Sveikos,
Musu dukrytei 4 savaites, vis gavojam kaip su tuo ciulptuku daryti, kolkas nebandem duoti.. kruti ji megsta paciulpti daznai, kartais tik siaip sau, daznai uzmiega tik prie kruties. Buna dienu kai nusibosta su aj guleti, rodos tokios nuobodzios tospacios kambario sienos tuomet pasidaro, bet kartais tikrai malonu buti su ja kartu, jauciuosi jai tokia reikalinga... Ciulptuko pasigendu ypatingai lauke, kai jai kas pusvalandis uzeina noras pazysti ir ji tuoj pat vel uzmiga, tai bunant lauke tikrai bjauru, nes turiu ieskotis vieteles kur ja issitraukti duodu kruti 3 ar 5 minutes ir vel dedu atgal i vezima... tada atrodo tikrai gerai ta soskyte butu... viena kart galbut sulauks ta musu turima namie "zuze" savo isbandymo, tik kazin ar dukrytei patiks?..
Mes mažutę auginam be čiulpuko. Viskas būtų gerai, jeigu ne migdymas. Užmigdyti vaiką sunkoka. Trnka ilgokai pavargti. Dar sunku ir į lauką išėjus. Vaikas čiulpti nori, o čiulpuko nėra, todėl neužmiega.
as auginu su ciulptuku;
nemanau kad nesiojimas vaiko ir migdymas nuo to lengvesnis. Tusau iki negalejimo; nenori - neima, nori - ima. Buna dienu neikisi; nakti - neduodu, nes nakti puikiai miegam ir be jo. Duodu tik pries dienos miega. (2 kartus dienoj), arba jei isiklykia kur viesoj vietoj (kad mamos sadiste nevadintu
).
Manau, kad vaikas pakankamai protingas ir nusprendzia pats ko jam reikia
nemanau kad nesiojimas vaiko ir migdymas nuo to lengvesnis. Tusau iki negalejimo; nenori - neima, nori - ima. Buna dienu neikisi; nakti - neduodu, nes nakti puikiai miegam ir be jo. Duodu tik pries dienos miega. (2 kartus dienoj), arba jei isiklykia kur viesoj vietoj (kad mamos sadiste nevadintu

Manau, kad vaikas pakankamai protingas ir nusprendzia pats ko jam reikia

Maniske iki 5 menesio nepripazino ciulptuko, bet jo ir nereikejo, papuliai ejo "i trasa"
kai 6.5 men nustojau maitint eme ir pamego ciulptuka, bet teko papluset kol atradom tinkama
jai patinka lašo formos, jokiu budu nedideles ir nekirstos...
su ciulptuku lengviau uzmigdyt, nuramint prabudus nakti. užmiega dažnai ir be.
nenau, kad nebus sunku vaika nuo to atpratint, svarbu ne veliau nei bus 1,5 metų , teko skaityt , jog šis amžiaus tarpsnis atpratinimui nuo soskytes pats tinkamiausias, iki to laiko atsikračius galima išvengti neigiamu soskytes pasekmiu.
galbut čiultuko visai nereikia vaikučiams, kuriu čiulpimo refleksas ne toks stiprus

su ciulptuku lengviau uzmigdyt, nuramint prabudus nakti. užmiega dažnai ir be.
nenau, kad nebus sunku vaika nuo to atpratint, svarbu ne veliau nei bus 1,5 metų , teko skaityt , jog šis amžiaus tarpsnis atpratinimui nuo soskytes pats tinkamiausias, iki to laiko atsikračius galima išvengti neigiamu soskytes pasekmiu.
galbut čiultuko visai nereikia vaikučiams, kuriu čiulpimo refleksas ne toks stiprus

na mes irgi be ciulptuko uzaugom (jau uzaugom???
) papai visada buvo tik maisto saltinis, nebuvo jie nusiraminimui ar siaip paciulpimui naudojami. cia jau kiekvienam vaikui skirtingai turbut...
o problema iziuriu tik viena - nykscio ciulpimas. kadangi ciulpia mergina tik migdydamasi, tai kazkaip del to nepergyvenam kazkodeltai.

o problema iziuriu tik viena - nykscio ciulpimas. kadangi ciulpia mergina tik migdydamasi, tai kazkaip del to nepergyvenam kazkodeltai.
Mano mažytė nečiulpia čiulptuko, bet man nuo to nesunkiau. Užmiega kartais prie krūties, kartais reikia pasupti ant rankų. Krūties dažniau nei nori valgyti nereikalauja. Net kai pavargusi nevalgo, neima, nervuojasi. Tai as ja pasupu, tada pusiau miegančiai duodu valgyti, tada valgo...

QUOTE(berrry @ 2005 08 30, 17:45)
o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų
Mano vyresnysis čiulpė pirštą iki 4 metų,bandžiau ir laku specialiu tepti kad nečiulptų,bet nelabai ir padėjo,net ir kartų pirštelį įkišdavo ir čiulpdavo miegodamas

Pirmasis čiulptuką čiulpė labai ilgai - iki 2,5 metų, bet čia gal mano baimė kalta. Vis atrodė, kaip jį užmigdysiu be čiulptuko, nes labai neramus vaikas buvo. O atpratinau labai drastiškai: nukirpau galą, pasakiau, kad pelė pragraužė. Pabandė pačiulpti, nepatiko ir numetė. Tuo ir baigėsi.
Kai gimė mažiukė, buvau nusprendusi auginti be čiulptuko, juolab kad ji daugiau kaip du mėnesius jo nepripažino. Bet kai pati pabuvau tuos 2 mėn. čiulptuku, persigalvojau. Vakarais kol užmigdavo, taip ir guledavau, galiausiai pati nulūždavau, jokio laiko neturėjau nei sau, nei vyrui. Po truputį ėmiau pratinti prie čiulptuko ir trečią mėn. priprato. Dabar labai gerai - iš krūties tik valgo, o naktį, kai prabunda, bet dar ne alkana, duodu "tiūtę" (taip čiulptuką vadiname). Tik, priešingai nei su vyresniuoju, bandau laikytis vieno principo - čiulptukas skirtas miegui, nekaišau jo kada papuola.
Kai gimė mažiukė, buvau nusprendusi auginti be čiulptuko, juolab kad ji daugiau kaip du mėnesius jo nepripažino. Bet kai pati pabuvau tuos 2 mėn. čiulptuku, persigalvojau. Vakarais kol užmigdavo, taip ir guledavau, galiausiai pati nulūždavau, jokio laiko neturėjau nei sau, nei vyrui. Po truputį ėmiau pratinti prie čiulptuko ir trečią mėn. priprato. Dabar labai gerai - iš krūties tik valgo, o naktį, kai prabunda, bet dar ne alkana, duodu "tiūtę" (taip čiulptuką vadiname). Tik, priešingai nei su vyresniuoju, bandau laikytis vieno principo - čiulptukas skirtas miegui, nekaišau jo kada papuola.
Pirmąjį mėnesį pagal rekomendacijas nedaviau čiulptuko, tai po po ir neėmė. O dukriukas ne iš ramiųjų. Mano papuką ir žindo pastoviai iki 4 mėn. Taigi visada ir visur turėjau būti su ja - o jei užsimanys pažysti. Kai pradėjo viską kištis į burną (merliuką net žysdavo), vėl pradėjau siūlyti žinduką. Ir vieną dieną (beveik 5 mėna) labai susidomėjusi žinduku, jį apžiūrėjo, įsidėjo pati į burną, nuo tada nebepaleidžia. Nežinau ar tai sutapimas, bet dabar daug mažiau zyzia, pabūna viena ilgiau, net viena užmiega.

Labas VAIVA
Kažkur skaičiau, kad apie 11 mėn. atsiranda čiulpimo įproti ir nuo tada labai sunku atpratinti mažyli nuo čiulptuko, tai Emiliuką atpratinau 9 mėnesių. Žinoma pora naktų buvo daug kėlimosi prie vaiko, bet tik tiek .

Kažkur skaičiau, kad apie 11 mėn. atsiranda čiulpimo įproti ir nuo tada labai sunku atpratinti mažyli nuo čiulptuko, tai Emiliuką atpratinau 9 mėnesių. Žinoma pora naktų buvo daug kėlimosi prie vaiko, bet tik tiek .
QUOTE(Dyna @ 2005 09 02, 10:01)
Pirmąjį mėnesį pagal rekomendacijas nedaviau čiulptuko, tai po po ir neėmė. O dukriukas ne iš ramiųjų. Mano papuką ir žindo pastoviai iki 4 mėn. Taigi visada ir visur turėjau būti su ja - o jei užsimanys pažysti. Kai pradėjo viską kištis į burną (merliuką net žysdavo), vėl pradėjau siūlyti žinduką. Ir vieną dieną (beveik 5 mėna) labai susidomėjusi žinduku, jį apžiūrėjo, įsidėjo pati į burną, nuo tada nebepaleidžia. Nežinau ar tai sutapimas, bet dabar daug mažiau zyzia, pabūna viena ilgiau, net viena užmiega. 

O mano mazoji pati neeme nuo pat gimimo ciulptuko... O taip norisi, kad vietoj to, kad pries nakti zindytu kruti, ciulptu ciulptuka...

O dėl to nuolatinio buvimo kartu su kūdikių... Aš tai užšaldau savo pieną, ir jei noriu pailsėti - vyras tą pieną tiesiog atsišildo ir aš - LAISVA...

Mano tai abu be ciulptuku gyveno ir laimingai gyvena.
Vyresnysis tai buvo pameges papuka vietoj ciulptuko ypac nakti, bet kai buvo septyniu menesiu teko atpratinti issiverkimo metodu, nes buvo visai nuciulpes beveik per nakti zindemes.Na o mazasis(pfu pfu pfu, kad neprisikalbecia) nenori neima ir nereikia.Dabar jau penki menesiai ismiega visa nakti, o uzsimigdo ciulpdamas merliuka-jis jam labiausiai patinka.
Pasitrina veiduka, isikniaubia ir papsi, kol uzmiega.Neturim jokio vargo.