko dozę, vėl po savaitės tyrimas, rezultatas dar pablogėjo, iškarto nieko nelaukiant važiavau į klinikas, paguldė , o kitą diena jau buvo skatinamas gimdymas, nes buvo jau 38 savaitė ir gydytojai pasakė, kad laukti nėra ko, nes vėliau pasekmės gali būti labai skaudžios. Labai džiaugiuosi, kad viskas pasibaigė gerai, gimė sveika mažylė, tačiau noriu ir kitom būsimom mamytėm patarti, kad niekada negalima pasitikėti vienu gydytoju, jeigu kyla jums viduj kokia abejonė, reikia kreiptis konsultuotis su kuo daugiau gydytojų. Sėkmės visom kovoje su cholestaze ir susilaukti sveikų mažylių smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Matau, neaktyvi tema, bet gal kas atsakys..
Ar kam nors su cholestaze, geriant Ursosan, skaudėjo kepenis?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2014 06 13, 17:38)
Sveikos,
Matau, neaktyvi tema, bet gal kas atsakys..
Ar kam nors su cholestaze, geriant Ursosan, skaudėjo kepenis?

4u.gif

Bent jau man gydytojai keli sakė, kad kepenų apskritai neskauda.
Gal Jums tulžį skauda?

Man nieko neskaudėjo absoliučiai, tik beprotiškas niežulys kankino ir tyrimai viršijo normas 10-15 kartų.
Atsakyti
Man pilva niezti jau nuo antro trimestro vidurio kazkur, dabar 34 savaite. Galvojau kad oda tempiasi, tai gydytojai nieko nesakiau, nes galvojau kad nuo cholestazes delnus ir padus turi niezteti. Siandien netycia uzsiminiau, tai gydytoja is kart paskyre tyrima pasdaryt kuo skubiau. Issigandau ypac, kai cia paskaiciau, kad kai kurioms pasireiskia skausmu po desniu sonkauliu, o man ten ziauriai persti jau nuo antro trimestro pradzios ar vidurio ir niezti butent tame plote. gal tikrai kepenis spaudzia leliukas. Bijau net darytis tyrima sad.gif, nes cia butu labai uzdelsta. .
Atsakyti
labas

ziuriu tema nelabai aktyvi, tai pisidesiu prie serganciu cholestaze.
eilinio apsilankymo metu, man buvo 36sav, kai ginekologe pasake, kad labai prasti slapimo tyrimai! bet nieko del to nedare ir liepe kita savaite pakartot.. grizus namo kazkaip susirupinau ir pradejau mastyt, kad man niesti alkuniu linkius vakarais. tikrai neikyriai, bet paniesti.. pasiskaitinejau internete, kad gali but rimta liga.. kita diena paskambinau ginekologei ir ji tada susimaste ir iskart liepe prisistatyti pas savo seimos gydytoja. pastaroji padare kepenu fermetu kraujo tyrima ir BINGO - fermentai virsija po 4 kartus normas.. ta pacia diena pagulde i patologini ligonineje..
Taigi liga susiradau pati ax.gif ir jus nejuokaukit ir pasitikrinkit pabaigoje niestumo, jei net niezuliukas visai neikyrus..
Atsakyti

Keliu temukę į viršų 4u.gif


Na ir naktelė buvo :shock: Niežulys kūno baisus. Kasiaus kiek galėjau sad.gif
Laukiu rytojaus. Turiu neišnaudotą suntimą kepenų fermentams. Neišnaudojau todėl, kad kai gavau siuntimą išvažiavau netikėtai į ligoninę. Ten darė fermentus ir sakė geri. Bet vistiek pakartosiu. Daugiau neišmanau kodėl niežti. doh.gif
Turbūt aš viena čia tokia :zliumbiu:
Atsakyti
Turėjau ir aš tą malonumą, kai pradėjo niežėti, pasiskaitinėjau internete ir atradau, kad gali būti cholestazė, tyrimai patvirtino, kad tikrai cholestazė. Vaikutį išnešiojau pilnai, gimė sveika mergytė. Galvoju apie antrą tačiau , bijau, kad vėl pasikartos toji nelemtoji cholestazė.
Atsakyti