Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir čiulptukas

mano turtas auga be ciulptuko,daviau kai buvo mazas-neime schmoll.gif taip ir neprireike ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodaplauke: 22 rugsėjo 2005 - 22:18
Berniuka uzauginau be ciulptuko, buvau prisiklausiusi visokiu blogybiu apie ji. O vat dabar mergyte ji ciulpia. Nelabai noriai, bet ima. Tai galiu pasakyti, kad abieju vaiku auginimas skiriasi kaip diena nuo nakties. Gal mergyte ir taip ramesne, bet ciulptukas irgi labai daug palengvina...
Kai budavo sunus verkdavo, prabusdavo uzmiges, tai vel uzmigdavo tik papa burnon ikisus arba ant ranku. O mergyte kuo puikiausiai uzmiega pati. Iduodi ciulptuka, kazkiek paciulpia, paskui ispjauna. Bet uzmiega kuo ramiausiai...

Mamai tikrai daug lengviau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivux @ 2005 08 29, 15:01)
Sveikutes mamytes 4u.gif.
Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo.
Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu????? ax.gif

Mano sūnelis išvis nepripažino čiulptuko, dar močiutė buvo įsiūlius kartą, bet grįžau aš ir čiulptukas šlept iš dantų.Mažoji čiulpė inirtingai nuo 3 savaičių iki kokių
3-4 mėnesių, tiesiog su jėga kaip jai reikėjo, bet paskui priaugo mažiau svorio ir aš atėmiau ... ir tiesiog pamiršo jį, o po mėn pasiūlius voliojo burnoj ir nežinojo ką su daryti.O krūties prašinėja kaip jai reikia ir kas 15-45 min ir kas 4 val , priklausomai nuo situacijos. Du vaikai ir kokie jie skirtingi, nors išoriškai panašūs.
Tad jei vaikas nori , tai kodėl gi ne mirksiukas.gif , ir mamai ramiau- atsijungęs nuo pasaulio ,tik traukia latekso gabalą ir tiek, o kitiems išvis nereikia tokio svetimkūnio, tad vienareikšmiškai atsakyti niekada negali, tik mama gali jausti kas jos vaikui yra geriausia biggrin.gif , o jie taip greit auga, tad ką reiškia tos kelios bemiegės naktys...senatvėj išsimiegosim biggrin.gif ar ne
Atsakyti
Maniskis ciulptuko nepripazino nuo pat pradziu, bandem duot bet jam niekaip neiseidavo islaikyt burnoj...bet taip ir uzaugom be jo, o papuku tikrai per daug nepiktnaudziavo, nakciai visada pats uzmigdavo...gal tik iki kokiu 3 menesiu pavalges megdavo dar "pakabet ant papuko", bet man tai nebuvo baisu, niekada nera nukandziojas...Zodziu ciulptuko mums neprireike 4u.gif
Atsakyti
Pirmą vaiką auginom be čiulptuko, nenorėjom duot, nors ir buvom nusipirkę schmoll.gif Kai jau kartą buvo trūkusi kantrybė, pabandėm duoti, bet ir apsidžiaugėm, kad neėmė. Labai primygtinai ir nesiūlėm ax.gif Pati už čiulptuką irgi nebuvau schmoll.gif , iš principo man tai nėra priimtina. Kiek valgydavo, pažįsdavo, ir viskas. Taigi gal mums tiesiog pasisekė, kad vaikas gana ramus ir sukalbamas buvo, su mūsų principais susitaikė rolleyes.gif Susirado pirštuką, ir mes leidom tuo džiaugtis iki 1 metų, o paskui patepėm Daumexol tepaliuku, ir viskas tuo baigėsi thumbup.gif
Na o su dvynukais be čiulptukų nepavyko apsieiti, kai teko pačiai ligoninėje du vienu metu migdyti. Bet ir nesigailim dabar - užmiega patys be jokių supimų, nešiojimų.
Atsakyti
Mes augam be ciulptuko 4u.gif
Visaip bandziau isiulyt, nes man labai grazu kudikiai su ciulptukais, beto kai vejas pucia gerkle apsaugotu, o dabar issiziojes ir nors tu ka g.gif
Siaip tai visai ir neblogai, bent jau nereiks atprast, kas buna labai sunku... g.gif
Atsakyti
Mano mažylis čiulptuką pradėjo imti tik nuo 3mėn., užmigdavo bevalgydamas arba sūpinant biggrin.gif Dabar čiulptukas reikalingas tik užmiegant, tačiau kartais ir be jo apsieinam rolleyes.gif
Atsakyti
Mes augam ir be čiulptuko ir be buteliuko.Tiesiog nečiulpė čiulptuko, neišmoko ir iš buteliuko gerti.Jam gal ta guma burnoj nepriimtina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(inga22 @ 2005 08 29, 17:28)
sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia.

labutis, maniškiui jau beveik 8mėn., augame visiškai be čiulptuko thumbup.gif wub.gif . Jis irgi užmiega prie krūties ir miega kartu su mumis , bet manau tai yra geriau nei vargai bandant atpratint nuo čiulptuko, nes nuo krūties jie išauga, o jei dar pienas baigias blink.gif Šiaip yra visokių vaikų ir jų įpročių, maniškis tai visiškai nenorėjo jokių soskių, jokių buteliukų, jau nuo2mėn. kuo puikiausiai valgė iš šaukštelio, nuo keturių mėn. geria iš puoduko. Mano nuomone jei vaikas nori čiulptuko tai neverta jo traumuoti jo neduodant, tiesiog reik leist pasirinkt vaikui ko jis nori thumbup.gif
Atsakyti
As taip kartais noreciau, kam musu mazyle imtu ciulptuka... Taip pabodo jai nakti 5 kartus duoti kruti...
Pripirkau jai visokiausiu ciulptuku - bet ne vienas netiko... KAda nors reikes padaryti ciulptuku ispardavima... ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano sunus du menesius spjaudavo ciulptuka lauk. Bet eme kankinti nemenki pilvo diegliukai ir budavo sunku istverti vaiko klykima, ypac naktimis. Tad teko pripratinti prie ciulptuko. Pliusas tik vienas: lengviau uzmigdyti vakarais, krutys dabar tarnauja tik pagal paskirti biggrin.gif
Atsakyti
na, mes augam be ciulptuko. net nebandziau jo duoti, nes manau, kad jis reikalingas tik vaikui burna uzkist, kad nerektu ir tevam nervu negadintu.. nemanau, kad is jo nauda realiai vaikui yra.
o siaip tai maniskis papa ima tik valgymui, pvz jei ir neramus buna, tai jei nenori tuo metu valgyt, papo niekaip neisiulysi. o vaika raminti bandom kitais budais, bet soskytes nesiruosiu duoti. galiausiai net jei vaikas prades imt papa siaip, kad paciulptu, tai geriau jau papa ima ir emocini kontakta taip palaiko su manim, o ne su negyvu daiktu smile.gif
reziumuojant pasakyciau, kad be ciulptuko nera sunku auginti. wink.gif
Atsakyti