Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir čiulptukas

Sveikutes mamytes 4u.gif.
Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo.
Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu????? ax.gif

Atsakyti
sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia.
Atsakyti
Pirmaji auginom su ciulptuku, iki kazkur 10men. Antrasis irgi ciulpe, bet trumpai...iki 3men. O maziukas niekada nenorejo, negalejau isiulyti schmoll.gif Tai galiu pasakyti, kad mano papukai buvo naudojami kaip soskes doh.gif Kartais tikrai nelengva budavo...dar ir dabar naktimis, kazkur apie 3 keliasi, ir be papuko neuzmiega schmoll.gif Nu, bet dabar nera jau taip sunku, kaip pacioje pradzioje ax.gif
Atsakyti
Kadangi aš turiu tik vieną dukrytę, tai nelabai galiu palyginti - kaip sunkiau, su čiulptuku ar be jo. Bet dukrytė čiulptuko nepripažino ir neėmė. Kol buvo visai mažytė, tai praktiškai per prievartą kartais įkišdavom (kai pvz labai verkdavo rengiantis ar dar kažką darant). Bet jau sulaukus 3 mėn., mergina tapo stipresnė ir jau mūsų prievartinis čiulptuko davimas nebepavykdavo doh.gif jinai liežuviu tiesiog išstumdavo tongue.gif
Tada mes ir pamiršom čiulptuką. Ir labai dabar džiaugiamės. Papuko tai tikrai neišnaudojo, naktį ne daugiau kaip 1 kartą prašydavo valgyti, dienos metu žįsdavo papuką ne ilgiau kaip 10 min. Žodžiu, kažkaip nepiktnaudžiavo.

Bet manau, kad kiekvienas vaikutis skirtingas ir elgiasi individualiai. Gal kitam reikia dažniau ir ilgiau pažįsti, nes nori nusiraminti... ir nieko mes čia nepakeisim, bet kokiu atveju, reikės mamytei prisitaikyti prie vaikučio mirksiukas.gif bent jau pirmus metelius rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausyte1: 30 rugpjūčio 2005 - 08:25
Dukrytė pradėjo imti čiulptuką kažkur nuo 3 mėn ir iki 1,5 metų su juo draugavo.
Na, o mažiui šio dalykėlio įsiūlyti neįmanoma doh.gif . Būtų gerai, kad ir jis susidraugautų su čiulptuku, nes dabar mėgaujasi čiulpdamas krūtinę tongue.gif .
Atsakyti
as taip pat atlieku ir ciulptuko funkcija. smile.gif sad.gif Nera jau taip sunku, taciau kartais tiesiog pavargsti nuo to gulejimo salia tol,kol sunelis ne tik pasisotin, bet ir atsiciulps iki soties, tuo labau, kad tai uztrunka.... doh.gif Taciau as suprantu, kad tai taip laikina ir todel megaujuosi siuo artumu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inga22 @ 2005 08 29, 18:28)
sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia.

manoji irgi taip užmigdavo ankščiau, tik prie manes sad.gif . Bet dabar po truputį, kai pieno mažėja, pati kuo normaliausiai užmiega: va, vieną kartą bananą užmigo bevalgydama, su buteliuku irgi kartais užmiega, aš tik nakčiai reikalinga smile.gif . O dėl čiulptuko, tai pas mus griežtai buvo nuo pat pradžių, nors ir gydytoja net parekomendavo duoti čiulptuką, kad taip papo nečiulptų, bet manoji iki isterikos, kai soskę įkiši schmoll.gif . Tai taip ir augam be jos, ir, tikėkimės, neprireiks ateity 4u.gif
Atsakyti
manoji tai pirmą mėnesį dar atseit čiulptuką ėmė, o po to kažkaip pradėjo spjaut lauk. tai aš jau koks mėnuo kaip ir nebeduodu jo. tikiuosi ir nebeprireiks.

Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu????? 

na nepasakyčiau, kad labai dažnai prašinėtų. aišku, visko pasitaiko, bet tris valandas dažniausiai išlaukia. tik kadangi nebeduodu čiulptuko, jinai pirštuką čiulpia. bet tikiuosi, kad tai netaps įpročiu, stengiuosi neleist, nukreipt dėmesį kitur
Atsakyti
Mes irgi su ciulptuku nedraugaujam. Kartais ji ji susiranda tarp zaislu taii biski paciuloa, bet tik ne tada kai nori miego. Tada ciulptukas - as. Karta bandziaiu pakeist, tai ji abiem rankytem ji stume lauk.
Atsakyti
abu uzhauginau be chiulptuku.
vyresnysis megdavo pasiglaustyti, zhysdavo ilgai - apie 20-30 min. diena skaitydavau, kol jis valgydavo, nakti - iduodavau kruti ir miegodavau. jei verkdavo, bet ne ish alkio - neshiodavau, supdavau, daineles dainavau...
mazhiukas zhysdavo labai trumpai, apie 10 min. prie kruties nesimigdydavo - pavalgiusi reikedavo neshioti, kad uzhmigtu. tai ir neshiojau. kartais automobilinej kedutej arba vezhimelyje supdavau.
tiesa, buvo ir pirshto chiulpimo etapas - bet nekreipiau demesio, ir uzhmirsho.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 08 30, 15:41)
tiesa, buvo ir pirshto chiulpimo etapas - bet nekreipiau demesio, ir uzhmirsho.

o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų
Atsakyti
QUOTE(berrry @ 2005 08 30, 17:45)
o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų

keleta menesiu.
visai mazhiukai i burna rankas kishdavo - taip save tyrinejo, dar kisho, kai dantys dygo... veliau, vienu metu kishdavo pirshta i burna, kai budavo del ko nors susirupine... bet, kaip sakiau, nekreipiau demesio, ir savaime nustojo.
Atsakyti